Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sigh.

światu przydałaby się policja estetyczna

Polecane posty

Chociaż nie do końca . Głupotę napisałem .Już się nie wypowiadam. Brovar Nie mnie to rozstrzygać .Nie wiem.

większością głosów to bardzo złe rozwiązanie, dlatego że ludzie po prostu ie znają się na tym, sami nie wiedzą i nie jest to niemożliwe, w Norwegii np, projekt musi spełniać wymagania miejscowego planu zagospodarowania dotyczące m.in. kształtu bryły, jej skali, wykorzystanych materiałów i ich koloru. I od tego jest komisja ludzi, którzy znają się na tym. Nie chodzi o to, że mi się coś nie podoba więc ma być wyburzone. Rzeczy nie dzielą się tylko na ładne i brzydkie, dużo rzeczy mi się nie podoba, ale niektóre są po prostu-obiektywnie- nieakceptowalne. A jednak są i to jest smutne

Oczywiście rozumiem, że my tu sobie żartujemy ;) Bo tak to traktuję. Człowiek nie musi być idealny, jest wiele osób których wygląd pozostawia sporo do życzenia, ale dbają o siebie. Właśnie zaniedbanie powinno być piętnowane.

ja nie żartuję, naprawdę jest mi smutno, że ludziom jest obojętne w jakim otoczeniu żyją, a na propozycję że można by to zmienić (teoretycznie, bo w rzeczywistości sama niestety sądzę, że nie można, przynajmniej u nas) reagują w taki sposób. to jak sami wyglądają już mi aż tak nie przeszkadza

Studiuję w Łodzi, tam są takie kontrasty w zabudowie że wiem o czym mówisz. Po jednej stronie slumsy po drugiej nowe budynki.

wszędzie tak jest mnóstwo okropnych budynków z czasów PRL-u, ale gorsze, że te nowe budynki, które teraz się budują również bywają straszne, np domy w zabudowie szeregowej, każdy taki sam. Wygląda to co najmniej przytłaczająco.

i ludzie chcą w takich mieszkać, bo nawet nie wiedzą że może być inaczej a powstają naprawdę ciekawe projekty, np ostatnio widziałam makietę- domy szeregowe, kształtem przypominały trochę bumerang, przeszkolone, każdy w jakiejś części był pod ziemią, ustawione tak by światło słoneczne nie zostawało pochłonięte przez ten najbardziej na południe. Od strony ulicy, gdzie nie miały okien- wyglądało to jak jakaś abstrakcja. Ogólnie rzecz przemyślana, mam nadzieję że w Polsce zobaczę takie rzeczy nie tylko na projektach.