Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajcie rade!!!!

Jaka kara najskuteczniejsza za alkohol?

Polecane posty

Gość dajcie rade!!!!

Jak w pytaniu! jaka kara najefektywniejsza bedzie dla 14 latki za upojenie alkoholowe? W wakacje pierwszy raz przyszla do domu " napróta w cztery d...w sztok, byla rozmowa, szlaban , areszt do konca wakacji itd. Pomoglo ...do dzisiaj niestety.Nawet nie było sensu z na rozmawiac , bo zupelnie nie kontaktująca była,jak padla na łozko tak spi jak zabita (ale szkola ją nie ominie jutro, pójdzie z kacem)Jutro po szkole bedzie wyklad podtytulem godzina wychowawcza.Zastanawiam się co by było najrozwazniejsze aby do 18-stki nawet kropli alko do ust nie wzieła ???? a przedewszszytkim z umiarem i kulturą nauczyla sie "drinkowac" a nie jak najgorszy menel.U nas w domu nikt nie pije. Bic jej nie bedziemy bo to nie metoda, ale trzeba coś wykombiinowac aby sie pomeczyła i zapamietala na wieki przy czym być w tym nieugiecie bezlitosnym. Mąż proponuje aby po przyjsciu ze szkoly wogole do wody jej nie dopuszczac i niech z kacorem o suchym pysku siedzi :), no ale tak sie nie da. Musi miec nauczke i ją "wszasnac"

Gość dajcie rade!!!!
ok wiem już, możecie wypierrdalać 🖐️

Gość dajcie rade!!!!
nie podszywaj sie

Gość dajcie rade!!!!
dopierrdoliłam jej kopcura w ryj i już jest okej kurna :classic_cool:

Mnie się zdarzyło 2 razy w te wakacje. Za pierwszym razem zabrała mi mutter komputer, telefon, ale następnego dnia oddała. Ojciec się śmiał ze mnie :D:D Kary nie pomagają. Lepiej porozmawiajcie, że tak nie można i niech pije z głową.

Jeśli jej zakażesz skutek może być całkowicie odwrotny od zamierzanego, rozmowa już była i nie przyniosła efektu. Może trzeba jej powiedzieć że jesli taki wyczyn się jeszcze raz powtórzy, oddacie ją na odwyk dla małoletnich, albo coś w tym stylu...gdzie będzie siedzieć pod kluczem, plus zakas internetu, zabrac jej telefon. i ograniczyć wyjście z domu.

Gość dajcie rade!!!!
no twoj ojciec smial się z ciebie, ale mi akurat nie bylo do smiechu jak widzialam ja zalaną w trupaa..uwierz mi Owszem rozmowa wyklad nawet kilku godzinny sie odbedzie, to jest nieuniknione, zamarttetujemy ja psychicznie :) ,lecz poniesc konsekwencje uwazam ze powina takze

Gość dajcie rade!!!!
?????

A może odpowiednią karą będzie( poza, zabraniem jej internetu, telefonu..itp. ) zapisanie jej jako wolontariuszki w schronisku dla zwierząt, lub w czymś podobnym, a nóż widelec to ją wciągnie, i nie dość że przestanie myśleć o głupotach to jeszcze będzie z tego pożytek.

Gość dajcie rade!!!!
u nas niesty w miescie (15 tys miasteczko) nie ma zadnego wolontariatuu, ani roztywek dla mlodziezy, nawet kina czy teatru takze nie ma... wiec mlodzi przebywają w swoim gronie na bajorkach , łąkach i sie "grilują"

A moj P. powiedział,że kupił by jeszcze flaszkę postawił na stole i kazał pić do upadłego, jak ją to upokorzy przy was to może się opamieta, a po tym wszystkim poszedł by z dzieckiem zapisać ją do AA.

