Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już za 2 miesiące ten MIKOŁAJ

Do jakiego wieku prezenty dla chrześniaków na mikołaja?

Polecane posty

Gość Już za 2 miesiące ten MIKOŁAJ

Czy istnieje taka rozsądna granica wieku? nie mówię o urodzinach tylko o mikołaju? I jakie kwoty zamierzacie wydać na ten cel na 1 chrześniaka? To już za 2 miesiące, trzeba pomyśleć co tu kupić ewentualnie.

Gość ja co prawda nie mam chrześnia
ka ale jest tylko jedno dziecko w rodzinie więc na pewno kupimy jakiś prezent, szczególnie, ze mama dziecka jest chrzestną mojego dziecka. Myślę, ze tak do 50 zł wybiorę jakąś zabawkę.

Gość niewiem pewnie dlugo
moje paczki mikolajkowe od chrzestnej skonczyly sie gdy mialam jakies 7 lat, brakowalo mi tego... ale moze dlatego, ze kiedys byly inne czasy i dzieci tak czesto nie dostawaly prezentow? natomiast od dziadkow dostawalam bardzo dlugo, prawie cala podstawowke, a potem jakies slodycze i pieniazki. mysle, ze moim chrzesniakom bede robila prezenty dopoki bede pamietac;) bo w sumie az tak duzo tych okazji nie ma, urodziny, swieta... a co do kwoty to nie wazne chyba za ile kupisz prezent, ale co kupisz, jesli bedzie to cos wymarzonego np. z kolekcji to dziecko zawsze sie ucieszy.

Gość a czasem tu zaglądam
a dziecko 10 lat?

Gość grejs keli
witam :D ale wy mówicie o mikołajkach czy o bożym narodzeniu?

urodziny wiadomo i my rodzice sobie urządzamy ale mikołaj to dodatkowa okazja-chyba dla małych dzieci,potem już nie wierzą w niego a koszty nie małe.

Gość ja kupuje kuzynom
mają 12 lat. Mam zamiar im kupić puzzle 1500 kawałków dla każdego. Niech się potrudzą.

grejs o mikołajkach na 6.12

Gość trąbka eustachego
do komuni czyli do 9 lat

Gość jh;oi'hi;o
jak kogo stać to niech nawet do 30 r.ż. kupuje :P

Gość ja swojej chrześnicy
nigdy nie kupowałam na mikołajki a na gwiazdke zamierzam kupować do 18-nastki

Gość ja w ciazy od czasu
Moj maz ma jednego chrzesniaka. dopoki byl tylko z siostra, to maz kupowal mu na urodziny i na Boze Narodzenie jakis prezent (i jego siostrze tez cos drobnego). Ale odkad mlody ma jeszcze 2 mlodszego rodzenstwa, to dostaje prezent tylko na urodziny, bo meza nie stac, zeby kupowac calej czworce prezenty na swieta (reszta rodzenstwa od chrzestnych nic nie dostaje, dostaja jedynie od babci). Zwlaszcza, ze mamy wlasne dziecko.

ja mam 3 chrzesniakow. Pierwszy ma 2 rodzenstwa w tym chrzesnica mojego męza. Drugie ma tez dwoje rodzenstwa, trzecie jest samo. Moj maz ma dwojke, z czedo to drugie ma starszego brata. wychodzi ze musielibysmy robic prezenty 9 dzieciakom a my tez mamy dwojke Wiec 11 a jakby kupic kazdemu drobiazg za 50 zl to sumka 550 PLN wychodzi na samego Mikołaja. Postanowilismy nikomu nie kupowac prezentow tylko wlasnym dzieciom.

Gość tak tak tak tiki tak
U nas jest podobnie- chrześniak jeden ma 1 brata, chrześniak drugi ma 1 siostrę, chrześniak trzeci ma dwoje rodzeństwa. Nawet jak każdemu z ich rodzeństwa kupić coś drobnego to i tak wychodzi ładna suma. A jak sądzicie czy jak my kupujemy swoim chrześniakom prezent mikołajowy i ich rodzeństwu też coś drobnego to czy naszemu dziecku też od ich rodziców coś się należy?

ja tam nadal moim chrześniakom kupuję choć drobny prezent ale zawsze coś - jest to ok 50zł/osobę a mają po prawie 9 lat teraz myślę co kupić chrześniakowi na dzień chłopaka (tu zwykle kupowałam coś naprawde drobnego - zawsze była kawa u mojej mamy a chłopcy dostawali choć resoraka, naprawde drobne ale coś :D

Gość co???????????????///
Mysle, ze sie nie nalezy... Tylko taka glupia polska mentalnosc, ze kazdy uwaza: ja kupilam dziecku kolezanki prezent, to ona mojemu tez powinna kupic. Albo --dostalam super prezent od siostry dla mojego dziecka, to teraz musze jej dziecku tez cos dac...... Masakra. Prezenty sie daje ze szczerego serca raczej, zeby sprawic przyjemnosc. Nie powinno sie oczekiwac niczego w zamian... albo odwdzieczac sie tez prezentem, bo ja/moje dziecko dostalo, to wypada osobie obdarowujacej tez cos dac...

Gość co???????????????///
sorki, ale dajmy na to, gdybym miala dwoje chrzesniakow, ktorzy by mieli po jednym z rodzenstwa, to Twoim tokiem myslenia ta drobna kwota 50zl/os. uroslaby do 200zl... a na to mnie na przyklad nie stac. Prezent na Dzien chlopaka??? Dobra, masz kase jak rozumiem, ale to juz drobna przesada...

nie wiem czy aż taką przesadą jest resorak dla chrześniaka za 6 zł - Hott Whells :D ja tam kupuję prezenty zwykle duuzo wcześniej, teraz juz się rozglądam, jak coś spotkam coś fajnego jeszcze w fajnej cenie to czemu nie