Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Gość Iza82
Jestem po wizycie. Największy pęcherzyk ma 13 mm, punkcja na 99% w środę. Estradiol miałam we wtorek 87 a progesteron jakoś 8 chyba (6 dzień stymulacji). Martwię się tymi wynikami i boję, się, że pęcherzyki nie urosną :( Chce mi się płakać.

Dr nie przepisał mi Menopuru 600 za 140 zł tylko 3 ampułki po 75 i zapłaciłam 330 zl. Powiedział, że nie może mi dać tego 600 bo się rozliczają z leków i nie moge mieć więcej przepisanych niż potrzebuję. To dlaczego od razu nie przepisał mi na pierwszej wizycie Monopuru 900? Gonal F też mam 12 porcji i ich nie wykorzystam wszystkich. Wyjaśnił tez, że tego Menopuru 600 nie można wykorzystać do końca wychodzi mniej dawek po 75 niż 8... TOTALNY BEZSNES! Jestem zła bo czuję, że znów Gync naciągnęło mnie na kasę.

Juz gdzies slyszalam o tym, ze nie mozna przepisac wiekszej dawki niz zalecana. AAA i rzeczywiscie tak jest, ze nie starcza na 8 dawek, ja i jeszcze jedna dziewczyna mialysmy taki problem(nie pamietam juz ktora), ze jak przyszlo do statniej dawki to leku prawie brak, moze ze 40

Jestem w domku mam ze sobą jednego maluszka klasy A8 pozostałe 5 póki co dalej są zobaczymy ile uda się zamrozic, transfer wykonywał dr M :-) teraz przez najblizsze kilka dni leze i pachne hihi :-P Iza nie martw się do środy jeszcze urosną na pewno, musisz byc dobrej myśli :-*** Kiedy masz następną wizytę? A z tymi lekami to faktycznie beznadzieja bo tyle kasy na daremno idzie :-( mi raz została przy ost punkcji 1 dawka gonalu i musiałam wyrzucic. Catarina juz pewnie tez z maleństwem w brzuszku:-) mam nadzieję ze obie za 10 dni będziemy szczęśliwe :-D Mała kciuki za betkę zaciśnięte:-)

Fifaszek czyli brakowało połowę dawki... a to... jak mogą takie fuszerki z lekami wrrr Linka to super zarodek! Trzymam kcuiki, żeby się zadomowił na 9 miesięcy :* Byłaś po 8 w klinice. Było sporo brunetek hehe :) Napisałam do Ministerstwa jak to jest z tymi lekami, chce mieć oficjalne potwierdzenie, że leki są częściowo refundowane... bo taka jest prawda.

Iza byłam o 8.30 a o 9 wchodziłam na zabieg:-) ogólnie było sporo osób dzisiaj. Jak Ci odpiszą z tego ministerstwa to nam tez to napisz bo jestem ciekawa jak to jest.

Gość malamii89
Linka to super:) teraz lez dbaj o siebie i wcinaj ananaska:))

Linka to teraz odpoczywaj i wcinaj ananasa mi pomógł;)mi z poprzedniej stymulacji też zostało w ampułce 300gonalu bo mi za dużo przepisał...chyba,że któraś potrzebuje?bo to 3 miesiące można trzymać a mam w lodówce...

Gość catarina99
Jestem w domu poszło szybko i sprawnie, zabieg prowadził dr M powiedział że będzie robić wszystko co jest w jego mocy żeby się udało.