Gość dajcie rade!!!!
rozsan taa zapisac do AA??w polsce by to nie przeszlo bez eha, od razu kuratora rodznnego dali i starali by sie odebrac dziecko poprzez opieke spoleczną jakby sie dowiedzieli ze dziecko do AA zapisalismy,(wyszlo by ze dziecko nam sie uchlewa dzien w dzien i jest alkoholikiem) i nic by sie nie zdalo tlumaczenia ze dwa razy sie upila, poprostu sprawa jasna, ze rodzina sobie nie radzi z dziekiem i do AA zapisali to już opieka spoleczna by działała i po sądach nas włóczyła , że mamy alkoholika córkę :)i pisze prawde zeby tak było :D cyrk na kolkach Z tą flaszką heheeee..ona byla by zaparta i nawet przy nas by nawet do reki nie wziela kiellisszka, wiec by nie dalo rady jej zmusic aby piła :p :p to to ja wiem , oj wtedy odwagio by nic a nic nie miala,siedziala by skruszona przy stole z glową spuszczoną nie ruszając sie..tak było kiedys z fajkami, miala wypalic w kuchni do przyslowiowego "porzygania" a nawet do reki nie wziela ani ejdnego tak sie zaparla i nie zapalila, ale nie pali do tej pory

Gość Ja pikole taka dole
Mam 17 lat i nie wyobrażam sobie przyjsc do domu nawalona.Dla mnie napruta w 3 dupy malolata to wstyd ale coz pija bo chca zobaczyc jak to jest lub najczesciej zeby sie popisac.Moja kolezanka kiedys jakies 2 lata temu napila sie i jak szlismy do domu to sie wyjebala i rozwalila glowe stracila prztomnosc i wezwalismy pogotowie i jakie konsekwencje byly.Rodzice mieli sprawe o zaniedbywanie dziecka i kurator do dzis do nich przychodzi nie mowiac jak nakali ich z innych instytucji a rodzina normalna zadnej patologi.Wiec nie rozumiem 12skizto Twojego ojca ze sie smial bo jakby cie dorwala policja w takim stanie a on latal po sadach to mysle ze ucieszony by nie byl

Gość co to za słownictwo?
Jeszcze uszłoby u nawalonej czternastolatki, ale jeśli to naprawdę pisze dorosła osoba, która ma dzieci, to jestem oburzona.

Gość dajcie rade!!!!
no takze mi wstyd i czuje zawód do córki , że pomimo piewrszego występku i tygodni przeprosin mimo tego drugi raz ostro siie urżneła Dobrze ze byly jej tam trzy kolezanki co od razu jak małolata zabardzo zatankowala wiedzialy co robic..jej kolezanki nie piły, a nasza smarkula tak i to jak smoook.ehhhmyslałam ze ją spiore na kwasne jabłko ale jak zobaczylam w jakim ona stanie jest ,stan na "szczupaka" od razu glebe na łózko zaliczyła..juz sie opanowałam i jutro trzeba jej wstrząs zrobic.Wiem napewno ze na ten wekend nie pojedzie do kolezanki na urodziny, ale do ciotki na wies na wykopki ją wywieziemy..zawsze sie przyda dodatkowa para rąk, noi na zdrowie jej wyjdzie niz takie typu "ogniska " jak dzisiaj

Ludzie, choćbyście nie wiem jak starali się dziecko przed alkoholem uchronić to się nie da. Większość osób w zbliżonym wieku do mojego pije na ogniskach, domówkach, imprezach. Grunt to znaleźć złoty środek. 2-3 piwa to nie będzie zbrodnia, gorzej jak się dziecko przypałęta ledwo stojące na nogach. Wtedy rzeczywiście macie problem. A jeśli się już tak stanie to raczej się ta sytuacja nie powtórzy, bo będzie dziecku wstyd przed rodzicami. Wiem z doświadczenia

btw. skoro Twoje dziecko chleje nie za namowami innych (niepijące koleżanki) to znaczy, że możliwe, że zapija jakieś tam swoje problemiki. Zamiast karać weź się za rozmowy i poznaj dobrze swoją córke, bo z tego co piszesz to szczerze cieszę się, ze nie mam takiej matki :O

