Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fermonnka

Dlaczego ludzie wierza w boga-przeciez sa dowody,ze religia to bzdura

Polecane posty

o, może wreszcie sie dowiem, dlaczego dinozaury sa dowodem na nieistenienie Boga. Nigdy nie spotkałam się, aby Kościół negował istnienie dinozurów. :D Po drugie teoria ewolucji nie jest sprzeczna z nauczaniem Kościoła o powstaniu człowieka

O krokodylach Biblia też nie wspomina. Ani o żubrach. Czy to tez dowód na nieistnienie Boga? Dla mnie bardzo cieniutki.

Gość Magdapoznan123
hahahaha fajny dowcip;)

Gość Ptaszyńska
"Kto Boga stworzył, Uczeń zapytał, Ksiądz poczerwieniał nie wie; A Bóg chodzi jak po Tatrach w niebie, Tak wszechmogący że nie stworzył siebie" 🖐️ Polecam wiersze ks. Twardowskiego ujmujace w swoje prostocie, czasami śmieszne czasami wzruszające. Uwielbiam go :classic_cool:

Oczywiście, ze nie jest sprzeczna. Bibli nie należy czytac dosłownie, bo była pisana dla nieoświeconych ludzi wiele tysięcy lat temu. Wg. Bóg stworzył człowieka z gliny. Glina jest tu symbolem czegoś, co już na Ziemi było, a więc praprzodka obecnej małpy i człowieka. Bo człowiek nie powstał z małpy, ale miał z malpą wspólnego przodka.

moj argument, wreszcie ktos myslacy :) moze ludziki powiedza dlaczego dinusie nie sa zawarte w opisie tworzenia swiata?

Dokladnie. Ludzie, kiedy zrozumiecie, ze jadynym bogiem jest NATURA. Jestesmy jej czescia, jestesmy zwierzetami tymi najlepiej wyksztalconymi. I gorzko zaplacimy za jej niszczenie, bo to ona daje zycie i zabija...To ona jest ponad nami. Tak, ta namacalna Natura i jej energia, ktora po smierci sie staniemy. Otworzcie oczy zamiast wierzyc w mzonki. Nie pominiecie ewolucji, ewolucja jest dzielem natury i zamiast ja pomijac, docencie!

Gość wszyscy szczesliwi sa
słowo dinozaury powstało w 19 wieku przedtem były znane pod postacią smoków i jaszczurów

Gość reffeeefe
jak sie komus nie chce myslec na glebszymi kwestiami, to slucha babci i zostaje katolikiem 🖐️

@Mikołaj uważasz, ze warto kierować się Biblią? Czytałes kiedyś biblię? Tę krwawą historię plemienia semickiego? Ta książka to niezły horror. Poczytaj sobie zanim palniesz głupotę, ze warto się kierowac wartościami z Biblii. Ja bym nie chciała zyć w biblijnym świecie, gdzie życie ludzkie nie ma znaczenia.

No, być może krokodyle jednak są w spomniane. W zawartym w Księdze Rodzaju opisie stworzenia świata nie są wymieniane wszystkie po kolei zwierzęta, które Bóg stworzył, więc argument, ze o dinozaurach nie ma mowy, jest zupełnie bezsensowny.

Ja nie chodzilam na religie, zostalam wyrzucona przez ksiedza za szerzenie wlasnych pogladow. No i za to, ze mowilam do niego per pan a nie ksiadz, co go wkurvialo najbardziej :D Na wiele pytan mi nie odpowiedzial, mam wrazenie ze ksiaza sa rownie zagubieni co zwykli ludzie 🖐️

Wiecie, ja rozumiem, że nie każdy jest wierzący, ale , litości, argument, że Boga nie ma, bo w Biblii nie są wspomniane dinozaury, byłby śmieszny, gdyby nie był tak żałosny. :D

Nox Anielico, a kto twierdził, ze żyły? Co dinozaury miały doBiblii? Może ktoś mi to w końcu wytłumaczy zamiast klepać przeczytana gdzies bzdurę.

