Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajedna24

Powoli tracę siły

Polecane posty

Gość takajedna24

Witam serdecznie, chciałabym opowiedzieć o sobie a raczej chyba wyżalić, może usłyszeć jakieś wsparcie bo już nie mam porostu siły, chyba zaczynam wpadać w depresję..Otóż niedawno skończyłam studia, w międzyczasie pracowałam zrobiłam praktyki i nie mam nic teraz, muszę zaczynam od nowa tylko jak. Pracy w ogóle nie mam, chłopaka też..Jak sobie radzić by nie popaść w depresję...czy też ktoś tak ma?

Gość a mi np....
nie wiem...ale z tego co czytam to twoje przezycia to przyszcz w porownaniu do moich problem jakie miałam i zyciem jakim mialam :)

Gość takajedna24
Może tak, nie twierdzę, że mam najgorzej. Ale z czego mam żyć? Do rodzinnego miasta nie chce wracać bo tam już w ogóle nie ma pracy..dorabiam sobie na korepetycjach i jem przysłowiowy chleb ze smalcem..Nie myślałam, że życie będzie takie trudne a jeszcze nie mam bliskiej osoby, już chciałabym założyć rodzinę..Jeszcze tli się we mnie mała iskierka nadziei, że coś się kiedyś zmieni..

Gość smutny:(
a ja codziennie po pracy do pustego mieszkania i też mi jest smutno, nie jesteś sama.

Nie zaczynasz od nowa tylko zaczynasz kolejny etap życia zwany dorosłym życiem. Skoro już pracowałaś, to nie możesz wrócić do tej pracy ze studiów?

Tak to juz jest w Polsce, ze idziesz na studia i chcialabys w tym kierunku pracowac, ale niestety nie ma pracy tutaj w tym zawodzie. Musisz pojsc do pracy bylejakiej, nie mowie odrazu o zamiataniu z ulic petów, ale moze do jakiegos sklepu z odzieza, moze jakies biuro podrozy... Nie wiem, byle by miec jakies pieniadze... A moze pozniej sie cos dla Ciebie znajdzie. Jesli chcesz miec kogos u swojego boku to zacznij szukac. Poprostu... Wyjdz gdzies ze znajomymi, moze kogos poznasz... Nie ma sie czym załamywac, to przeciez nie koniec swiata... POzdrawiam xxx

Gość takajedna24
Dziękuje Wam za słowa otuchy, a podczas studiów pracowałam dorywczo.. teraz czasem też ale potrzebuje stałej pracy. Ale chyba umartwianie niczego nie da. To jest właśnie nasza Polska..

Gość Scheiss Prfung
Jak cię nic nie trzyma to szukaj szczęścia gdzie indziej

Gość jkncknkvnkevevk
a jakie studia skonczyłas ?

Gość takajedna24
Tylko gdzie, mieszkam teraz w dużym mieście..Mam tu kilku znajomych, brata. Zaczynac od zera zupełnie gdzie indziej, tu jeszcze jakoś czasem wyjde. LIczę na cud a podobno się zdarzają. Dzięki

Gość takajedna24
Technologię chemiczną na Polibudzie

Z takim wykształceniem nie masz pracy? Coś tu nie halo. Jest wiele firm, w których możesz pracować. Od spożywki po farmację.

Gość takajedna24
Oczywiście że możliwości mam wiele i złożyłam chyba do większości firm ale jest tak że firmy nie zatrudniają specjalistów bo za dużo im by musieli płacić, często starsi pracownicy mają kogoś mniej kompetentnego do pomocy. Poza tym dużo rozmów już jest ustawionych, bo znajomy itd. Więc łatwo nie ma..Zadzwonimy do Pani i tyle po rozmowie..