Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysssss

łożysko na przedniej ścianie macicy

Polecane posty

Gość justysssss

Witam. co to znaczy ze łożysko mam na przedniej ściane macicy? czyli gdzie to jest?od strony kregoslupa czy od pepka?

Gość a to tak jest
przednia czyli od strony pępka. Tylna to ta od kręgosłupa a dla jasności dno macicy jest u góry. ;)

Gość justysssss
skoro od strony pepka to dlaczego przy takim ułożeniu ruchy dziecka sa slabiej odczuwalne? nie powinno byc na odwrót?

Gość hmmmmmmmmm....
no nie powinno być na odwrót, bo właśnie łożysko jest przeszkodą :)

Gość a to tak jest
no bo przednia ściana jest bardziej unerwiona niż tylna i jeśli tam masz łożysko to jest logiczne że łożysko zasłania dziecko i przez to ruchy są odczuwalne słabiej niż gdyby łożysko było na tylnej ścianie macicy. Wszystko się zgadza. Przednia ściana z łożyskiem -ruchy odczuwalne słabiej i często później niż przy łożysku na tylnej ścianie.

Gość justysssss
a czy ma to jakis wpływ na poród?

Gość ja mma tak samo jak ty
ja mam tak samo jestem w 21 tyg ciązy i łozysko hamuje ruchy dziecka, słabo je czuje a czasami nawet wcale na poród ni ema wpływu chyba że łozysko przesunie sie na dno macicy i wtedy jest przodujace to trzeba robić cc

Gość a to tak jest
nie ma znaczenia. Czy przednia czy tylna ściana. Groźne jest tylko łożysko przodujące zachodzące na szyjkę macicy. A tak to bez róznicy.

a w którym tyg ciazy jesteś??

Gość a to tak jest
dno macicy jest u góry, u dołu jest ujście czyli szyjka. Nie mylcie stron. Macica jest jak worek obrócony otworem na dół. Dno jest u góry.

no chyba logiczne że chodzi o ujscie szyjki!!!!!! ale sie czepiasz

Gość a to tak jest
nie czepiam się tylko z takich niedopowiedzeń potem są problemy bo ktoś zacznie panikować ze ma łozysko na dnie macicy a tu chodzi o szyjkę. Poza tym coś ty taka nerwowa? Normalnie napisałam żeby doprecyzować. Spokojnie. :)

Gość justysssss
jestem w 22 tc i właśnie nie wiem jak powinnam czuć ruchy, ale je czuję takie delikatne kopnięcia najczęściej rano i wieczorem, ale w ciągu dnia też.

no jestem nerwowa bo czasami na kafe nawet pogadac nie mozna bo jakies sie wymądrzają ja tez nie wiem duzo rzeczy i jak zapytam to zaraz jada po mnie ze jak moge tego ie wiedzec

Gość a to tak jest
odruch obronny masz. ;) Spoko ja tam chętnie pomagam i nie czepiam się ale uważam warto pisać precyzyjnie bo potem kto inny przeczyta i będzie siał panikę. :) Spokojnie więc bo stresy i nerwy w ciąży nie są wskazane. Pozdrawiam. :)

w mojej sytuacji stres to trwa 24 h i tak bedzie az do pordu ale długa historia:):)

Gość a to tak jest
no to skoro już i tak stresy masz to nie dokładaj sobie jeszcze nerwów na kafe. :)

chciał abym ale czasem sie nie da

Gość a to tak jest
jest na to sposób nie czytać kafe. ;)

Ja mam łożysko na przedniej ścianie i w pierwszej ciąży też miałam. Ruchy pierwszego dziecka poczułam rzeczywiście późno, bo w 20 tyg, za to teraz świetnie czuję małą już od 16 tygodnia. I tak sobie myślę, że gdybym miała łożysko na tylnej ścianie to młoda chyba zrobiłaby mi piętą dziurę w brzuchu, bo tak mocno kopie.

Gość gość
Hej. Jestem w 20Tc i to moja pierwsza. Czy mam powody żeby się denerwować jezeli, łożysko jest na przedniej ścianie i ułożenie pośladkowe? Ułożenie to chyba jeszcze może się zmienić, ale co z tym Łozyskiem?