Gość helen86
Czesc dziewczyny :) Wszystkim tanswerujacym przesylam buziaki i trzymam kciuki 10dni i odpoczywajcie :) Mała beta pieknie Ci rosnie. Jeszczr raz gratulacje :) juz oswojona z mysla ze bedziesz mamusia? Iza nic sie niemartw, ja tez na poczatki stymulacji slabo a potem dolozyli to wszystko bylo oki :)

Gość gość
Witam wszystkie staraczki i szczęśliwe mamy:) Ja też od 5 lat staram się zajść w ciążę, przeszłam 2 histeroskopie, laparoskopie diagnostyczną, leczenie clo i pregnylem( nie pękają mi pęcherzyki z prawej strony a z lewej strony mam rzadko pęcherzyki). rok temu z tej lewej strony udało się ale niestty ciąża pozamaciczna-okazało sie że lewy jajowód jest posklejany. Od czerwca chodzę do gyncentrum do dr.M- w poniedziałek mam mieć 1 inseminację( aczkolwiek nie wierzę w tą metodę). Mam pytanie do Sylwiasta ile dni po inseminacji można przyjśc na sprawdzenie czy pęcherzyk pękł?

Fif u mnie tak było. Pytałam, czy może mi większe opakowanie gonalu przypisać, bo pewnie i tak będę potrzebowała i powiedział, że nie, bo go z tego rozliczają...

Oj ciężko się oswoić wcale to nie dociera...po tylu niepowodzeniach aż strach się cieszyć...

Kurde straszne lęki mnie ogarniają że poronię tak się boję. Piersi na chwilę przestają boleć i ja już mam atak paniki. Betę powinnam robić codziennie. Staram się uspokoić ale średnio mi wychodzi

Grania niemozesz i zadna z nas niemoze o tym myslec. Mysimy wierzyc ze wszystko bedzie dobrze, po tylu latach udalo nam sie byc w ciazy po to zeby urodzic nasze wymarzone,wyśnione i wyp£akane malenstwo :) Fifaszek a pamietasz jakie dostalas pierwsze badania do wykonania? Bo porownalabym sobie z moimi czy kazdy ginekolog daje te same.

Grania myślimy tylko pozytywnie i czekamy na pierwszą wizytę :) i oczywiście dużo odpoczywamy ...

Wiem wiem dziewczyny dziękuję za wsparcie. To te hormony dlatego takie napady strachu

dziewczyny po transferze jak brałyście dupahaston? bo ja dzisiaj nie dopytałam dr M i nie wiem czy 2x2 czy 3x2? pomóżcie zakręconej kobiecie :)

Linka, Catarina super dalej 3mam kciuki :) Grania będzie dobrze tak jak dziewczyny już pisały odpoczywaj i staraj się być dobrej myśli :)

Catarina ale ja nie dostałam duphastonu:-( a Ty tak? Ja brałam go dopiero jak juz była pozytywna beta po pierwszej wizycie po transferze i wtedy brałam 3x po 1 o ile się nie myle. Grania, Mała i inne dziewczyny tez go brałyście zaraz po transferze?

Grania teraz doczytałam ze tez bierzesz.. to kurde czemu mi nie przepisał? Ja mam w domu ponad 1 opakowanie ale nie chciałabym brac sama z siebie:-( a moze oni to przepisują przy transferze śniezynek?

Ja chyba sobie zadzwonie do połoznej i dopytam jak to jest czy mogę brac bo mi to spokoju nie daje:-) ja biorę lutinus 3x2, zamur co 12h opakowanie, encorton 10mg, fragmin 5000j i witaminy a tez teraz "przeleciałam" inne forum i tez dziewczyny biorą 3x1 duphaston juz po transferze.

Czesc dziewczyny ;) stawiam kawke bo dzis chyba tu nikt nie stawial ;) ja nie mialam duphastonu przepisanego wiec nie pomoge pozdrawiam;)

hej z rana-ja przy poprzednich transferach brałam dhupaston a teraz też nie biorę bo dr.M stwierdził,że nie potrzeba... no i mimo braku sie udało...także oni chyba raz przepisują a raz nie...ale zawsze można zadzwonić i dopytać

Dzięki dziewczyny właśnie gadałam z połozną zapyta dr i oddzwoni, wiem ze panikuje ale tak bardzo bym chciała zeby się udało..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować