Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

No to Malinka mnie wystraszyłaś:( to juz nawet nie wsiadam.

Gość gość
chyba lepiej pospaceruj ;-) a kocham joge, bede chodzic w ciazy, jak w niej bede ;-)Fif

A ja od jurtra tylko jem i leżę;) nic nie będę robila i tyle!;)

Pewnie Malinka ma rację ;)Iwcia słuchaj koleżanek;)leżeć nie musisz cały czas,możesz spacerować,kp sobie taką dużą piłkę i ćwicz. A tak ogólnie to odpoczywaj bo jak usłyszysz pierwszy krzyk Szymusia to już ie będziesz miała czasu marudzić,że nic nie robisz;) A jak czują się nasze mamuśki które będą betować za moment? Sil......co tak dzisiaj cichutko?

Gość Bimbałka
Ja dziś byłam tu u siebie u gina bo dziś zaczęło mnie strasznie szczypce i swędziec. Zrobił mi posiew i antybiogram. Wiecie ile na wyniki się czeka? Ja mam wizytę w czwartek w gyn ale pewnie jeszcze nie będzie :( Okropny dziś dzień u mnie ciągle pada.

Gość Bimbałka
O ja miało być szczypać a nie szczypce ; )

Malinka od dzisiaj masz nakaz wchodzenia tutaj czesciej i informowania co tam w szkole rodzenia bo ja znowu z czymś wyskocze;) kiedy masz wizyte? Ja 17 czerwca także jeszcze trochę. Ritta te bezdomkowe slimaki sa chyba wszedzie i masa, nawet jak idę polną drogą to mi ruch tamuja a czasem i wyprzedzają;)

Bimbalka mi robila wymaz z pochwy dr P ale nie wiem czy to jest to samo co Ty mialas? Jakos po tyg dostalam info ze mam przyjechac po recepte a na cytologie z nfz czekalam od 20 marca do 8 maja takze katastrofa. A jakis lek na juz Ci dala? U mnie dr J mowila ze ten grzybek co mialam to nic zlego i wiekszosc kobiet w ciazy wlasnie ma ten ..moze masz to samo.

Jestem jestem Ritta :) Mąż mi wczoraj zrobił 24h bana na forum i musiałam tajniaczyć. Uważa że się dołuję. A ja uważam że właśnie mniej się dzięki wam dołuje. Za facetem nie dojdziesz :) Ja już dziś jestem o wiele spokojniejsza. Ustaliłam kilka terminów wizyty ostatni na 5.06 czyli w teorii jeszcze przed @. Jak wyniki będą późno ale będą dobre, to może jeszcze zdążą rozpisać mi stymulację :) Jak czytam o Dudzie.. to mi się w środku przewraca. Mój mąż mówi, że lekarze pewnie w takim wypadku będą pobierać więcej, zapładniać ile się da ale tylko jedną-dwie transferować a reszta... strach pomyśleć. Idiotyzm. Duda powinien się zastanowić co wymyśla, może mało doinformowany jest i trzeba go uświadomić? W ogóle jestem zdania, że ludzie niezainteresowani bezpośrednio niewiele na ten temat wiedzą i w związku z tym wypowiadać się nie powinni. Fif jak tam psycha? Lepiej? Dajesz radę? Ritta jak się czujesz? Iwcia - podziwiam próbę jazdy, ja nie będę prawić kazań, ale od bratowych wiem, że roweru lekarz im zakazał. Mogły spacerować, lekko się gimnastykować, ale nie biegać i nie jeździć... Bimbałka - na podstawowe wyniki wymazu (posiew) czeka się 3-7 dni. Antybiogram to kolejne kilka dni. Ja miałam robiony wymaz w ubiegły wtorek wyniki były w piątek wieczorem i wtedy mogliby antybiogram robić.

czy jestem tu sama, czy zaś generuje się kolejna strona?

Sil robilam kolacyjkę;)powiedz swojemu M.że forum jest ważne dla twojej psychiki;)bo z kim porozmawiasz szczerze jak nie z nami;) Iwcia a ty do szkoły rodzenia też będziesz chodziła? A sesje zdjęciową też będziecie robić z noworodkami;)

Tłumaczę mu, ale... chyba czasem lepiej nic nie mówić. Poczytałm sobie o walce Naszego Bociana o informację z MZ dotyczącej skuteczności poszczególnych realizatorów. Porażka. Tak naprawdę nikt nic nie wie... I jak my się mamy nie denerwować?

Gość elusiowo30
Hej dziewczyny wszystkiego najlepszego dla mam tych obecnych i przyszłych. Pogoda paskudna masakra pada i pada

Kobietki a ja biedna po laparo mam zastrzyki nasze ukochane;)fragmin i to az 10szt...

