Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flora18

NIEMAŁY PROBLEM,NIE WIEM CO ROBIĆ!!

Polecane posty

Gość flora18

Witajcie, mam taki niemały problem. Mam skończone 18 lat (w lipcu skonczyłam lata) ale do tej pory nie wyrobiłam jeszcze dowodu osobistego ani nie posiadam numeru NIP. Chciałabym podjać pracę ale nie wiem czy bez tego da radę mimo tego że jestem pełnoletnia. Dzis złożyłam wniosek o dowód ale bedzie to dowód bez adresu zameldowania. Do reki dostane go dopiero za równy miesiąc a jutro ide na rozmowę w sprawie pracy. Jest to praca przez agencje. Składałam tam swoje CV. Babka powiedział że zaprasza jutro na rozmowę z dowodem osobostym,numerem NIP i numerem konta (to akyrat posiadam) I mam takie pytanie, czy w związku z tym że nie mam dowodu to nie bedzie żadnych przeszkód abym podjęła tą pracę?? Podobno z numerem NIP to bez problemu bo jego nadają po pierwszej legalnej pracy że tak się wyrażę. Ale kurczę rozchodzi się o ten dowód. Myślicie że mam szansę na to aby normalnie dostać sie do pracy a dowód doniosę kiedy mi go wydadzą? Czy nie bedzie ku temu żadnych przeszkód?? Czy może z praca mam sie pozegnać do momentu kiedy dostanę dowód do ręki? Może mi ktoś coś poradzić? A może był ktoś w podobnej sytuacji?? Bardzo proszę o wpisy. Z góry dzięki :)

jak to dowód bez adresu zameldowania?? to co w to miejsce bedzie wpisane?? myslę, że tej pani najbardziej rozchodzi się o pesel :) znajdź go w innym dokumencie i spisz ale do podpisania umowy chyba tez potrzeba nr dowodu, którego nie masz... no więc, możesz mieć chyba problem..

Gość dlaczego nie masz meldunku
??????jeśli masz inny dowód tożsamości (np legitymację uczniowską) to raczej problemu nie będzie

Gość mieszkasz w szałasie?
:o

"jak to dowód bez adresu zameldowania?? to co w to miejsce bedzie wpisane??" Edyciak ja jak wyrabiałam dowód w Polsce mając 18 lat mieszkałam za granicą i też nie kazali mi wpisywać adresu z tego względu, że nie byłam w Polsce zameldowana. I teraz mam po prostu puste pole w miejscu zameldowania. :)

Gość flora18
nie mam meldunku bo jestem po przeprowadzce ale dowiadywałam się że to nie ma akurat problemu że nie będzie mmeldunku bo po prostu w tym miejscu nie będzie nic wpisane, teraz weszły nowe przepisy także o to się nie martwię bo dowód będzie tylko za miesiąc a ja potzrebuję pracy już teraz, tak legitymację mam ale obawiam się właśnie ze jednak nie da rady bez tego dowodu i mam plany żeby się dogadać żeby przez ten czas zanim go dostanę pracować po prostu bez umowy czy coś w tym stylu czy nie do końca wypełnioną umowa bo przeciez teraz oni i tak się ze mnie rozliczac ie nie beda ale że to praca przez agencję to wydaję misię że nie da rady. A legitymację owszem,posiadam.

Gość Frankfurterka
Jeśli nie masz dowodu to potrzebna będzie zgoda rodziców. Przynajmniej ja tak miałam, gdy wyrabiałam jeszcze dowod, ale to było dawno, może coś zmieniło się.

Gość nadstawienie piczy
załatwi każdą sprawę 🖐️

Gość dlaczego nie masz meldunku
weź ksero tego dokumentu co Ci dali który masz oddać jak będziesz odbierać dowód :) na dowód się czeka 3 tygodnie średnio więc spokojnie :)

Gość flora18
tak nadstawiać piczę to możesz sobię sam!! jakbym miał to robić to już wolałabym zajać sie tym dogłebniej i podjąc prace w tym kierunku a nie się nadstawiać tylko po to żeby znaleźć normalna pracę! Ja nie to co ty!

Gość under11mega
Witam wszystkich oraz zachecam do zarejstrowania sie w nowym programie mega pensja. Program ten jest z wielu wzgledow wyjatkowy: 1) Jedyny na ktorym naprawde zarabiam! ;-) 2) Dzieki zawartym w nim rozwiazaniom na pierwsze wplaty czekalem nie cale 3 tygodnie! 3) Po zarejestrowaniu się masz dostep do bardzo wielu ciekawych opcji i darmowych poradnikow! 4) Dla mnie najwazniejszy - ludzie dolaczaja do tego programu bardzo chetnie, z czym mialem czesto problem w przypadku innych programow. Wszystkie instrukcje w jaki sposob zarobic nawet KILKA TYSIECY ZLOTYCH znajdziesz pod linkiem: http://megapensja.pl/?user=under Program naprawde dziala na co przesylam dowody. Jest zdecydowanie najlepszy z wszystkich jakie do tej pory poznalem i co najwazniejsze jest skuteczny, a ludzie chetnie sie do niego zapisuja! Rejestrujac sie z mojego linku - w razie jakichkolwiek problemow mozesz ZAWSZE liczyc na pelne wsparcie! Bardzo zalezy mi na partnerskich warunkach wspolpracy - mam nadzieje, że bedziemy mieli okazje z sobą wspolpracowac. http://screenshooter.net/9288861/eescvyy Zapraszam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość i po co te nerwy
:) Uważaj bo popuścisz i będzie ci śmierdziało z piczy 🖐️

Gość SlatanLotvilic
flora18 - za 10 000zl bys nie nadstawila przystojnemu i zadbanemu?

Gość flora18
mówię że jakbym miała nadstawiać to bym się wkreciła w takie towarzystwo które sie tym zajmuję czy coś a nie bede nadstawiac się po to żeby znaleźć sobie normalna pracę, jakbym miała to robic to tylko jako prostytutka itp czyli cos czym nie jestem zainteresowana! także nie nadstawiał bym!!

Gość flora18
jak o mozna nie wiedzię co zrobic z 10000 tyś zł ?? !! wiesz jeżeli tak naprawde jest to na taką kasę na pewno nie jedan poleci, polecam wypisz sobie to na czole :D

Gość SlatanLotvilic
Na czole to mam wypisane cos innego - takim bezbarwnym flamastrem i kobiety to widza ;) A tak w ogole to nie mam problemu z kobietami, ale nie kazda z nich ma lat 18 lat (skonczone) i jest dziewica :)