Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Gość iwcia10
Linka ja tez nie mialam od razu duphastonu. Dostalam jakos przy odstawianiu lutinusa takze spokojnie:)

Właśnie mi oddzwoniła połozna i to jest tak ze dr nie zawsze kazdemu przepisuje ale jak mam w domu to mogę spokojnie brac na pewno w niczym nie zaszkodzi 2 lub 3 dziennie a jak mam duzo to nawet 3x po 2 ale ja wezme sobie lajtowo 1 rano i 1 wieczorem to mi starczy na ok 12 dni :-)

Linka ja tez duphaston dostalam dopiero po pozytywnych betach i biore go rano i wieczor po jednej tab. A po transwerze go niemialam tak jak Mala i sie udalo :)

Dziewczyny stawiam kawke zbożowa i chce mi sie pączka, kurde wiem ze to takie niezdrowe w ciazy, ale czasami juz mam takie zachcianki :) Co tam u was dziewczyny w ten sobotni poranek? Wiecie ze kobiety w ciazy moga dzwigac 2-3kg. Tylko tak do 4 mc. Ja to przestrzegam a wy? Teraz te nasze sb.niesa takie efektywne w sprzataniu jak kiedys ;)

To ja juz sama nie wiem ;-) bo jeśli dr M od razu nie przepisał to nie jest mi potrzebny? Połozna konsultowała z dr P bo dr M nie ma dziś :-( moze jednak nie będę go brała.. skoro Wam się udało i bez niego ( mi w sumie tez). Chyba zaufam dr M jakby był potrzebny na pewno bym go miała, to nie biorę.. dziewczyny sorki ale mi juz odbija :-P

Mi dr M przepisał jak powiedziałam że nie mam a ostatnio miałam0to powiedział dobrze możemy przepisać ale to tak może a nie musi także linka spokojnie. Trzymam kciuki

Linka ja tez nie mialam a teraz maluch juz przy cycu siedzi także nie boj się:) helen ja jadlam paczki całą ciąże do kawy rano i full slodyczy bo jestem lasuchem:) moze dlatego urodzilam prawie 4 kg paczusia;) teraz nie moge jesc pączków chociaz jak idę obok cukierni to ciągne jezor po ziemi. Ja niestety dzwigalam wiecej i to czesto duzo wiecej:( potem jak obnizylo sie lozysko to sie wystraszylam i sobie odpuscilam ale ogólnie musze sie przyznać ze po 2 torby z zakupami nosilam do auta:(

dziewczyny zrobilam sb dzisiaj opis pod komentarzami ale niema go jednak na stronie glownej naszej tylko jak sprawdzam w edycji profilu to jest, moze mi ktoras pomoze to dodac :)

Jest i opis i piękny widok. Jak tam Helen samopoczucie? U mnie ok. Spać tylko bardzo bardzo mi się chce

Helen a jak Ty się czujesz?jakieś objawy zalecenia?ja znowu dziś miałam plamienia ale się zdenerwowałam...ale to temin @ więc póki nie ma krwi staram się byc spokojna...

Mała ja mam od tygodnia mdłosci, to takie srednio przyjemne bo caly czas jest mi niedobrze. Senna tez jestem duzo bardziej niz kiedys, a rano to ciezko mi jest wogole sie ogarnac tak kolo poludnia mi sie to udaje. Zmienia sie organizm. Kiedys to bylam caly czas w ruchu praca,w domu obowiazki, spotkania z kolezankami a teraz to juz polowa mniej :) A zalecenia kochana to oczywiscie nie dzwigac, nieprzemeczac sie i zdrowo odzywiac ;)

Helen a masz jakiś objaw z piersiami urosły, bolą czy sutki się zmieniły nie wiem dlaczego jakoś w tych piersiach doszukuję się największego objawu ......

linka, catarina trzymam kciuki MUSI SIĘ UDAĆ! <> catarina, to miło, że dr tak powiedział. <> Mała bardzo się cieszę! Ty też zacznij :) <> Helen dr jeżeli chodzi o większe dawki to dr powiedział, że nie dołoży więcej lekarstw:( Ja mam dziś 10 dzień stymulacji. W poniedziałek mam wizytę, w środę dr powiedział, że będzie punkcja. Oj tam, od czasu do czasu wolno sobie pozwolić na jakieś grzeszki :)Próbowałaś na mdłości te tabletki co Ci polecałam? I imbir? <> grania musisz się opanować, nie możesz tak, bo do porodu nabawisz się nerwicy :( <> linkaa rozumiem Cię i Ci nie odbija. Każda z nas łyknęła by co tylko można aby się udało :( zaufaj dr.

Grania mnie piersi na początku wcale nie bolaly a po jakims 8 tyg ciazy nie moglam ich dotknąć. Z mandarynek urosly do pomaranczy;)

Czesc dziewczyny :) Iza tabletek nieprobowalam bo jakos juz niechce kolejnych łykac, dosc juz mam :) ale imbir pilam z herbatka i spoko :) Grania no ja juz widze roznice w piersiach ze sa bardziej nabrzmiale i w jeden dzien mnie bola a drugi nie, tak roznie mam z nimi :), natomiast widze ze brzuszek juz urosł :) ale my mamy takie dawki progessteronu ze niema co sie dziwic :)

Gość Sylwiasta159
Hej laski :)) nie bylo mnie pare dni bo bylam z mama u chrzesniaka- cudowny dzieciak :)) osikal ciocie dzis juz 2 razy przy zmienianiu pieluchy :)) grzeczny jak aniolek :)) Gratuluje pieknych bet!!!! :))) Gosciu mnie dr P kazala przyjsc zawsze 3 dni po iui :) Ja czekam na okres by zaczac miesiac z antykoncepcja, taak mi sie dluzy, ze szok... tym bardziej sie martwie ze jesli 1 transfer sie niw uda a nie bedzie mrozaczkow to bede musiala 3 mce czekac na kolejna stymulacje :( no chyba ze bede miala mrozakow na ewentualne 3 transfery miesiac po miesiacu to wtedy mozna zaczsc od razu stymulacje? W koncu od jednej do drugiej mina 3 mce Milej niedzielnej kawki lub herbatki jesli jest tu ktos jak ja, nie lubiacy kawy :)

Gość ewela2421
hej dziewczyny jestem nowa na forum , podobnie jak wy lecze sie w klinice GYNCENTRUM w kato u dr CZ. mam za soba 2 lata staran, 2 inseminacje, mnostwo badan i w sierpniu w gyncentrum in vitro- program rzadowowy , transfer 2 zarodkow , niestety ciązy brak.... musze odczekac teraz 3 miesiace na kolejna stymulacje, prosze powiedzcie czy wy rownież musalyscie czekac az 3 miesiace na kolejna probe? dlaczego musi byc zachowana tak dluga przerwa?

Gość Sylwiasta159
To chyba taki standard klinik ze wzgledu na obciazenie organizmu to jednak sa duze dawki hormonow ktore nie sa obojetne dla organizmu. Nie udalo sie nic zamrozic?

Gość gość
Dzieki Sylwiasta za odpowiedź-zobaczymy może po tych lekach w końcu pęknie pęcherzyk...jeśli nie to mam nadzieję, że też będę mogła szybko przystąpić do in vitro rządowego( czerwoną teczkę mamy już założoną) to może jeszcze zdążymy się załapać do programu:)

Gość ewela2421
nie mamy tzn mrozaków he , udalo sie 2 zarodki klasy A utworzyc i one oba zostały mi włożone . niestety nic sie z tego nie wykluło....i teraz 3 mies czekania na kolejna stymulacje , w 3 cyklu przerwy mam zaczac brac tab antykoncepcyjne... hmm czy tez he bralyscie? wczesniej przed 1 proba nie mialam takiego zalecenia

Sylwiasta nie martw się na zapas. Myśl, że będzie dobrze. Jak zaczynam myśleć to mnie też to martwi, że do grudnia szlaban więc lepiej nie myśleć. Bo ja wierzę, że uda się za 1 razem ;) Ewela, pewnie będziesz mieć długi protokół. A jeżeli nie to te tabsy na pewno pomogą wszystko odpowiednio przygotować :) Miałaś tylko 2 komórki czy nie udało się pozostałych zapłodnić?

Ja dziś robię kawkę może herbatkę która co chce. Ja już oddałam krew dziś jeszcze robię betę. W środę miałam 608 to dziś nie wiem ile powinnam mieć chyba ponad 2000? Miłego dnia wszystkim

Grania to ja poproszę herbatkę :-) trzymam kciuki betka na pewno pięknie rośnie:-) ja dzis czekam na tel ile mam śniezynek ;-) Miłego dnia

Hej dziewczyny ja tak jak Grania dziś byłam oddać krew...ale fajnie,że jesteśmy we 2 bo jest porównanie wyników...ewela2421 wszystkie miałyśmy przerwę 3 miesiące-tak jest zalecana przerwa minimalna do pół roku...mi tez na początku wydawało się,że to wieczność...ale przeleciało szybko miałam czas na odpoczęcie i wzmocnienie się i przy drugim podejściu od razu wyniki lepsze :) ja na antykach byłam cały czas bo mam endometriozę...zawsze przy kolejnej próbie dr. coś zmienia...jesteś w dobrych rękach dr.M to cudotwórca :)

Mała to za Twoją betkę tez oczywiście trzymam kciuki:-) a te plamienia Ci ustąpiły? Catarina jak tam u Ciebie? jak się czujesz? :-)

Cześć Dziołszki :) kibicuje Wam cały czas, bety piękne oby tak dalej. Ewela ja też jestem przed pierwszą próbą, póki co kończe brać anty (co trwa też już chyba wieki ;) i czeka mnie jeszcze histeroskopia. Któraś z Was miała? później w następnym cyklu już stymulacja? trzymam kciuki za wszystkie dobre wyniki i bety :)

Gość Ewela2421
anies ja mialam histeroskopie , jednak ze wzgledow na cene robilam w szpitalu miejskim w sosnowcu .zabieg pod narkoza nic nie czujesz trwa on moze 15 min, zadnych negatywnych objawowo tez PO. dodatkowo pobrali mi tez jakies wycinki do laboratorium . Nie stac mnie bylo na 1100 zł zeby zrobic to badanie -zabieg w gyncentrum,. chodz juz mialam ustalony termin to zrezygnowalam i poszlam na 2 dni do szpitala tam mialam to za darmo tak samo jak drożność jajowodow rok temu zrobilam za darmo w szpitalu .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować