Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskadaaa

Co robić dziecko wstaje na jedzenie 3 razy a ma juz półtora roku??

Polecane posty

Gość kaskadaaa

Gdy nie dam butelki to nie zaśnie i będzie ciągle płakać gdy dam woję albo herbatkę to będzie wstawała co 10 minut. Nie ma mowy o obfitej kolacji bo córa wypije max 140 ml mleka. kaszki nie lubi i jest ogólnie nie jadkiem.

Gość amna
to co ty dajesz dziecku w dzień do jedzenia że w nocy jest głodne? dziecko dostaje za małą ilość jedzenia w dzień. powinno zjadać sniadanie, drugie siadanie, obiad z dwóch dań, podwieczorek i kolacje. dziecko wstaje na jedzenie bo tak je przyzwycziłaś. mój 2 letni syn przesypia całe noce już prawie od 1,5 roku

Gość kaskadaaa
no własnie ona nic nie chce jeść, o śniadaniu nie mam owy bo i tak nie zje zupy kilka łyżeczek tylko to drugiego już nie zje, jak jej dam jakiś podwieczorek np kawałek banana to już kolacji nie zje. Daje jej jakies żelki i syropek na poprawę apetytu a;le to nic nie pomaga:(

Gość amna
twoja córka nie jest niejadkiem. najada się w nocy więc już nie jje w dzień i żadne syropki nic tu nie pomogą. musisz przestać ją karmić w nocy, moim zdaniem powinnaś ją przetrzymać jeśli się obudzi trudno nie powinnaś jej nic podawać. dopiero butla rano.

Gość amna
no i na kolacje zamiast mleka daj jej kaszkę tylko nie do picia a troche bardziej gęstą i na boga łyżeczką a nie przez butle

Gość kaskadaaa
nic nawet wody??? Nie zwracać uwagi na płacz??

Gość amna
wode możesz, ale nie mleko i nic do jedzenia. jak chcesz ją oduczyć? zje w nocy nie będzie jadła w dzień. trudna będzie pierwsza, druga noc ale na dłuższą metę przyniesie dobre rezultaty. dzieci w jej wieku przesypiają już całe noce ona nie może bo jest głodna. nie dasz jej w nocy zje w dzień. naprawde tego nierozumiesz? niepotrzebnie pozwalałasz jej na to aż tak długo

Gość motylekkolorowy
kaskada - coś co powiem, mój syn ma 2,5 roku i nadal wstaje w nocy czasem dwa razy, czasem raz i pije mleko. W dzień zjada sniadanko, potam zupke, potem drugie, podwieczorek i kolacje, nie pije mleka juz przed snem ale w nocy owszem. Mam gdzies opinie zgorszonych mam, że taki duży a jeszcze pije, a niech sobie pije, wazy 13 kg ząbki ma zdrowe a pediatra stwierdziła, że skoro chce niech pije. Dla mnie to nie problem, że wstaje w nocy i robie mleko, mam wode w termosie i raz dwa gotowe a synek przynajmniej jak wypije nad ranem spi do 8.00 bez problemu.

Gość kurcze pieczone
motylek kolorowy...popieram:)

Gość amna
motylek kolorowy - masz racje ale zwróć uwagę też na to że jej dziecko nie jje przez to w ciągu dnia i nie powiesz mi że tak jest dobrze. pyta o radę jak temu zapobiec. twoje dziecko budzi się raz jej 3 razy wypija 3 butle mleka a w dzień prawie nic i co uważasz że nie powinna tego zmieniać?

Gość motylekkolorowy
Miałam ten sam problem przez długi czas,pił tylko mleko w nocy a w dzień niewiele, cos tam skubnął, w końcu sam zaczął jeść w dzien normalnie a w nocy mniej pije mleka. Do niczego go nie zmuszałam, uwierz zrobiłam nawet wyniki krwi, były ok. dlatego pediatra mi powiedziała, że mam go do niczego nie zmuszać. Trochę uratowało nas lato, synek uwielbia owoce, więc je zajadał, do tego mieszałam mu je z jogurtem, z płatkami i tak jakoś powoli zaczął wracac do normalnej diety....