Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambolinia

okres oczekiwania.

Polecane posty

Gość bambolinia

Wiem że wątków tego typu jest mnustwo. Ale jak wiadomo one już chwilę trwają. Zaprawszam do rozmowy. Ja i mój męzczyzna staramy się już okolo 5miesiecy o dzidziusia i jak do tąd się nie udawalo. No niestety:( ... Może teraz się uda... A wy dziewczynki jak tam ze straniami? Są tu kobietki które też się chwilkę starały i wkońcu się udało? Co wam pomogło?

Spokojnie 5 miesięcy, to jest mało, jeszcze też zależy jak intensywnie, czy masz regularne cykle, a nawet jak jest wszystko ok, po prostu może się nie udawać, możecie nie trafiać w te dni, zdarza się i już :)

Gość bambolinia
No wlaśnie w tym problem że cykle mam dość regularne... a sie nie udaje:( ... Cykle mam 25-26dniowe... I kochamy się minimum co drugi dzień :) To oczywiście nie jest musztra :) Lecz wielka przyjemność... Mimo to jak narazie się nie udaje :(

Gość bambolinia
W środku cyklu jakieś dwa trzy dni po dostaniu śluzu płodnego czuje kłucie w podbrzuszu mniejwiecej jest to 11-12 dzien cyklu a potem podwyższa mi się temperatura

No to pięknie, to na pewno owulka :). To spokojnie na prawdę, a jak się mocno niepokoisz, to zawsze możesz na początek przebadać hormony, USG i facet badanie nasienia.

Gość bambolinia
powiem szczerze ze jeszcze nie wpadam w paranoje ;P I tak bardzo się nie denerwuje... Raczej bym to nazwala takim lekkim rozczarowaniem ze jednak się jeszcze nie udalo... Tak bardzo bym sie cieszyla gdybym ujrzala te dwie kreseczki :)

Gość bambolinia
a Tobie Kochana się udalo??:)

ja niestety niedawno miałam ciążę pozamaciczną, ale mimo to mamy duże szanse na zdrową ciążę :)

Gość bambolinia
Mojej przyjaciolki mama miala ciąże pozamaciczna niestety poronila... z tym ze ona ma 42lata :) Ale wlasnie nie dawno mimo wczesniejszego poronienia jakieś 21 dni temu urodzila przesliczną zdrową dziewczynkę ;)

Gość bambolinia
wierzę i współczuję ... Dobrze że się pozbieraliście... Podejrzewam ze zabieracie sie do roboty ostra para :)

Gość bambolinia
To już nie długo :) Życzę wam z całego serca żeby się udało. Moj kochany tak samo jak i ja bardzoby się ucieszył. A gdy niestety zaszłaś w ciąże i za nim okazalo się że jest pozamaciczna długo się staraliście ?

Dzięki, Tobie też życzę powodzenia, będzie dobrze :) Wcześniej można powiedzieć, że rok się nie zabezpieczaliśmy, no oprócz jednego cyklu, ostrych starań było z pół roku...

Udało się w wakacje, tylko nie tak jak powinno być...no ale lekarze nic nie znaleźli, co by mogło być przyczyną takiej ciąży, wcześniej zawsze regularne cykle, bezbolesne miesiączki, USG ok...

Gość bambolinia
ja jeśli chodzi o miesiączki to powiem szczerze że miewam bolesne raz mniej a czasem bardziej ...

Bolesność w sumie o niczym nie świadczy, chyba że bardzo bolesne, ale też nie zawsze, to coś złego oznacza...

No wiadomo że lepiej mieć regularne cykle, ale z tego co słyszę, to też nic nie przesądza, że szybko się uda, czy się szybko nie uda, jak się ma nieregularne...

Gość bambolinia
Bardzo bym chciała... Pamiętam jak moj Skarb mi mowil że pujdzie nam jak splatka :P hehe zartowal oczywiscie ... ale ja odrazu mowilam ze to wcale nie jest takie proste... i tu prosze... ehhh ... zazdroszcze tym co maja juz swoje malenstwa... to wszystko jest takie niesprawiedliwe... przeciez jest tyle kobiet co nie chca miec dzieci... i jakos nie maja tego problemu co my ledwo sie je dmuchnie chucnie i te juz sa w ciazy...

Gość 5 miesiecy to
nie sa zadne dlugie starania to zalediwe poczatek i le jest takich par które sie staraja do roku albo po 2,3 ,4 lub więcej lat i co oni maja zrobic do roku do norma więc bez paniki

Gość katastrofaaaa!!!!!
5 miesięcy to - łatwo pisać ale jak ktoś sie stara to nieważne jak długo i każda @ niesie ogromne rozczarowanie i ból my staramy się prawie 2 lata i ja już wysiadam psychicznie czuję bezradność, niemoc, bezsilność nie mogę patrzeć na siebie w lustrze, szukam przyczyny w sobie, zastanawiam się dlaczego tak się dzieje, czy nie zasługuję na dziecko? czy zrobiłam coś złego czego nie może mi wybaczyć los? to jakaś masakra, mam już tego wszystkiego dość

Gość barszczowa zupa
katastrofa robiliscie badania ?????

Gość bambolinia
Ja nie robiłam żadnych badań bo jak czytałam wiele postów to poprostu się nie oplaca na razie ponieważ każdy lekarz powie mi że do roku czasu nie ma sie co martwić... ehhh Dokładnie tak jak koleżanka wyżej pisała... nie ważne jak długo się stara ale jak sie bardzo pragnie tego maluszka mieć to każda @ to rozczarowanie i ból... Ja jeszcze nie doszukuje się winy ani w sobie ani w partnerze ale ... jak będzie to tak długo trwalo jak nie które pary to podejrzewam że też tak może ze mną być... Czasami czlowiek nie radzi sobie z tym wszystkim...

Gość katastrofaaaa!!!!!
ta do roku nie ma się co martwić a po kiego czekać aż rok? nie lepiej z góry sprawdzić czy coś jest na rzeczy? my badania zaczęliśmy robić już po 4 miesiącach starań, lekarz powiedział, że nie ma co zwlekać tymbardziej, że miałam co chwile jakieś problemy zdrowotne

Gość bambolinia
Rzeczywiście rok czasu to trochę dużo... Jeśli tym razem się nie udało to pójdę do ginia się przebadać i jesli wszystko będzie ze mną ok to wyślę partnera. Jak narazie to z niecierpliwością odczekam te 9dni czy zawód znowu przyjdzie... :( Mam nadzieje że nie... Mam delikatne klócia w jajniku i czasem mam wrażenie że zaraz zwymiotuje... Do tego zawsze bolaly mnie piersi a teraz to zupełnie nic nie czuje... Cięzko jest żyć w nie wiedzy bo chciałoby się już wiedzieć czy to maleństwo wkońcu się poczęlo ehhh

Gość k_i_k_a
Cześć dziewczyny! Nie mogę powiedzieć, że z mężem staraliśmy się o dziecko, ale po prostu nie zabezpieczaliśmy się i udało się dopiero po roku. Niestety ciąża skończyła się poronieniem. Jedyny plus tej całej historii jest taki, że wiemy, że z nami wszystko ok, tylko wszystko w psychice siedzi. Rodzina ciągle nagadywała i chociaż nie chcesz się spinać, to otoczenie wywiera presję. Po tym co się niestety stało mamy już spokój z głupimi uwagami. Postanowiliśmy, że będzie co ma być i nie będziemy o tym myśleć, ale powiem wam szczerze, że chyba się nie da nie myśleć. Za 2 dni mam mieć @ i mam nadzieję, że go nie będzie :)

Gość bambolinia
Zycze Ci tego z całego serca żeby ta pierdzielona @ wkońcu nie przyszła !! ... JA już też sie nie mogę doczekać chociaż TY do dnia spodziewanej @ maż tylko 2 dni a ja aż 9 :((( Nie mogę sie już doczekać... Tak bardzo chciałabym żeby nie przyszła... Mój Ukochany byłby taki szczęśliwy :)

Gość bambolinia
Dziewczynki bardzo wam dziękuje że tu jesteście... Miło jest jak sie ma z kim o tym porozmawiać... :)