Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewelka19

mój chłopak a jego koleżanka :(( pomóżcie !:(

Polecane posty

sytuacja wyglada tak jestem z chłopakiem od pól roku studiujemy na 2 róznych uczelniach ale w tym samym miescie , on ma kolezanke do której coś czuje nieopacznie słyszałam jak prosił o rade swoją znajomą .Ta koleżanka go kiedyś odrzuciła bo on chcial z nią chodzić a ona powiedziała mu że tylko go lubi.Miał do niej żal za to nierozmawiali chwile a potem ona sie do niego zaczeła teraz odzywać i chce z nim sie przyjażnić ale on nadal do niej czuje mięte .Poradzcie siedziec bezczynnie czy coś robić :(?

Gość kassiii
Powinnas dbac o wasz zwiazek, zachowywac sie jak dotychczas, okazywac uczucia. Jezeli mimo to twoj facet da sie zwieść tamtej dziewczynie (niestety nie mozesz kontrolowac nikogo 24h, zreszta, jezeli ktos chce oszukac, to i tak oszuka), wiec jezeli sie tak stanie, ze on da sie zlapac na jej gierki, to znaczy, ze jest zwyklym dupkiem. i wtedy niech spada, zwiazek przeciez powinien opierac sie na zaufaniu. jezeli on nie potrafi w tym wytrwac, to niech spada.

kasii bardzo dziekuje za odzew ;) bardzo sie staram dbam ale jak przedwczoraj sie o tym dowiedzialam to nie moge spac ani jeśc :( mógł mi o tym powidzieć a nie znajomej:( a on na początku naszej znajomości mówił że nie chce wspominac przeszłości mial do tej dziewczyny straszny żal że go tak potraktowałą narobiła nadzieji i zostawiła:( nie miał z nią długo kontaktu a teraz ona sie odzywa i chce przyjazni:(

empatyczny;) nie o tym topik tylko o moim chłopaku więc jakbys mógł to odpowiedz w temacie ;(

Gość kassiii
a co dokladnie on tej znajomej mowil, tzn o co sie radzil?

Gość miałłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł
empatyczny- jesteś dupkiem, wiesz? Jak nie, to zrób badania socjologiczne na swój temat a później poproś marketingowca, by cię zareklamował gdzie trzeba tzn gdzieś między takimi prostakami, jak ty :)

kasii--> mówił że nie wie co zrobić że kocha mnie ale do tamtej tez coś czuje i niewie czy ma urwac kontakt czy nie bo tamta sie odezwała że chce przyjaznic sie z nim ;( i mu ciezko bo coś czuje i zmienia zdanie co 5 s :(

Ewelka, ja myślę, że powinnaś zacząć się z niego "leczyć". Przykro mi, ale obserwacja kilku takich przypadków nie wróży dobrze. Twój chłopak zawsze będzie żył niespełniona miłością. Dopiero, gdy koleżanka pokaże się z gorszej strony, gdy zrozumie, że zauroczył się w wyobrażeniach o niej- przejdzie mu. Jeżeli dziewczyna jest w porządku i nie zbliży się do niego za bardzo a jednocześnie naprawdę jest fajnie on przez wiele lat będzie kochał się w niej miłością platoniczną a Ty będziesz na drugim planie zawsze w porównaniu do niej. Przykro mi, ale tak podpowiada mi doświadczenie. Pozdrawiam i życzę dużo siły!

Master 2 prawdziwy --> masz racje ja to wiem..:( co mi radzisz mam siedzieć bezczynnie czy próbować coś zrobić jakoś dowiedziec sie o niej wiecej porozmawiac z nią jakie ma plany czy nic nie robić ?:(

sprostowanie słowa: jest fajna (w domyśle: koleżanka)

