Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cimkusinka986

Czy rzeczywiście mam takie wysokie rachunki?

Polecane posty

Gość cimkusinka986

Wszyscy mi mówią że strasznie mam ogromne rachunki ,czy wy też tak uważacie? Czynsz za mieszkanie 70m kw. 300zł Kredyt 290zł miesięcznie (ale jeszcze tylko dwa miesiące) Telefony dwa 170zł miesięcznie Woda 120zł miesięcznie Raty komputer 98,12 miesiecznie Prąd 206zł co drugi miesiąc Gaz 26,23 co drugi miesiąc Neostrada 33zł co miesiąc Telewizja N 58zł co miesiąc

Gość diamondpearl
ja mam mieszkanie 61 mkw czynsz 900zl prad 200zl co dwa miesiace gaz 100 zl co 3 miesiace telefony 60 zl miesiecznie internet 45zl miesiecznie

wg mnie masz niskie... dla porównania dodam moje... Czynsz za mieszkanie 70m kw. 300zł - mam mieszkanie 55 metrów - 575 zł Kredyt 290zł miesięcznie (ale jeszcze tylko dwa miesiące) - kredyt 850 zł (hipoteczny - jeszcze 25 lat :o ) Telefony dwa 170zł miesięcznie - telefon jeden 70 zł Woda 120zł miesięcznie - wode mam w czynszu Raty komputer 98,12 miesiecznie - rata laptop 68 zł Prąd 206zł co drugi miesiąc - prąd 120 zł co miesiac Gaz 26,23 co drugi miesiąc - gaz 113 zl co drugi miesiac Neostrada 33zł co miesiąc - UPC 135 zł co miesiac Telewizja N 58zł co miesiąc - tv mam w UPC cena wyzej wiec widzisz... nie masz źle ;)

Gość lalkka988
nie jest najgorzej,mam podobne wydatki tyle że płace kredyt za samochód 600zł,ale mam domek także nie mam czynszu za to podatek raz w roku.No i woda- mam szambo jeszcze niestety,więc jest 4,20 za kubik,ale musze płacic za wyzwóz szamba. A za smieci nie płacisz?Ja mam 38zł na miesiąc i tylko co 2 tyg.

Gość cimkusinka986
rzeczywiscie :) meaaa z jakiego banku bralas kredyt hipoteczny i na jaka kwotę? na 30lat?

Gość masz niskie rachunki
u mnie wygląda to tak: czynsz za mieszkanie 46m2 200zł prąd co miesiąc 200zł z tym ze u nas nie ma gazu oraz woda podgrzewana przez 2 bojlery (70l w łazience 10l w kuchni) 2tel 120zł internet 59zł tv 45zł kredyt studencki męża 315zł ale jeszcze rok:)

Autorko, nie licząc kredytu i raty za kompa wychodzi k.800zł opłat. Nie wiem na ile to jest osób. My na 3 os.płacimy k.1000zł (czynsz, media, tel., net, tv). Więc chyba takie strasznie wysokie twoje nie są.

cimkusinka986 - wtedy to był Ge Money Bank - teraz przekształcony w BPH, kredyt we frankach - bralismy na 150 tys zł na początku raty były po 550-600 zł - ale frank stał ponad złotówke niżej :o

Gość cimkusinka986
nas jest 4 osoby, dwoje dorosłych i dwoje małych dzieci w wieku 5 lat i 2 latka

Gość cimkusinka986
ojejj no tak głosno o tym było kto brał we frankach to niezle dzwigla sie rata :( moja kuzynka płaci teraz 1800zł i tez brala we frankach,niezle sie wkopali...

tzn generalnie nie jest źle bo na szczescie stac nas na raty, a obliczając kredyt w złotówkach jak bysmy brali, to i tak jestesmy do przodu mimo, ze frank taki wysoki cóż. kredyt w obcej walucie to zawsze ryzyko

Gość a co!
za wode sporo, u mnie przy 3 dorosłych osobach mamy 100-120 co dwa miesiące, a myjemy się codziennie, żeby nie było:P

Gość jhajdh
Ja mam miesięczne sztywnych wydatków 1700 zł.

