Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elle_tres_belle

Jak to jest z brzuchem po ciąży?

Polecane posty

Jak to jest z tym brzuchem po ciąży? Czy rzeczywiscie ciało już nigdy nie bedzie takie samo..? Jak było u Was? Wiem, ze takie tematy juz byly, ale nie znalazlam tam zadnych pocieszajacych komentarzy.. Czy rzeczywiscie jest tak zle? Jestem dopiero w 24 tygodniu, tyje w miare regularnie i w normie.. ale tak sie zastanawiam jakie znaczenie ma to jak wygladalo sie przed ciaza...? Czy dziewczyny bardziej szczuple maja wieksze problemy ze "zwisajaca" skora na brzuchu niz te, ktore do jakis tam faldek byly nieco przyzwyczajone...?:) Ja wazylam przed ciaza 60 kilosow.. Zaden tluscioch no ale szczuplutka nie bylam, mialam taki delikatny brzuchol :)) Ale bylabym w siodmym niebie jakby \wrocil do poprzedniego stanu..Czy jest taka szansa w ogole? Jak to bylo u Was i jak wygladalyscie przed ciaza? Pozdrawiam!

Gość nestea......
a ktos wie ile dni/tygodni po porodzie moge zaczac nosic bielizne korygujaca (majtki i goresty albo koszulki wyszczuplajace)?

Gość ja mialam 2 porody, waga wyjsc
iowa byla ciut za wysoka, no mialam z 5kg nadwagi. Po 1 ciazy (sn) nie bylo sladu, brzuch dokaldnie taki jaki byl wczesniej, nawet mniejzszy, bo w sumie wazylam tyle co przed ciaza, ale cycki ze 2kg mialy jak nie wiecej. Po corci (cc) niestety zostal mi zwis :-( juz minęło ponad 7 miesiecy od porodu, a ja mam taki zwis jak 50 latka. Moge sie za to zlapac, to jest miekkie i za cholere nie chce zejsc, mimo cwiczen, diety. Mysle nad abdominoplastyką.

jestem 2 miesiace po porodzie, cwicze i jestem na diecie, schudłam juz 7 kg ale brzuszek jest dalej taki flaczek ale wyglada to juz o niebo lepiej niz dzien po porodzie;/ tak ze jestem dobrej mysli. mam nadzieje ze z czasem zniknie, aha robie codziennie brzuszki. moze cos pomoze:)

ja zaczęłam nosić majtki korygujące 1miesiąc po porodzie. Rodziłam naturalnie. nie mam rozstępów pewnie dlatego że nie przytyłam dużo :-)

aha z tego co zauwazylam to wszystko zalezy od wielkosci brzucha w ciazy i od tego ile przytyłaś. ja prawie 20 kg wiec nie ma sie co dziwic ze mi flaczek wisi:P

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
3 razy byłam w ciazy i po kazdej mój brzuch wracał do stanu sprzed ciazy ;) ale ja to chuda jestem moze dlatego, ale dzis po 3 dzieci brzuszek mam płaski :)

jestem 2,5 roku po cc. mam mega rozstępy, jak nie wciągam brzucha to wyglądam jakbym była w co najmniej 5 miesiącu ciąży. a nawet jak wciągnę to dół brzucha wisi, a siedzenie to masakra. moj brzuch jest okropny niestety:) ale nie wszystkie kobiety tak mają. niektóre urodzą i kilka dni a one wyglądają jakby nigdy nie były w ciąży.

Gość cdnn
ja przytyłam tylko 12 kg, ale brzuch miałam spory - wróciłam dokładnie do wagi sprzed ciąży, a brzuch mam nadal (8 miesięcy po porodzie) luźny i zwis

Gość chrumczak
Urodziłam 8 miesięcy temu, poród sn. Tydzień po porodzie położna zapytała, czy ja w ogóle rodziłam. Po miesiącu od porodu brzuszek płaski jak przed ciążą (przed ciążą ćwiczyłam mięśnie brzucha). Teraz zero rozstępów i płaski brzuszek. Jedyna rzecz, która mnie martwi to pępek, który zrobił się nieładny - taki jakby rozlazły i obawiam się, że już taki pozostanie.

Witam. Mogę cię lekko pocieszyć:) Przed ciążą ważyłam średnio 63-65 kg (przy 175cm wzrostu). Nie pamiętam ile przytyłam (minęło już parę lat), ale raczej niedużo (w szpitalu dziwili się jak w tak małym brzuchu schowałam dziecko - 62cm). Karmiąc piersią i zajmując się dzieckiem w ciągu miesiąca-dwóch schudłam (do 57kg), ale fałdka na brzuszku została. Mobilizowałam się do wykonywania chociaż kilku ćw wzmacniających mięśnie brzucha dziennie i dopiero wtedy zaczęła znikać. Jakiś rok po porodzie miałam brzuch jak przed ciążą. Od tamtej pory, nawet po dojściu do "mojej" wagi brzuszek mam płaski. Głowa do góry :)

Uffff.. ciesze sie bardzo, ze jest jednak jakas nadzieja..:) coprawda wiekszosc kobiet jednak narzeka na pozostajaca skore/rozstepy lub nieladny pepek.. ale cóż.. Mam nadzieje, ze jednak cwiczenia regularne pomoga.. Juz kupilam sobie na grouponie legginsy odchudzajace;) Zaloze po porodzie :) Jakis pas, cwiczenia.. moze nie bedzie tak zle..