Gość kassiii
Ewelka, zeby miec czyste sumienie, ze zrobilas wszystko, co mozliwe, bądz miła, czuła, kochająca. jezeli on tego nie doceni, mimo wszystko cie zostawi i odejdzie do tamtej, tzn ze jest niedojrzały emocjonalnie. Bo co to ma znaczyc? ze ty masz sie denerwowac, bo jakas dziewczyna sie pojawila na horyzoncie? jak jest taki rozchwiany i sam nie wie co chce, jezli nie bedzie potrafil przezwyciezyc "pokusy" w postaci tamtej, to po co ci taki ktos. rozumiem, ze go kochasz, ale on sie zachowuje jak dziecko. ja poki co robilabym wszystko, zeby sie ukladalo dobrze w zwiazku i jak mimo to bedzie chcial odejsc, to szerokiej drogi. bo inaczej, jakbyscie byli np po slubie, to co, zdadzi cie, jak gdzies wyjedziesz, bo "do tamtej cos czuje, ma sentyment?". mnie by to zniechcecilo faceta.

miałłł bardzo dziękuje;( radzisz mi zakończyć to czy obserwować bieg wydarzeń bo ju sie zagubiłam w tym wszystkim;( niby mu zalezy bo do mnie pisze dzwoni widzimy sie rzadko raz na tydzien bo ja pracuje i studiuje zaocznie a on jest na dziennej medycynie dlatego ciezko nam jest :( ale wiem że mu zalezy na mnie.. tylko ta chora sytuacja z ta dziewczyną..

Gość kassiii
Master 2 prawdziwy --> masz racje ja to wiem.. co mi radzisz mam siedzieć bezczynnie czy próbować coś zrobić jakoś dowiedziec sie o niej wiecej porozmawiac z nią jakie ma plany czy nic nie robić ? co prawda pytanie nie do mnie, ale ja bym sie przed tamta baba nie poniżała. Poprosisz ją, zeby mu dała spokoj i myslisz, ze cie posłucha? wyjdziesz na desperatke na z gory straconej pozycji. takie moje zdanie.

kasiii ---> tak tez sie staram robić żeby było jaknajlepiej ale cięzko mi z mysla że cos czuje do tamtej :( że mi tego nie powiedział tylko znajomej: juz tak myślałam żeby czegoś sie dowiedziec o te dziewczynie i jakoś spróbowac ją podejsc żeby wiedziec na czym stoje był tu podobne topiki i tak dziewczyny radziły ale juz niewiem sama on jest taki czuły kochany tak mi zle bez niego jak mnie rzuci to chyba tego nie przezyje;(

kasii ---> pewnie by było jeszcze gorzej bo by wiedziała jak bardzo mi na nim zalezy :( widocznie zdałą sobie sprawe co olała i teraz chce go odzyskac no nic mi pozostaje jedynie czekac na rozwój wydarzeń :( dziekuje wszystkim bardzo za pomoc ;)

Gość kassiii
poczekaj spokojnie, co sie wydarzy. ale jak mowilam, jezeli on jednak zdecyduje sie na tamta, to niech leci do niej. wszystko tez zalezey od tego, jak on sie zachowa, co ci powie, jak rozwiaze sytuacje- to bedzie swiadczyc o jego podejsciu do waszego zwiazku.

Ewelka, co ja radzę? Nie powiem Ci: rób to czy tamto. Sama musisz zdecydować. Powiem, co ja zrobiłabym, gdybym kochała faceta bardzo- obserwowałabym. Gdybym natomiast po przeanalizowaniu tak z boku, starając się być bardzo obiektywną stwierdziła, że nie koniecznie rzuciłabym się za nim w ogień: odpuściłabym. Master wie, co mówi: kobiety wbrew logice często szukają brutala. Wierz mi i wprowadź w życie jedną podstawową zasadę: dla siebie masz być najważniejsza Ty. Zdrowy egoizm, który nie robi krzywdy innym, gdy jesteś osobą uczynną i altruistyczną najlepiej sprawdza się w życiu. Nie bardzo podobałby mi się chłopak, który wyznawałby mi uczucia do innej kobiety. A Ty jak to odebrałaś?

Ciężka sytuacja, on ma do niej słabość co już Ci mówił, i co teraz widać... I uważam że jeżeli tamta dziewczyna będzie go teraz chciała, to Ci go odbije... Poczekaj chwilę, sprawdź jak będzie ich kontakt wyglądał, czy nie będzie jej poświęcał więcej czasu niż Tobie... No i wtedy podejmij decyzję, bo nie jest przyjemnie być towarem zastępczym czy kołem zapasowym...