Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz pokrojona

Do dziewczyn po cc!!

Polecane posty

Gość zaraz pokrojona

Za tydzien mam miec cc i pomijajac to ze boje sie tej operacji, mam obawy o wyglad brzucha. Nie chodzi mi o blizne, tylko o caloksztalt. Pierwsze dziecko rodzilam sn i brzuch szybko wrocil do stanu sprzed ciazy. U kolezanek bylo tak samo. Natomiast u tych, ktore mialy cc zauwazylam ze ich brzuchy sa takie sflaczale :O Jak bylo u was? To prawda, ze po cc brzuch nigdy juz nie bedzie taki jak przed ciaza? I zawsze bedzie wisial taki "flak"? Szukalam w necie zdjec brzuchow po cc, nie bylo ich zbyt wiele i do tego potwierdzaly moja teze :(

Gość hmmmmmmmmm....
Nooo, niestety - mięśnie brzucha są nie tylko rozciągnięte po ciąży, ale i przecięte... mi brzuch wrócił do formy, ale musiałam ćwiczyć duuużo.... A zacząć ćwiczenia możesz później niż po porodzie sn... Nie stresuj się, dasz radę :)

Gość zaraz pokrojona
A ile czasu zajal Ci powrot do formy? I po jakim czasie od cc zaczelas cwiczyc?

Gość paulis86
Nie jest tak zle Zalezy od skóry JA miałam cc 6 miesiecy temu i brzuch wrocil do normy Troche jest tej skory ale malo Moja siostra jest po cc juz dwa lata i wogole nie widac ze byla w ciazy Skórę ma jedrna i nie ma flaczka:P

Gość padam ze śmiechu
ja mam bliznowca :( :( okropnego i brzuch jest niekształtny

Gość oliwka1987...
moj tak samo na dole jest jak flak obwisly

Witam,ja mam synka juz 3,5 roku i pół roku po porodzie do dzis nie ma śladu po ciąży. Brzuszek płaski,a blizna po cc nisko i cieniutka. NIe ma sie czego obawiać:-) A sflaczałe ciało mozna miec i po sn. Zalezy jak kto dba o siebie i juz. Nr 1 to kremy i duzo spacerów.

Gość mamproblem3456
a mój nie, jest moze leciutenko wystajacy, ale to kwestia ćwiczeń, bo bez ćwiczeń zawsze mi lekko wystawał blizne też mam niewielką, a mięśnie są przecinanne na dole, wiec w niczym to nie wadzi

Gość zaraz pokrojona
a znalazlaby sie jakas odwazna i wrzucila zdjecie? Chodzi mi oczywiscie tylko o sam brzuch.. A z innej beczki, kto zajmowal sie waszymi dziecmi, jak lezalyscie po cc w szpitalu? Chodzi mi o te kilka czy kilkanascie godzin, kiedy trzeba lezec.. Czarno to wszystko widze :O

Gość mamproblem3456
nie wrzucę zdjęcia, bo jestem w pracy, a dziecko dostałam na drugi dzień ok godz.9 rano u mnie było sprawnie, szybko, bez powikłań miałąm duzego stresa, ale jakoś poszło dziecko było owinięte pępowiną, więc tu się cieszyłąm, bo przynajmniej nie było niedotlenione

Gość grejs keli
nie martw się! wszystko zależy od kobiety mój brzuch po cc wygląda normalnie jak przed ciążą, nie stosowałam żadnej diety nie ćwiczyłam a on sam się wchłoną. ja miałam cesarkę wieczorem więc małego przywieźli mi dopiero rano, pierwsze dwa dni spędził ze mną w szpitalu mąż, podawał mi go do karmienia albo pomagał mi wstać a 3 dnia już wszystko sama mogłam spokojnie robić. no i po pierwszym dniu z małym pielęgniarka przyszła i zapytała czy zabrać małego czy zostawić więc spokojnie dasz sobie radę

Gość zaraz pokrojona
Jak lezalam w szpitalu po porodzie to w pamieci utkwily mi dziewczyna po cc ktorej pol godziny zajmowalo dojscie do ubikacji, bo tak ja bolala ta rana, a jednej to caly czas podawalam dziecko, bo ona nie byla w stanie sie ruszac 4 dni po cc :( Mam nadzieje ze jakos to zniose..

Gość ergergewg
co do zajmowania sie dzieckiem: to chyba zalezy od szpitala - ja bylam z corka caly czas, tyle ze na poczatku podawano mi ja, reszte robilam sama, co do brzucha, nie jest u mnie sflaczaly ale plaski tez nie, taki mialam kiedys, jako nastolatka, dosc wypukly i teraz jest to samo, mam tez wrazenie ze nie wszyskie miesnie pracuja jak kiedys np nie moge go calkowicie wciagnac, w najnizszej partii brzucha cos jakby odmawialo posluszenstwa dodam ze jestem dwa lata po cesarce a, w okolicy blizny nie mam normalnego czucia

Gość mamproblem3456
ja sie poruszałąm w miarę ok 1 dnia wiadomo ciężko wstać do małego, ale kilka dni i jest ok