I jeszcze pytanko jedno- w ktorym tygodniu zrobily Wam sie rozstepy? Mniej wiecej..:) Mam sie z czego cieszyc ze poki co nie mam czy wszystko jeszcze przede mna?:)

Gość magdzioszka kokoszka
Ja przytyłam tylko 9 i pół kg, ale wszystko miałam w brzuchu. W 7 miesiacu wyglądałam jakbym była w ciąży mnogiej w dodatku na wylocie... Smarowałam się kremami od poczatku 3-4 razy dziennie a mimo to brzuch miałam taki jakby ktoś go nożem posiekał.... walczyłam z tym 4 lata i w końcu zrobiła plastykę brzucha. Pamietam, ze musiałam uważać jak zapinałam spodnie bo nie raz przycięłam sobie flaczka do krwi zamkiem błyskawicznym.

Rozstępów nie miałam i nie mam. Za to mam niewielki cellulit na pupie, ale mi to zwisa :P

Gość nast i azja
Ja przytyłam 24 kg;-P Całe szczęście że mam tylko kilka niewielkich rozstępów... Powrót do wagi sprzed ciąży 50 kg zaliczyłam na przestrzeni 5 miesięcy. Ale to była dieta i ćwiczenia ćwiczenia ćwiczenia. Brzuszek mam super, a uda aw lepszym stanie niż przed ciążą.

Gość mama zaraz dwojeczki
Nie martw sie. Po pierwszej ciazy czesto jest tak, ze wszystko wraca do normy, nawet brzuch. Po drugiej jest juz podobno trudniej... Ja wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy 8 miesiecy po porodzie bez cwiczen, bez diet, bez niczego mimo, ze w ciazy przytylam 20 kg. I nie mialam ani jednego rozstepu. Teraz w drugiej (38 tc) juz tak rozowo nie jest. Zauwazylam pierwsze rozstepy w okol blizn (po laparoskopii i po wyrostku) i ciekawi mnie jak to bedzie dalej...zobaczymy.

Kilka rozstepow to jeszcze nie taka tragedia, nie martw sie! Z obserwacji widze, ze choc moze po II porodzie jest nieco gorzej, ale mamy sa tak zagonione dwojka dzieci ze szybko zrzucaja kilogramy:) Ufff szkoda ze to tak jest, dzidzius=ciaza=rozstepy+kilogramy.. No ale tego nie zmienimy:)

Gość sn czy cc co lepsze dla brzuch
a? czy po sn brzuch jest lepszy czy po cc? wiadomo blizna-ale chodzi o kształt- flaczek, jak to jest. piszcie tez jaki był poród czy cc czy sn i jak po tym wyglada brzuch.

Gość tez bym chciała wiedziećććc
jak to jest z tym brzuchem, czy lepiej jest po cc czy sn.

Gość ale to nie tylko dzieci
ja chyba jakiś dziwoląg jestem. Przed ciążą 160/45kg. W ciąży wygladałam jak hipopotam bo przytyłam 20kg. Urodziłam normalnie siłami natury. Trzy miesiące później ważyłam już 42kg. Żadnych rostępów, fałdek, celulitu czy czego tam jeszcze. Jedynie piersi po karmieniu mniejsze i mniej jędrne niż przed ciążą

Gość zdesperowana_desperatka2
u mnie brzuch, dosyc szybko sie wchlonal, zostal maly waleczek, nad ktorym wystarczylo popracowac kilka miesiecy i bez krepacji zakladam kostium dwuczesciwoy. ale biust...MASAKRA!!!chyba tylko operacja. Domowe sposoby nie pomogly, korzystalam z zabiegow medyceny estetycznej,ale poprawa minimalna.....:( Nie przytylam duzo ok. 9 kg, karmilam rok. Teraz jestem w drugiej ciazy, znowu brzuszek zgrabniutki, ale wole nie myslec co bedzioe z biustem. Wykarmie i zrobie rozeznanie w sprawach operacji....

Gość gafSA
jestem 3 miesiące po porodzie i po 2 miesiacach juz wróciłam do wagi sprzed ciąży - ważyłam ok 60kg/170cm wzrostu. Brzuszek jeszcze delikatny mam, ale jakby ktoś nie wiedział że byłam w ciąży to by nie poznał, czasem bez ciąży dziewczyny maja większy. Skóra na brzuchu jest może troszkę bardziej zwiotczała, ale niczym jej nie smaruję ani nie ćwiczę. Myślę, że jak się wezmę za siebie to jeszcze lepiej na tym wyjdę jak przed ciażą. Wszystko jest indywidualną sprawą - w szpitalu były dziewczyny, które po porodzie dalej wygladały jakby w ciazy były

Gość szaszanka
Moze po drugiej ciazy nie dlatego sie gorzej dochodzi do siebie niz po pierwszej, ze to druga ciazy, tylko dlatego, ze jest sie troche starszym

Gość gafSA
dodam jeszcze z e w ciaży przytyłam niemało bo jakieś 15-17kg; smarowałam się 2 razy dziennie- rano daxem, wieczorem oliwką, a tak od 7-8 miesiaca mustellą; rozstępów ni emam

Do nestea:) Bieliznę korygującą zakładaj jak najszybciej po porodzie.Urodziłam trójkę dzieci i nie mam brzucha ani rozstępów,pozdrawiam.

Gość larysa26
Ja miałam cc i od razu po samym "porodzie"mój brzuch sie zapadł i wychodząc ze szpitala-sorry za nieskromność ale wyglądałam jak laska!!Brzuch mam jakbym nigdy w ciąży nie była.Przytyłam 9 kg przez ciąże i tylko małą piłeczkę miałam, zero rozstępów.

Gość diamondpearl
zycie jest piekne - ja mam taki sam problem z brzuchem jak Ty. rodzilam cc i w ciazy przytylam zaledwie niecale 10 kilo .... a brzuch z rozstepami i zwis ogolnie :(