Co ty wiesz o rachunkach:-D 500 rata za auto 100 woda 150 prąd gaz 350( przeliczone na miesiąc płacimy wyrównanie) telefony ok 200 internet 100 telewizja 70 wywóz śmieci 50 A pewnie jeszcze coś pominęłam.

Ja mam tak: czynsz mieszkanie 32m2 - 390 zł ( z wodą, gazem i śmieciami ) prąd co 2 miesiące 170 zł opiekunka do dziecka 600 zł hipoteczny 328 zł auto 391 zł telefony 3 szt ok 150,00 zł internet 54,00 zł i kilka rat ok. 400 zł od września za odprowadzanie dzicka do szkoły ok. 100-150 zł

Gość lobbbyyy
czynsz 250 prąd 190 gaz 100 kablówka 60 net 50 tel kom 150 parking 100 razem: 900

Gość malo masz
a co ja mam powiedziec? juz mysle o pracy na 2 etatach;/ czynsz mieszkania (wynajmowane) 900 zl - kawalerka prad- ok 50 zl woda-ok 40 zl gaz- ok 30 zl wynajmowany garaz (nie ma gdzie parkowac)- 200 zl kredyt na urzadzenie mieszkania rata 1000 zl kredyt samochod- 300 zl kredyt mały- 260 zl ubezpieczenia 2 x 60 zl (na mnie i na meza) tv- 38 zl tel + net = ok 250 zl na zycie zostaje nam ok 1200 zl (jedzenie, paliwo, chemia, ubrania ;/) albo jak nic wyjechac za granice do pracy

Gość imię samo w sobie nie jest
Chcialabym mieć takie archunkik ja Ty ! :O Czynsz 1200 zł (87 m ), Kredyt 3300 zł ( jeszcze 8 lat :O ) Dwa telefony 140 zl ( chociaż zawsze wychodzi więcej bo są na abonament ) Wode mam w czynszu Prąd jakies 400 zł miesięcznie ( ale wszytsko praktycznie na prad ) Gaz jakies 30 zł miesiecznie . (piecyk elektryczno-gazowy ) Internet + tel stacjonarny - 120 zł Telewizja Cyfrowy Polsat 80 zł . Do tego opiekunka do dziecka 600 zł ( jest tylko 3 razy w tyg po kilka godzin ) Benzyna na dwa samochody jakies 300 zł Szkoła starszego dziecka 100 zł Przedszkole młodszego dziecka 500 A jeszcze jedzenie,chemia i pies,który też nas sporo kosztuje . ( ok 150 zł miesięcznie )

Gość nie wampirów nie ma, ale jest
ok 4000zł miesięcznie opłat, z opłatami za firmę.

Gość mamacoserobisama
mieszkanie bez czynszowe 70m2 (płaci się za wodę,śmieci, kredyt na elewację, fundusz remontowy) 304 zł prąd 180 co drugi miesiąc gaz 120 raz na pół roku kredyt hip 1054/miesiąc(jeszcze 17 lat) kredyt sam 1073/miesiąc (jeszcze niecałe 2 lata) rata 300 zł/miesiąc przedszkole 500/miesiąc cyfra 80/miesiąc internet 55/miesiąc zus męża ok 1000 zł/miesiąc podatek 600-900 zł/miesiąc pies 100-200 zł/miesiąc i do tego drobne rzeczy ale tez się nazbiera :/

Gość wiktorka992
mysle ze za prad mozesz latwo zmniejszyc - wystarczy zmienic dostawce energii elektrycznej na takiego co ma lepsza oferte. ja korzystam z Axpo - wedlug mnie sa najlepsi i najtansi. sprawdz sama.

Gość gość
Ja mam tak 750 czynsz -mieszkanie 70m Prąd co dwa mce jakie 180 Gaz co dwa mc jakieś 100 Rata samochód 500 Telefon 170 Tv plus internet 100 A gdzie życie, benzyna utrzymanie dwójki dzieci...