Gość dajcie rade!!!!
12skizto nie jedna matka (a moze i nawet większosc) by na "dzien dobry" w pysk przywaliła widząc corkę w takim stanie i na drugi dzien jeszce poprawila nie siląc sie na jakiekolwiek pogadanki, tylko wpierdoool i koniec tematu, ja wlasnie tak nie robię , i mimo ze nie chcialabys miec takiej matki jaką ja jestem jak sama napisalas to wiedz o tym że są jeszcze o wieele gorsze o demnie. Hmm moze cie ten pomysl z wykopkami zamiast kolejnej impry zabolał co ? :D :D

Gość psycholog kafeee
a pytałaś córke co ją skłonilo do napicia sie? narąbania?

Dobrze, że mnie rodzice nie bija, uff. Ja wole załatwiać sprawy dyplomatycznie i moi rodzice również. A ty masz jakieś metody z średniowiecza!!!!

Gość dajcie rade!!!!
12skizto jakie ja mam metody sredniowieczne? wyraźnie w glownym temacie zaznaczylam że bić jej nie bedziemy bo to nie metoda przy czym w ostatniej wypowiedzi zaznaczylam ze nie jeden rodzic przylał w pysk i koniec tematu, ja tak nie robie i nie postępuje ..czytanie ze zrozumieniem sie klania? zacytuwalam tobie moje wpisy i na drugi raz na spokojnie bez nerwowo czytaj tekst

Gość Łogier
Ja pierdole co za rozmyslania, dlaczego sie upila... jakbyscie nigdy mlodzi nie byli... nie trzeba miec zadnych problemow zeby w wieku 14-16 lat sie upic

Gość dajcie rade!!!!
teraz sie nie pytalam bo pisalam ze byla wstanie ewidetnie nie kojarzącym i od razu wrzucilo sie ja na łózko spac(spi twardo) , ale za pierwszym razem co wtedy w wakacje podczas dlugiej i wyczerpujacej "godziny wychowawczej" wiecie jakie to tlumaczenia byly..a po stracila umiar, a bo chciala sprobowac czegos czego nie pila, noi wymieszala i ją scieło, takie tlumaczenia, przy czym zapewnienia ze juz nigdy do takiego stanu sie nie doprowadzi, juz po tym nie przyszla podpita..aż do dzisija ,ale nawalona i to fest

Gość Łogier
Jak codziennie nie przychodzi do domu napruta tylko raz na kilka tygodni czy miesiecy sie jej zdarzy to nic tragicznego sie nie dzieje... a wykopki gdy ma isc na impreze do kolezanki to bardzo dobra kara, a z wiekiem powinna zmadrzec, przynajmniej ze mna tak bylo

Gość Łogier
dajcie rade!!!! nie pisalem o tych rozmyslaniach do ciebie tylko do psycholog kafeee

Gość głupia gnojówa z niej
ja bym po gebie nastrzelała i przez miesiąc sie nie odzywala, to najlepiej by zapamietala

Moja ciotka kupiła kuzynowi litr wódki i kazała przy sobie pić do oporu. Z każdym kieliszkiem opór słabnął :P Jak wyrzygał to mu kazała pić dalej, i tak do końca butelki. Przez 3 lata alkoholu nie tknął ;)

Gość dajcie rade!!!!
ona jest akurat z tych osob co siłą nawet bys ją nie zmusił aby wypila nawet łyka a co dopiero mowic do upadlego..nie ma szans, wiem bo zawizela sie tak jak kiedys z fajkami zorbilismy, pisalam o tym powyzej Ale i tak nie wierze w to co napisals bo LITR (!!!!)wódki to sa dwie butelii po pół litra i w takim stanie nawet dorosly czlowiek by mogl umrzec z zatrucia alkolholowego, w najlepszym przypadku na toksykologoi w szpitalu, a co dopiero nastolatek wypijając sam dwie butle wódy (cała noc to zamalo)...nigdy w zyciu, przestan bajerować, bo prosze o powazne odpowiedzi