Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja2012

kosmówka na ścianie przedniej -powód do niepokoju?

Polecane posty

Gość alicja2012

kosmówka na ścianie przedniej taki mam wynik badania usg, jestem w 13 t.c. i obawiam się czy mogę mieć komplikacje. Czy któraś z Pań tak miała?

Gość alicja2012
jeszcze chciałabym się zapytać czy te parametry są prawidłowe moja ginka powiedziała, że wszystko jest w porządku ale mam wątpliwość BPD 2,2 cm 12/13 hbd CRL 5,46 cm 12/13 hbd NT 1,7 mm NB obecna AFI prawidłowe czynność serca płodu 158/min. prosze o pomoc w interpretacji

Gość kobieto nie wyszukuj sobie
problemów tam gdzie ich nie ma. Łożysko na ścianie przedniej jest ok. Jest to normalne tak samo jak łożysko na ścianie tylnej. Niebezpieczne jest łożysko przodujące czyli takie które zachodzi na szyjkę macicy ale u ciebie tego nie ma więc luz. Co do pomiarów to są ok. Chyba powinnaś ufać swojemu lekarzowi? To lekarz jest od tego aby oceniać twoje wyniki a nie forum. Więc albo zaufaj albo zmień lekarza.

W 13 tc to moja kosmówka zasłaniała wejście wewnętrzne (szyjkę macicy) wraz ze wzrostem macicy wszystko się podniosło.U Ciebie jest na przedniej ścianie więc nie masz się co marwić.

Gość alicja2012
dziękuje dziewczyny za informacje, to jest moja pierwsza ciąża, wszystko jest nowe, ciążą długo oczekiwana jestem po 30, lekarka wczoraj bardzo się spieszyła bo już było późno czym mnie do siebie zniechęciła i dlatego zamartwiam się czy wszystko będzie ok.

Gość kobieto nie wyszukuj sobie
dlatego może warto zmienić lekarza na takiego który się nie śpieszy i wszystko wyjaśni. :) Ja mam właśnie takiego lekarza i jestem zachwycona bo wszystko mi wyczerpująco wyjaśnia. Dzięki niemu nie mam wątpliwości. Stres ciąży nie służy niestety.