Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sigh.

światu przydałaby się policja estetyczna

Polecane posty

która karałaby nie tylko za straszliwy wygląd, wynikający z zaniedbania i bezguścia, ale także ludzi, którzy stawiają okropne budynki, albo takie, które w danym miejscu kompletnie nie pasują (np jak Gołębiewski, który spełnia obydwa założenia) oraz twórców debilnej muzyki i filmów

Jak w demokracji - zbiór kodeksów najpowszechniej akceptowanych zasad lub jak w autorytaryzmie - jeden punkt widzenia. Weź poprawkę na fakt, że powszechnie uznaje się pedofilię za zboczenie, nawet jeśli odbywa się za zgodą osoby nieletniej.

popieram w całej rozciągłości , za niektóre rzeczy należałoby karać , np za wstawianie w budynkach okien jakie kto chce , to robi z miast slamsy !

Gość młoda żonka to ja
powinni sie też zając pajacami wrzucającymi popierrdolone tematy 🖐️

Pomyślcie, czytałem niedawno w Fakcie że otyła opiekunka przygniotła roczne dziecko swoim cielskiem bo dostała zawału, a dziecko umarło pod zdechłym spaślakiem przez uduszenie.

Brovar Czyli byłaby to tylko średnia . Bo chyba każdy z nas ma różne poczucie piękna . I to chyba są pojęcia subiektywne ?

Gość ptasiek nastroszony
przecież np. w Warszawie jak i w innych miastach jest konserwator zabytków i on dba by nie szpecono układu architektonicznego niepasującymi do zabudowy nowymi zabudowaniami zbyt tanio wykupujac teren pod takowe. trza porządnie uiścić i wtedy mozna...

ja mogłabym ustalać :D no właśnie instytucja, w której pracowaliby ludzie mający wykształcenie w tym kierunku. Tak samo, jak gdy ktoś chce mieć dobrze zrobione mieszkanie-zatrudnia architekta wnętrz. Tu tak samo tylko na większą skalę. Przestrzeń publiczna dotyczy wszystkich ludzi, więc nie powinno być tak, że ktoś sobie coś zbuduje, a ja muszę to oglądać. W niektórych krajach jest specjalna komisja, która musi wydać zgodę na budowę, a patrzy właśnie pod tym kątem, czy budynek pasuje do otocznia. poza tym, dlaczego np jadąc PKSem muszę słuchać radia z muzyką, która jest na tyle zła, że rzeczywiście trzeba sie postarać, aby zrobić coś tak okropnego x.x

Gość dżordżini armani
bez sensu, jednym się podoba to innym tamto ciekawe kto miałby to oceniać? aczkolwiek jestem za karaniem np jeśli chodzi o zajebany smieciami balkon, spełniający funkcję graciarni [czyli wpierdole tam wszystko co mi się na chacie nie mieści]

Estera Goldbaum Przecież coś co dla jednego jest piękne , dla drugiego może być wprost przeciwnie. Są pewne normy , ale jakby się zgłębić w to bardziej to chyba ilu ludzi , tyle gustów i dlaczego akurat Twoje piękno miałoby być piękniejsze od piękna drugiego człowieka ?

Gość napruty jak świnia
no i huj nie wiem po co

widzę sami socjaliści. Ktoś wybuduje, Ci się nie podoba to NIE PATRZ. Proste.Mało to ograniczeń w tym zasranym państwie?

Jak ktoś się nie myje to powinno się go pałować i przymusem wsadzić pod publiczny prysznic. To samo z pożerającymi śmieciowe żarcie i krzyczących, że należy im się prawo do miłości.

Gość mruffkavmala
znowu jakaś debilka nudzi się zaczyna pi...lić. To jak śpiewano kiedyś w kabarecie - wszystkim torby na łeb? A ty puknij się w ten pusty wymalowany baniak peeesdo. I umy kibel jeżeli nie masz co robić.

Gość ssssjkjkjaiuiuijk
Połowę użytkowniczek kafeterii by zamknięto za te kozaczki, torebusie, legginsy i futerka z działu MODA ;) Nie rozumiem ludzi którzy ubierają się w coś MODNEGO aby podobać się obcym kobietom (bo faceci mają to gdzieś co jest modne, jednej pasują dżinsy i bluza, innej suknia wieczorowa) niż to, co im się podoba i w czym się dobrze czują.

Socjalizm to wolność od chorób i cierpienia, liberalizm to wolność od opieki i pomocy ;) Swoją drogą, policja jest niepotrzebna. Osoby, które o siebie nie dbają mają mniejsze szanse na rozród więc karę już mają ;)

Gość oti95
sigh, jesteś pewna, że by Cię nie ukarano ;P

Gość tak to bardzo dobry pomysł
doszło by do tego, że każdy by każdego chciał podawać na policję :o

sigh. Tobie się nie podoba , mnie również , ale prawdopodobnie, temu kto zaprojektował podoba się . I jak tu rozstrzygnąć czy brzydkie czy ładne ? Większością głosów ? Też niekoniecznie dobre rozwiązanie .

Gość mruffkavmala
a ja proponuję ustalenie podatku od - głupoty. SIGH i parę innych kretynek płaciłoby stawę 99 %. Na bank:D

Gość a może by tak podatek
od każdego założonego bezsensownego tematu na forach :D

Odżwierny, rozumiem że jak otyła osoba zejdzie na zawał to będzie moralne zwycięstwo, bo mimo wszystkim żyła tak jak chciała? ;)