Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fermonnka

Dlaczego ludzie wierza w boga-przeciez sa dowody,ze religia to bzdura

Polecane posty

Gość fermonnka

Juz 130 lat temu zostaly odkryte dinozaury, ktore dowodza, ze religia to zwykla bajka. Niestety slabe osoby nie chca zmienic sposobu myslenia i caly czas wierza w te pierdoly

Gość 654872368p
glupoty gadasz...

Gość fermonnka
Czyli nie bylo dinozaurow?

Dinazaury były za duże i nie zmieściły się na Arce Noego . Wszystko się zgadza, więc nie rozumiem o co Ci chodzi :classic_cool:

Gość Magdapoznan123
a jakie to niby sa,,dowody" na nie istenienie Boga? Chetnie posłucham bo sama jestem wierząca

Gość fermonnka
Dowody na teorie ewolucji, odnalezienie dinozaurow itd

Gość tzui
bajka jest ze czlowiek z malpy powstal

Ja tam nie wiem, ale tak sobie myślę, że Kościół to dobra rzecz. Nie piszę tutaj o księżach tylko o samym Kościele. Powstał w dobrej sprawie, żeby ludzie byli lepsi. Żeby się czegoś bali. Tak sobie myślę że jak religia upadnie to na ziemi zrobi się piekło :) Sama też wierzę. A dlaczego? Bo bez wiary życie byłoby cięższe i bez sensu. :)

Gość Magdapoznan123
Ale kosciół nie neguje teorii ewolucji, przeciez sam papiez otwarcie popierał te teorie A co dinozaury maja wspolnego z nieistnieniem Boga bo nadal nie rozumiem?

Gość Dobrawka88
Ale akurat też nie rozumiem związku istnienia dinozaurów z nie istnieniem Boga:)

Gość fermonnka
Nie rozumiecie - zdaniem kosciola jesli ktos wierzy w boga musi uznac, ze dinozaury to wymysl

Gość wszyscy szczesliwi sa
Tylko kilka wypowiedzi naukowców: Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą." Werner Arber genetyk i mikrobiolog: nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Chociaż jestem biologiem, muszę przyznać, iż nie rozumiem w jaki sposób powstało życie... Uważam, iż życie zaczyna się dopiero na poziomie funkcjonalnej komórki. Najbardziej prymitywna komórka może wymagać przynajmniej kilkuset różnych specyficznych makromolekuł biologicznych. W jaki sposób takie już dosyć złożone struktury mogły się połączyć pozostaje dla mnie tajemnicą. Możliwość istnienia Stwórcy, Boga, stanowi dla mnie satysfakcjonujące rozwiązanie tego problemu." Sir Derek Harold Richard Barton nagroda Nobla w dziedzinie chemii:"Nie ma żadnej niezgodności pomiędzy Nauką a religią... Nauka pokazuje, że Bóg istnieje." Alexis Carrel chirurg nagroda Nobla w dziedzinie medycyny: "Najzwyklejszą pychą jest wierzyć, iż jest się w stanie poprawić przyrodę, gdyż przyroda jest dziełem Boga." Arthur Leonard Schawlow nagroda Nobla w dziedzinie fizyki: "Wydaje mi się, że będąc skonfrontowani z cudami życia i wszechświata, należy zadać sobie pytanie dlaczego, a nie po prostu jak. Jedyne możliwe odpowiedzi są religijne... Znajduję potrzebę Boga we wszechświecie i swoim własnym życiu... Mamy szczęście, że mamy Biblię a szczególnie Nowy Testament, który mówi nam tak wiele o Bogu w szeroko dostępnych ludzkich kategoriach." Max Karl Ernst Planck nagroda Nobla w dziedzinie fizyki:"Ktokolwiek, kto był poważnie zaangażowany w pracę naukową jakiegokolwiek rodzaju uświadamia sobie, iż nad wejściem bram świątyni nauki wypisane są słowa: Musicie mieć wiarę. Jest to cecha, bez której naukowiec nie może się obejść." William Phillips nagroda Nobla w dziedzinie fizyki: "Bóg dał nam niesamowicie fascynujący świat, który możemy zamieszkiwać i badać."