tzn ja tez jestem wierzaca, ale ja wiem w co wierze i co jest prawdziwe. bynajmniej nie jest to bog. i ciekawe dlaczego kiedys bylo 12 bogow a teraz jest jeden, to mnie kurva ciekawi :D

Gość dobre sobieee
autorko, najpierw doczytaj a potem zacznij sie wypowiadac, dlaczego niby kosciol mialby odrzucac istnienie dinozaurów ? nie znasz sie a pierzysz glupoty. ja nie jestem praktykujaca jednak w pewne rzeczy wierze, wiara w boha nie wyklucza do konca ewolucji.

powiatowy - to, ze ty grzeszysz w każdej godzinie swego życia, nie znaczy, ze inni też tak robią.

kiedys byk zeus, afrodyta i inni teraz jest jahve no i allah no i jeszcze budda itd a kazdy ma inne zasady :D zabawne :D

powiatowy - gratuluję kultury dyskusji, poziomu "argumentów" i tolerancji, bo pewnie się za tolerancyjnego uważasz.

i co sie stalo z biednym zeusem :( coscie mu zrobili ze nagle jahve sie pojawil. przez ksiazke :( biblia to piekne dzielo, ale nie jest zadnym dowodem. pisac to kazdy moze, kazdy literacki geniusz moze stworzyc dzielo :)

jakbym miala byc katolikiem to bym od razu strzelila sobie w leb, bo przy ich zasadach nie jestem w stanie nie grzeszyc :D zreszta z innymi religiami jest podobnie, co mnie smieszy.

Nie jestem facetem. :D Dobra, idę, bo poziom tej "dyskusji" jest żenujący i do niczego nie prowadzi. Ale tak to jest z malutkimi (umysłem) ludzmi, ze gdy brakuje argumentów, zaczyna się obrażanie. trochę więcej kultury słowa i szacunku dla poglądów innych życzę, a wtedy życie będzie piękniejsze. :)

To raczej wy nie macie argumentow, bo wierzycie slepo w cos podona na tacy ale niekoniecznie prawdziwe :D o 12 bogach juz widze nic nie macie do powiedzenia :D zalosni hipokrycji, ale takie dyskusje przeciez za kazdym razem koncza sie tak samo :D

Gość nie wiadomo, czy Bóg istnieje
jest teoria, że świadomość człowieka może istnieć poza ciałem, być może Bóg to właśnie jakby świadomość, tyle, że nie ludzka, tylko nieskończona energia, która jest świadomością i która istnieje poza czasoprzestrzenią materii, zdolna do tworzenia wszechświatów, nadawaniu im prawa fizyki (każdy wszechświat może mieć inne) i życia

Gość wszyscy szczesliwi sa
zastanawialiście sie dlaczego bóg zakazał jeść mięso i pic krew Jedzenie czerwonego mięsa może zwiększać ryzyko zachorowania na raka - wynika z badań przeprowadzonych w całej Europie. Naukowcy z zespołu, któremu przewodniczyli brytyjscy onkolodzy przebadali ponad pół miliona ludzi. Okazało się, że u osób, które spożywały ponad 160 gramów przetworzonego mięsa wołowego dziennie, ryzyko zachorowania na raka jelit wzrastało trzykrotnie. Jak wyjaśnia profesor Sheila Bingham z Uniwersytetu Cambridge można temu jednak zapobiec: "Należy jeść więcej warzyw, owoców i ryb. Z naszych badań wynika, że jedzenie większej ilości ryb, a także drobiu nie powoduje raka" - powiedziała profesor Bingham. Jak na razie naukowcy nie są w stanie wyjaśnić dlaczego spożywanie przetworzonego mięsa wołowego zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Zdaniem profesor Sheili Bingham być może mioglobina i hemoglobina, zawarte w mięsie wołowym, powodują zmiany chemiczne w jelitach, które doprowadzają do powstania komórek rakowych. http://hotnews.pl/artnauka-268.html

swiadomosc... umieralam dwa razy, mnie reanimowali i wiem lepiej. a ta wyzsza energia wiaze sie z wszechswiatem tuki, szkoda nerwow zreszta