Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ideowy komunizm powraca

kto delikatnie mówiąc nie lubi ameryki...

Polecane posty

Gość ideowy komunizm powraca

niech się wpisuje :) ja jestem pierwsza

Gość dosłowna odpowiedź
może być tylko taka, że oceni rzetelnie ten, kto w Ameryce był

Gość American Girl94
A gdzie wątek dla tych co kochają Amerykę?

Gość oby nie powrócił
Doznałaś ideowy komunizm i wiesz co myśleć o ideowym komuniźmie? Poczytaj kilka faktów z historii. Ukraina - spichlerz świata. Najbardziej urodzajne gleby na świecie i .... 20 milionów ludzi zmarło z głodu. ( lata 30-ste ) Łagry - miliony ludzi , którzy zostało zamęczonych na śmierć , zabici z byle jakiego powodu albo raczej pretekstu. Postęp naukowy - Komunizmowi wyszła oświata na poziomie szkoły podstawowej ale poniósł totalną porażkę na poziomie szkolnictwa wyższego ( w Polsce było tylko 7% ludzi z wyższym wykształceniem ). Praktycznie nie istniały laboratoria badawcze ( z wyjątkiem wojskowych ) Nie było żadnego postępu technologicznego. Komuna potrafiła tylko ukraść zachodowi myśl techniczną lub kupić patent / licencję Społeczeństwo coraz bardziej spatologizowane pod względem etyki pracy. Postawa totalnie roszczeniowa. Można by jeszcze wiele wyliczać. Krótko mówiąc ludzie marzyli o wyjeździe na zachód a ci z Ameryki jakoś nie przyjeżdżali do nas.

Gość hanutte
Ja tam kiedyś bym chciała zamieszkać w NY - moje marzenie. Więc chyba tu nie pasuje.