Gość Dobrawka88
ale czemu? Kosciół głosi, że dinozaurów nie było? Nie spotkałam sie jeszcze z czymś takim.

można apokryfy kupić kk nic nie ukrywa

Gość Morner1987
Potem gładził mnie ręką po kroczu jedząc banana :classic_cool:

Gość Dobrawka88
wszyscy szczęsliwi są: jest tyle argumentów za istnieniem Boga co i przeciw. Od zawsze akbyło, jak ludzie nie potrafią znalźć naukowego wyjasnienia dla pewnych procesów i zjawisk przypisują temu ingerencje sił wyższych, co nie oznacza, że takowe istnieją.

Gość Magdapoznan123
to jakas bzdura ze kosciół neguje dinozaury?a misa puchatka tez neguje???:))...niech kolezanka feromonnka odpowie wszystkim zainteresowanym co mam Bog do dinozaurów?

kk neguje ewolucje tylko a nie zwierzęta to jest różnica wszystko w tym filmie co wyżej dałem

http://www.wiara.us/ jest taka książka zakazana archeologia http://stwarzanie.wordpress.com/2009/03/07/zakazana-ksiazka-czyli-filtracja-archeologii/ Młody Wiek Ziemi Naukowe argumenty potwierdzające teorię młodego wieku Ziemi. Badania geologiczne obrazujące procesy potwierdzające fakt, iż życie na naszej planecie zostało dokładnie zaprojektowane. http://odkrycia.org/mlody-wiek-ziemi,0,66.html

Zycie mogło powstać samo. Aminokwasy tworzą sie same w warunkach laboratoryjnych. Jedyna różnica miedzy teraz z 5 mld lat temu jest taka, ze wtedy mogły się połączyć w komórkę a teraz są zjadane przez bakterie. Katolicyzm to wiara WYMYSLONA w pierwszym tysiącleciu. Większośc "prawd wiary" powstała na soborach koło 500-1000 roku. Czyściec, trójca święta, niepokalane poczęcie. Bóg nagle zstąpił na księży i im objawił te wiary? Czy może jednak zostały wymyślone dla pieniedzy? (Czyściec - kasa za odpusty, niepokalane poczęcie - podkreślenie wyjątkowości wiary, trójca święta - odwieczny i nadal nierozwiązany problem dążenia ludzi do politeizmu). Z każdym stuleciem do każdej z religii dodawane jest coś nowego. Mam wrażenie, ze jakby cofnąć się te 3mln lat temu to okaże się, ze Bogiem był piorun albo jakiś cień co wystraszył australopiteka.

Gość Magdapoznan123
CZY BOG JEST CZY GO NIE MA TO PYTANIE KTORE POZOSTANIE BEZ ODPOWIEDZI AZ DO SMIERCI...I NIE łUDZMY SIE ZE ZA ZYCIA KTOS ZNJADZIE DOWÓD NAUKOWY NA TO ZE BOG ISTNIEJE LUB NIE.....NIKT NIKOGO NA SIŁE NIE PRZEKONA DO SWOJEJ TEORII, BO KAZDY MA SWOJ ROZUM I SWOJA WIZJE ŚWIATA......

A tak na marginesie to jesteś zwolennikiem Cremo (ludzie istnieja od setek milionów lat) czy chrześcijan (ziemia ma 7 tysięcy lat)? Bo lekuchno się toz e sobą kłoci ;d

Gość jak to było z dinozaurami
czyli dlaczego ta naprawdę wyginęły: Tygrys pyta dinozaura: Dino, dodał cię Noe do przyjaciół na Facebboku? Nie, a co? No to masz przesrane ....:(

Gość mikolaj_chat_nasze
Żyjemy w ciekawych czasach Poprostu trzeba w coś wierzyć, w takim świecie W wierze nie chodzi o dowody w istnieni Boga tylko żeby wierzyć bez dowodów to jest chyba sens wiary. A poza tym moim zdaniem biblia jest mądra książka, nawet osoby jak ateisci czy agnostycy mogli się nią kierować jak żyć nie końiecznie wierzyć w Boga. Są tacy ludzie którzy wiedza o jego istnieniu ale nie wierzą w niego.