Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gryetytey

MONAR- MARKOT- jak wyglada praca w takim miejscu??? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gryetytey

czy ktos mial moze stycznosc z taka placowka, praktyki, staz itp jak wyglada organizacja dnia w takim miejscu

Gość gryetytey
podnosze temat

Gość fsdgruhtu
nikt nie mial stycznosci heh:( buuu

Gość czy wam sie czasem
orka na ugorze zaczyasz dzien mega wczesnie pilnujesz podopiecznych rozmawiasz z nimi pomoc w posilkach w terapii zajeciowej musisz miec oczy dookola glowy kazdy mysli jak prysnac zeby dac sobie wzyle nie puisze tego zlosliwie po prostu narkomanom sie nie ufa zalezy jeszcze jajka praca czy typu staz/wolontariat czy terapeuta psychog czy praca w kuchni

Gość rgeryrtuyr6u876
podnosze temat

Gość rgeryrtuyr6u876
terapia zaj?? jak wyglada terapia w takim miejscu??/

Gość uwyeuwyu
blisko mnie jest taki osrodek, zanim postawili tabliczkę to kompletnie dziwiłam się, dlaczego w tym domu okna zamurowali! Czy tam się tak robi, że są pokoje z maleńskimi oknami albo bez zeby nie uciec???

Gość rgeryrtuyr6u876
nie tak sie nie robi:) tzn nie w kazdej placowce, w mojej nie

Gość rgeryrtuyr6u876
sa 3 rodzaje monarow

Gość uwyeuwyu
to z jakiej przyczyny tam mogli zamurowac okna? Bo zobaczyłam to to mnie z kolei zamurowało... :p Tzn. te okna od frontu ulicy co jest szczególnie dziwne. Potem na ich miejsce- wstawili takie bardziej lufciki niż okna...

Gość sedrtygfvcc
Po co pomagać ćpunom? Przecież to zdemoralizowane gnoje bez sumienia. Klamią ,kradną a a często mają dzianych starych bo nie mieli by kasy na ćpanie. Marnuje się publiczne pieniądze, cięzko chorzy nie mają na leki a jakiś pierdolony ćpun dostaje za darmo leki na hiv, ma w dupie życie i innych ludzi. Wysłać ich kurwa w kosmos,po co pomagać trupom?

Gość rgeryrtuyr6u876
sedrtygfvcc - jestes chyba malo wrazliwa osoba:) pomagac a po to bo to sa ludzie a nie "swinie"- kazdy czlowiek ma prawo do normalnego zycia i poszanowania jego godnosci

Gość rgeryrtuyr6u876
trupami oni nie sa dzieki naszej pomocy, trupami to oni beda jak na swiecie beda sama osoby myslace a po co im pomagac

Gość sedrtygfvcc
pojebana nawiedzona, wiem co to ćpuny,obudzisz się jak cię okradnie. To mendy bez uczuć. Widzałam małe2 letnie dziecko z hivem takiej pary,całymi dniami siedziało z babcia w w domu i płakało, nie mowiło, nie chodziło, nikt się nim nie zajmował. Obsikane,obesrane, dobrze że im je zabrali. wiesz jakie to dziecko będzie miało zycie? z cięzką chorobą,bez matki, ojca bez miłości?!! Inny gnój niemówił że jest chory albo wmawiał dziewczynom że przez seks się nie zakazisz,żeby tylko poruchać. Puknij się w łeb kobieto.

rgeryrtuyr6u876 sedrtygfvcc - jestes chyba malo wrazliwa osoba pomagac a po to bo to sa ludzie a nie "swinie"- kazdy czlowiek ma prawo do normalnego zycia i poszanowania jego godnosci co to za niehumanitstyczny pogląd! świnie zasługują na więcej miłości świnie na rzeź idą za nic grzechów nie mają przecież a narkomani to tępe bawoły zbłądzone na własne życzenie mogli coś a teraz mogą sie zesrać mordą gardzę narkomanami wole pomóc "świniom"

ale sa jakies młode lasie którym imponują takie historie, marzą że poznają bezdomnego albo ćpuna i on sie okaze fantatstycznym człowiekiem i oh ah ...naiwnosci slodka a co do Markotu - w markocie głównie bezdomni, biedni ludzie, tym można pomagać a nawet trzeba :) narkomani nie są potrzebni światu

Gość sedrtygfvcc
no własnie chyba tak, nie majak piekne ideały. Nie znam ćpuna ktory by z tego wyszedł, podobno wychodzi z ćpania mniej niż 1 %, szkoda tylko kasy, bo jak by się nimi nikt nie zajmował i musieliby wegetować na ulicy może więcej by z tego wyszło. Te gnoje idą do monaru żeby przezimować brak kasy, albo żeby zrobić odwyk, bo za dużo grzeją a chcą zmniejszyć dawkę

Gość uwyeuwyu
sedrtygfvcc- tylko czytając twojej wypowiedzi widac od razu że sama śmietanką towarzyską nie jesteś... czyli jak w przysłowiu- przyganiał kocioł garnkowi... :p

Gość sedrtygfvcc
nie wiem co to ma do rzeczy, nie piję,nie palę,nie ćpam, nigdy nie ćpałem, ,po prostu nienawidzę bezdusznych, głupich ludzi.

Gość uwyeuwyu
nienawidzisz? A z jakiego powodu masz taką toksyczną osobowosc?

Gość rgeryrtuyr6u876
narkomania nie jest na zyczenie=nikt normalny swiadomie by sie nie ograniczyl, kazdy czlowiek chce byc wolny, a niecale zycie walczyc z slaboscia jaka jest nalog, nie bede tu opisywac przyczyn i mechanizmow uzaleznienia bo to nie czas i miejsce i duzo tego a ja sie tu pytam o prace w takim miejscu a nie jakies idealy ludzie piszecie tu o jakims zapoznawaniu cpuna i akochiwaniu sie bo to ten ktory z tego wyjdzie i okaze sie idealem to nie na temat nikt tu o cos takiego nie pytal

Gość 93829389
bo tu kazda jedna myśli tylko o romanasach, ew. ruchaństwie, i dlatego na każde pytanie takie debilne odpowiedzi. Ja już chyba wolę narkomanów...

Gość gość
Jak możecie mówić że pieniądze które idą na MONAR idą w błoto? nałogu można wyjść i znam kilka na to dowodów, ludzi którzy nie biorą kilkanascie, kilkadziesiąt lat i pomagają innym wysc z nałogu! Cóż to za podejście, że MARKOT jest cacy a MONAR to już nie? Nie macie żadnego prawa oceniac ludzi którzy korzystają ze spuścizny Kotana, bo nie znacie sytuacji tych ludzi!!!!! Zero w was sympatii, zero miłosierdzia!!! Ja liczyłam się w MONARZE i pomimo że nikt nie dawał mi szans na życie w trzeźwości to już wiele lat nie cpam, mam wspaniała rodzinę i żyje pełnią życia!!

Gość gość
Praktycznie nie ma zadnej roznicy.Przechodzisz etap 10 krokow,najczeciej sa to osoby ktore same byly w nalogu. Dlaczego? Poniewaz uzlaezninieni czuja sie wygodniej rozmawiac z kims kto byl w *ich butach* .