Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malego synka789

Czy zrezygnowac z nocnego karmienia piersia 6-tyg niemowlaka???

Polecane posty

Od urodzenia krmie malego tylko piersia ale przez pare ostatnich nocy nie chce mi spac i czesto sie budzi i placze :( jestem wykonczona :P bez kawy chyab bym nie wydolila. Zaznaczam, ze nie moge przespac sie w dzien bo mam jeszcze 2-letniego synka ktorym jednoczesnie sie zajmuje. Pomyslam sobie , ze mogalbym malemu dawac wieczporem mm i dzieki temu spal by wiekszosc nocy albo nawet i cala. Kiedys mu dalam o polnocy mm i spal do 6. Jak myslicie???

Fajny pomysł ale u mnie sie nie sprawdzil. Mój synek ma 4 miesiace i dałam mu mm na noc to obudzil sie tylko raz w nocy ale po dwoch nocach pomimo podawania mm znowu budzi sie co 2 godz. chyba z potrzeby pobycia ze mna, bo jesc mu sie nie chce. Ale moze Twoj mniejszy to jeszcze nie zdążyl sie przyzwyczaic do cycka nocami :) Moze za duzo tej kawy pijesz i dlatego mały nie moze spac ?

pije 2 kawy dziennie ( wczesniej jedna a przez posiadaniem dzieci w ogole :) ) z 2 lyzeczek. Moze aktycznieo ta kawe chodzi dzieki bell... 👄

Ja tez pije kawe ale tylko jedna dziennie i tylko z płaskiej łyżeczki. Ale u mnie kawa nie ma wpływu na spanie dziecka ... mozesz spróbowac czy to jest problem w kawie .. bardziej prawdopodobne ze dziecko głodne. Ma dopiero 6 tyg. Wiem ze sa dzieci co przesypiaja większosc nocy ale u mnie to sie nie zdazylo w zadnym wypadku. Cirka dopóki byla na piersi ( 14 mies) to budzial sie od 3 do 14 razy w nocy.

Gość no to pij jescze wiecej kawy
kawa pobudza,ja mam coreczke ur 12.08.11 i tez karmie tylko cyckiem ale nie pije kawy !! tylko inke.trudno to sa wyrzeczenia. nie pij kawy i zobacz co sie dzieje, Ja sie raz napilam pol lyzeczki kawy na kubek i duzo mleka i mala miala pozniej tego dnia kolke i nie wiem czy czasem nie od kawy dlatego stanowczo bym tego nie pila. ja palenie rzucilam po 7latach i dalam rade.

to pij jeszcze wiecej... to mamy dzieci urodzone w tym samym dniu :)

moze faktycznie o ta kawe chodzi ... dzis wypila tylko jedna po poludniu zezygnuje z drugiej i zobaczymy :)

hehehe no to niezle moja 16:05 cc owinieta pepowina :O 3400 i 54 cm Ninka :)

moj syn sn , 13.00 tez owiniety pepowina :( 3750g i 59cm

Gość Ja robię tak
Rano ściągan pokarm daje go do lodówki i mam na noc.

Kurde a wczoraj bylam zaplacic rachunki i przy kasie w zlotowce byla kartka ze zbieraja na chora dziewczynke,zaczelam czytac-niedotlenienie owinieta pepowina. Powiedz mi ile twoj synek przybral na wadze od urodzenia? moja z 3400 na 5250 teraz to moze byc wyjscie podobno najlepszy najbardziej wartosciowy pokarm jest miedzy 3-5 rano sprobuj odciagac i dawac na noc zebys chociaz od od 23-5 pospala to juz cos:)

Gość bosssssze jakie
Dziewczyno, po co zadajesz takie pytania... rob wg swoich przekonan, bo tu zaraz terror laktacyjny sie zacznie, pouczanie, ze tylko mleko matki..., ze spoczelas na laurach, ze trzeba sie poswiecic dla dzieciatka...

dzisiaj obudzil sie w nocy 6x prawie co godzine :( matko, jaka jestem zmeczona

Nie rezygnuj z karmienia piersią w ogóle. W nocy może podaj mm ale to też nie koniecznie dłużej pośpi... Swojego karmiłam właśnie w dzień piersią. To też nie każde karmienie. W nocy mm. Wstawał co trzy godziny

Gość ja mam odwrotny problem
dziecko ma dopiero 10 dni jest karmione piersią i mm i potrafi przesypiać nawet 6 godzin...