Gość cc po raz drugi .Wunderbar!
mam tylko sekunde bo zaraz lece. Nie bój sę cc,to nic strasznego.Do ćwiczen na brzuch wracaj powoli,przez pierwsze 6 mies po cc bardzo uwazaj na siebie.Nie skacz z murku nawet ponad 2 lata po cc.Ja skoczyłam jak głupia w 2,5roku po cc i prawie z bólu się zsikałam. Co do brzucha-faktycznie sprawdziłam-trochę flaczek.Jak urodze pd koniec listopada kolejnego faceta (i znów na szczescie cc) to się za brzuch zabieram.

jestem 9,5 miesiąca po CC. Flak? Ano jest. Czyja to wina? Tylko i wyłącznie moja ;] bo nie ćwiczę, ani specjalnie nie trzymam diety i do tego marudzę, żem gruba :D żeby zobaczyć bliznę trzeba się porządnie przyjrzeć, czucie już wróciło, ale z takim jakby mrowieniem. Po CC leżysz ok.12h. Później musisz wstać tak czy siak i najlepiej właśnie nie leżeć a chodzić. I zajmujesz się dzieckiem, pielęgniarki pomagają, czy mąż będzie czy mama. W czasie jak leżysz to pielęgniarki zajmują się dzieckiem, to ich obowiązek.

Gość mamama27
ja rok po cc mam brzuch jak przed - żaden flak, nic nie wisi, niemam rozstępów, skóra ładna - jakbym nie rodziła - a nic nie ćwiczyłam ani nic - samo sie tak zrobiło - myśle że u ciebie raczej zaważy nie to że cc tylko że zawsze po drugim dziecku zostaje gorzej niż po 1

Gość Hogata lol
No ja mialam cesarke 10 lat temu. Po porodzie mialam maly brzuszek i wcale nie cwiczylam. Z perspektywy czasu moge napisac, ze mialam super fajny brzuszek po CC. I po kilku tygodniach bylam w swietnej formie. Obecnie przytylam, zaniedbalam sie troche. Mam 31 lat, wzrost 171cm, waga 72kg. Moge wstawic zdjecie brzucha jak ktos chce.

Gość hmmmmmmmmm....
jeny, nie pamiętam dokładnie, kiedy zaczęłam ćwiczyć - cesarkę miałam 10 lat temu . Fotki nie wrzucę aktualnej, bo w 33 tygodniu jestem :) Mam nadzieję, że będę mogła urodzić naturalnie, ale jak się nie uda, to tragedii też nie będzie... O ile zniosę tę operację tak samo jak poprzednią :) Było całkiem w porządku :) Nie martw się - na wszystko przyjdzie czas... Schudniesz i wyprowadzisz brzuch :)

Gość zaraz pokrojona
Troche sie uspokoilam. Ktos pisze ze po drugim dziecku gorzej wrocic do formy, tez zdaje sobie z tego sprawe.. Po urodzeniu pierwszego dziecka nawet specjalnie nie cwiczylam, brzuch sam "spadl". No ale nie mialam rozcietej macicy i calej powloki brzusznej. Mozecie sie smiac, ale boje sie tej calej cesarki i tego, co bedzie potem :( A jak ktoras moze wrzucic zdjecie brzucha, to bardzo prosze..

Gość Hogata lol
Zrobilam zdjecie mojego. Zaraz wstawie.

Gość kjadskaka
o kurde, cieszę się że rodziłam siłami natury... ile jesteś po porodzie?

Gość Hogata lol
10 lat :o Po porodzie bylam chuda jak patyk. Brzucha nie mialam w ogole tylko ta blizne. Od kilku lat sie zaniedbalam wiec brzuszysko straszy. :(

Gość flejaijuż23
no mój brzuch wygląda inaczej, nic pod nim nie wisi, może zależy od ciała, nie wiem

Gość jestem po 2 cc i nie mam zadne
go flaka.Przed ciaza bylam szczupla,po ciazach waze mniej,niz przed i brzuch mam plaski jak deska.Szybko sie zagoilam,nic mnie nie bolalo i moglam sie normalnie poruszac (pierwszego dnia po cc w troche zwolnionym tempie:) ),zajmowac dziecmi,pojsc pod prysznic itp...Kazda kobieta jest inna i nie ma co uogolniac.Mam kolezanki,ktore po cc maja okropny brzuch i takie,po ktorych w ogole nie widac,ze sa po cc;mam tez kolezanki,ktore po sn maja porozciagana,wyzmarszczana skore na brzuchu i takie,ktorych brzuchy wygladaja tak,jak przed porodami.Nie nastawiaj sie zbyt negatywnie:)bedzie dobrze:)🖐️

Gość chore mysli z rana
dlaczego masz blizne w od gory w dol a nie w poprzek???????????? jescze czegos tageigo nie widzialam chryste panie :-O JA MAM BLIZNE W POPRZEK OD LEWEJ DO PRAWEJ NA DOLE BRZuchHA!!!!!!!!!!!!!!

Gość Hogata lol
No mnie niestety tak spaprali brzuch, blizna biegnie pionowo. Nigdy nikt mi nie wyjasnil dlaczego. Uslyszalam tylko, ze ponoc sie spieszyli i to dlatego. :o

Gość chore mysli z rana
wspolczuje:-O