Ritta ja nie będę chodzić do szkoły, w szpitalu u mnie są 2 razy w tyg i o takich porach że M musiałby brać ciągle urlop a mi samej autobusem nie usmiecha się tam jezdzic, w przychodni znowu prowadzi moja panstwowa ginekolog od ktorej nawialam po 3 wizytach także rozumiesz;) wstepnie duzo oglądam na yt jak kąpać, przebierać itd noworodka a będę mieć cc to o cwiczeniach przy porodzie sn to zbytnio nie musze juz raczej wiedzieć;) Elusiowo jak mdłości i inne sprawy ciązowe?:) pewnie sikac biegasz juz co chwilę?

Fragmin...wrrr..współczuję; ( ja juz o nim na szczęście zapomniałam. In vitro to faktycznie wielka niewiadoma, kiedys myślałam że to pewniak na posiadanie dziecka az mnie nie oswiecilo po pierwszym transwerze. Powiem Wam że po pierwszym trans byl moment gdzie bylam przekonana ze nigdy sie nam nie uda. A jednak trafiła nam się 6 w totka i teraz czs na Was:)

Malinka! wracaj natychmiast i opowiadaj co u Ciebie!:)

Iwcia jak dostaniesz maluszka na ręce to nie będzie potrzebna zadna szkoła rodzenia- to jest instynkt macierzyński, no chyba,że dostaniesz depresję poporodową co dla mnie jest jedną wielką ściemą;) Ja po pierwszym transferze wpadłam w taką czarną dziurę,że myslałam tylko o moim nieszczęsciu;)w sumie po drugim nie było lepiej. In vitro jest dla mocnych psychicznie-tak mi się wydaje;) Bardzo podziwiam Bimbałkę...jest Wielka!! Super ,że teraz ma już z górki!!

Wrociam na kilka dni do pracy i na wszystko brakuje mi czasu. Jeszcze dwa razy w tygodniu doszła szkoła rodzenia ale póki co fajnie jest. Tylko godzinny dojazd trochę męczy. Generalnie polecają spacery, spacery i jeszcze raz spacery a poza tym ćwiczenia fizyczne lekkie i basen (ale tam znowu można infekcje złapać więc lepiej może odpuścić). Iwcia obiecaj nam że rower pójdzie w kąt dobrze? Pamiętasz jak było z moim upadkiem ze schodów??? A czy wypadają Ci czasem rzeczy z rąk? Ritta kochana jak dobrze że u Ciebie coś się posuwa do przodu, teraz nastaw główkę na sukces bo musi się udać, będziesz zdrowa, "czyściutka" więc musi być dobrze:) My wizytę mamy w czwartek, malutka daje znać o sobie więc mamusia spokojna;)

Gość Bimbałka
Iwcia mi dr J kazała brać po prostu lactovaginal codziennie na noc i czekać do czwartku. Ja juz zaczęłam od soboty 2x1 brać i nie pomaga. Sil dzięki za info szkoda tylko że jak mi przyjdzie tyle czekać to nie wiem czy dożyje bo czuję że mam grzybki i nie chcą mi leku na to dać tylko czekać masakra. Pewnie w czwartek dr J tez będzie chciała mi ten posiew zrobić zamiast coś przepisać. Przecież to szkodzi bobasowi :( Pytałam dziś dr o cytologie i on powiedział ze absolutnie mi nie zrobi jak jesteśmy po ivf ze to ryzykowne i dopiero po porodzie.

Malinka posuwa się,posuwa ale czy posunie do celu i mety to nie wiem;)boję się bardzo kolejnej porażki.

Malinka obiecuje odstawić moją dwu kołową bryke do czasu porodu, z rąk mi nie wypada raczej nic a powinno?;) moj maluch tez fikolki strzela takze jestem w miare spokojna, czytałam ze jak okolo 5h nie bede czuła ruchów to najlepiej jechac do szpitala. Jak co to dotykam brzuch lub zjem batonani zaczyna się taniec brzucha:) fajnie widac jak się maluch rusza w środku co? Jakos nie mogę sobie tego wyobrazic ze tam jest. Bimbalka do czwartku juz blisko, powiedz dr J że jej przeslesz wynik na meila lub telefonicznie, po co masz znowu robic to samo, ja dr P tak wysylalam wyniki z moczu a ona mi pisala jakie leki kupic. Tobie dr J tez pewnie odpisze co kupic lub czy po recepte tylko przyjechac. Nie martw sie gdyby to bylo cos groźnego juz by Ci coś lekarz dał, mi mówiła że to nic groznego a tez mnie juz jakis czas szczypalo i swędzialo.

Bimbalka wujek Google poleca mycie mydlem glicerynowym i zeby wkladek nie zakładać ho działają jak plaster.

Gość elusiowo30
Iwcia mdlosci naszczescie przechodza a z ta toaleta latam co chwile. W czwartek mam prenatalne.

Ja tez latam co chwilę od poczatku ciąży do teraz. U mnie problemem teraz jest zgaga..okropienstwo feeeeee

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować