Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę malować dom

Na jaki kolor pomalować dom żeby go "rozweselić" ?

Polecane posty

Gość chcę malować dom

Chcę pomalować dom z zewnątrz (teraz jest w kolorze beżu) chodzi o duży 300 m dwupiętrowy dom. Okna są otoczone brązowym klinkierem. Jakim kolorem rozweselę,rozjaśnię dom ? Doradźcie proszę :-)

Moze dwukolorowy? Wiesz, to zalezy jak wyglada dom. Jesli ma elementy wypukle i wklesle, wypukle np jasnozielony, wklesle ciemna zielen...

przejeżdżam czasmi przez pewną wieś , gdize stoi dom pomalowany na piękną , krwistą czerwień:) aż po oczach bije , ale trzeba przyznać ,ze całość wyglada bardzo ładnie i widać profesjonalną robotę , bo jest dużo elementów i nnym kolorze ale całość jest naprawdę imponująca .Zwłaszcza w szarej jesieni , na tle pola dom wyglada jak ...klejnot :)

ja widziałam kiedys dom w takim fajnym odcieniu delikatnego fioletu, a farba w ogóle nie blaknie.. a połaczenie zieleni z ciemniejsza zielenią tez jest bardzo fajne :)

Gość ghlkfh
Moim zdaniem dobry by był kolor: pomarańczowy, łososiowy, ładny róż, ceglasty Ja z koli widziałam kiedyś dom fioletowo- różowy i bardzo zwracał uwagę, wyglądał jak z bajki, taki dość kontrowersyjny był ten wygląd.

Gość chcę malować dom
Dom jest taki bardziej kanciasty, kwadratowy ze spadzistym dachem.

Gość carmencarmen
może żółty?? tylko nie taki cytrynowy, raczej słoneczny

Gość carmencarmen
a jakaiego koloru jest dach i okna??

Gość a co!
mój sąsiad miał biały dom, teraz zrobił zielony taki oczojebny, inny sąsiad ma różowy

Gość chcę malować dom
Dach,okna i drzwi wejściowe w kolorze: ciemny brąz. Dodatkowo wokół okien klinkier też w kolorze ciemnego brązu. Kolory w stylu róż i fiolet nie wchodzą w grę :-) nie o takie rozweselenie mi chodziło. ;-)

Gość po co rwać palcami
chcę malować dom pytasz na jaki kolor ludzie ci doradzają a ty co niewdzięcznico jak ci się nie podoba sama sobie wymyślaj

Żółtych i jego odcieni domów jest dużo, praktycznie co drugi to jakis żółty..

Gość lubię cięte kwiaty w domu
nie lubię tych pstrych domów wyglądających jak przedszkola

Gość chcę malować dom
Napisałam tylko coś odnośnie koloru fioletowego i różowego ,że te dwa dla mnie odpadają. :-) Tak poza tym to wszystkie uwagi mile widziane :-) Na pewno są tu osoby,które mają fajny gust i mogą podpowiedzieć coś na co ja nie wpadnę. "Taki mi się podoba" O tym kolorze też myśleliśmy z mężem.

Gość Byle nie żółty
Żółte domy są brzydkie , obcichowe Lepiej jakaś oliwka, biel, krem...

Gość gość
A jaki masz dach? Jaki kolor? blachodachówka, dachówka, blacha?

Gość gość
Najlepiej odświeżyć cały dom - od dachu przez elewację aż po sam bruk. Ja wykorzystuję grunt i farby z firmy BekerFarb. Najlepsze efekty w porównaniu cena jakość miałem z farbami firmy bekerfarb. Pokryły ładnie, a kolor jest po kilku latach nadal żywy. Wymieszają Wam na życzenie każdy kolor :)

Gość korni647
Mimo wszystko dalej powinnaś stawiać na jaśniejsze kolory, ale możesz wybrać taki, który wyróżni się w sąsiedztwie. Polecić mogę Ci farby firmy Caparol. Na ich stronie internetowej http://www.caparol.pl znajdziesz różne rodzaje. Eksperci pomogą Ci dobrać odpowiedni do podłoża.

Gość gość
A może zasięgnąć porady u fachowców z http://mazbud-elewacje.pl/ ? Być może są w stanie dobrać jakiś ciekawy materiał - estetyczny i w "żywym" kolorze - a niekoniecznie malować.