Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudonim007

odstawienie plastrów antykoncepcyjne, a współżycie

Polecane posty

Gość pseudonim007

Witam Dziewczyny. Chciałabym się dowiedzieć, czy jeżeli planuję odstawić plastry antykoncepcyjne, czyli nie planuję rozpocząć drugiego opakowania po tygodniowej przerwie, to czy mogę normalnie współżyć z chłopakiem ( do końca / bez dodatkowego zabezpieczenia ) w trzecim tygodniu plastra, np. ostatniego dnia plastra w trzecim tygodniu? Może macie jakieś doświadczenia na ten temat? To jest moje pierwsze opakowanie i nie za bardzo jeszcze się orientuję. Bardzo proszę o pomoc.

jestes zabezpieczona do konca stosowania plastrów czyli do ostatniego dnia kiedy masz go naklejonego

Gość pseudonim007
No tak, rozumiem, ale czy jeśli będę współżyć ostatniego lub przed ostatniego dnia, w którym mam naklejony plaster, a plemniki żyją do 7dni to czy nie będzie ryzyka ciąży??

normalnie byś miała 7 dni przerwy przed naklejeniem kolejnego plastra, więc w ciągu pierwszych 7 dni na pewno Ci sie owulacja nie odblokuje, bo to nie jest tak hop siup, to jest złożony proces podczas którego organizm sie przygotowuje do owulacji, 7 dni po odstawieniu hormonów to za mało, a poza tym plemniki MOGĄ żyć MAX 7 dni w SPRZYJAJĄCYCH WARUNKACH a ty bierzesz hormony, masz wrogi plemnikom śluz i zmienioną wyściółkę macicy - takie tez jest działanie plastrów poza hamowaniem owulacji, wiec u Ciebie plemniki pożyją może ze 2 dni

Gość pseudonim007
Dziękuję uprzejmie za pomoc.

Gość evra od 2 lat
plastry chronia w ciagu 7 dni przerwy (czas bez plastra) tylko jesli w wyzaczonym dniu rozpoczniesz kolejne opakowanie. jest o tym w ulotce...wiem , ze dluga, ale po to jest zeby czytac!