Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rimell londonn

Kładziecie niemowlakom poduszki ?

Polecane posty

Gość rimell londonn

witajcie tak jak w temacie. Bo ja nie kładę moja córka ma 9 tyg i nie ma jeszcze poduszki i większość osób gównie starsze baby cały czas mi docinają dlaczego nie kładę dziecku poduszki itd. I ostatnio 3 tyg temu pytałam na ten temat położnej... i również powiedziała że takie maleństwo powinno leżeć bez poduszki. Tylko kurcze zapomniałam zapytać jak długo ma leżeć bez podusi ?

Gość a ja.....
najzwyczajniej w świecie może się udusić, a poza tym bez niej jest najzdrowiej. Dziecku nie jest potrzebna poduszka. Zawitkowski kiedyś podsumował w ddtvn, że jak już bardzo ktoś chce "uszczęśliwiać" niemowlę poduszką, to niech ją namaluje na prześcieradle

Gość rimell londonn
A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny czy kupować do łóżeczka ochraniacze ? Bo mam to łóżeczko drewniane i nie wiem czy kupić... bo czytałam raz gdzieś na forum jak mama ostrzegała przed tymi ochraniaczami bo mało ci się jej dziecko nie udusiło no i jestem w kropce ;/

Poduszki nie dawałam, ale ochraniacz jak najbardziej. Jakoś tak nieprzytulnie bez ochraniacza..

Gość bezpoduszki
Poduszki nie daję. A ochraniacz po to, żeby dziecko nie przekładało sobie rączek albo nóżek między szczebelkami. Moje się tak wierciło, że się kilka razy "zaklinowało" z przełożoną rączką.

Gość a moja córa
od samego początku spała na podusi teraz ma 18 mieisęcy i dalej śpi na podusi bez niej nie zaśnie.. i nic jej nie jest przynajmniej miałam pewnosć ze mi sie nie zakrztusi w nocy i nie obruci przypadkiem na plecy;/ zawsze spała na boku raz jednym raz drugim..apóżniej spała na brzuszku tak chciała i sama sie obracała jak była starsza około 4 miesiaca a teraz śpi jak chce:D czasami głowa na podusi a czasami nogi ;d

Mój śpi bez poduszki. Fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski radzi w swojej ksiażce, ze dziecko powinno tak długo spać bez poduszki dopóki samo sobie jej nei weźmie i nei podłoży pod głowę. Co do ochraniacza - uważam, ze jest niezbędny. Mój synek często kręci się w łóżeczku i bez ochranaicza obijałby sobie główkę o szczebelki. Ja mam ochraniacz uszyty przez moją mamę - ma postać węża, więc nie jest bardzo wysoki.

Gość gość
Mój Maksymilian jak był malusi to był bez poduszki teraz ma 8 miesięcy ma podusie ale zupełnie płaską tak jakby jej nie było a taką większą podusie ma z reguły tylko do zasypiania bo się do niej przytula potem ją zabieram. Ochraniacze jak najbardziej się przydały teraz niestety już je zdjełam ponieważ mały tak wariuje że ciągle urywał te sznurki ciągnąć całe ochraniacze.

Gość senalea
niemowlęta powinny spać bez poduszki

Gość prpp
mysle ze do 2 lat.albo jak ktos napisał dopóki samo po nia nie siegnie.moja ok poltorej roku bez podusi.potem mała podusia. strasza córka non stop spała na brzuszku,młodsza nigdy na brzuszku,wiec dzieci są rozne. w pewnym momencie zaczelam się bac NŚŁ,wiec wziuęłam ją do siebie do łóżka i tak spi do dzis a ma juz ponad 2 latka;]