Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oschlaOlA

Co to za choroba?!

Polecane posty

Gość oschlaOlA

Moja mama od dwoch tygodni ma silne ataki bolu w okolicy nerek, jedyne co jej na chwile pomaga to zastrzyki i kroplowki, zadne leki nie pomagaja. Na dodatek wszystkie badania wychodza OK, a bol jak byl tak jest. Nie chodzi do pracy przez co grozi jej zwolnienie. Zadne USG nic nie wykrywa. Ból jest nie do opisania. Pół roku temu miala wycinane kamienie. Lekarze twierdza ze jest zdrowa. Dzien w dzien jezdzic do szpitala to przesada, ale co zrobic. Wymuszawymioty bo wtedy na chwile przestaje. Była trzy dni w spzitalu, z wielka łaskąja przyjeli, dali wielkie butle kroplowki i zadowoleni boja nie boli, do czasu. Stosuje rozne leki napiasekwnerkach czy jakies kamienie,ale tonic nie pomaga.

Gość turutututu kibole obole
kamienie nerkowe

Gość oschłaOla
Kamienie nerkowe byly usuwane pol roku temu i bylo dobrze... trzy badania usg, moczu i krwi- w zadnym nie wykryto nic, nawet na usg nic nie ma. Wszystko jest super, ale nie wiadomo co to. Mamy nadzieje że kiedyś to minie, ale dwa tygodnie i zadnej poprawy.

kurcze przykra sprawa. ale czy mozliwe jest, ze usg w jakis sposob moze nie " wykryc" mikroskopijnych kamieni? moze to sa malenkie kamienie, ale wciaz powodujace bol (?)

Gość o jakich klamstwach mowisz
barakuda ale jak sa mikroskopijne to nie powoduja takiego bolu a to nie kregoslup czasem?

Gość moze byc kregosłup a moze byc
tez trzustka- robila badanie na cukier?A jakie ma ob?

Gość limoni
a mama nie robi diety białkowej?

Gość ghfghghfhghfhgfghghmbnmbnmbn
moim zdaniem łapie ją kolka nerkowa i tak jakby były tam te kamienie.. nie wiem.. przykre :o

Gość oschłaOla
Badania na cukier nie robiła, nie wiem ile co wynosi, ale z kilku badan wyniki zawsze byly dobre jak na zdrowego czlowieka. Dziś również zabrano ja do szpitala, tym razem doszło dretwienie konczyn, w jednej chwili zrobila się blada jak ściana, jedynie na twarzy pozostawaly kolory. Na początku bóle były znośne, chwilowy atak i za chwile znow czuła się dobrze, teraz już nie przestaje. Nawet znieczulenie od ratownikow dzis nie pomogło. Jeden z lekarzy innego szpitala u którego była stwierdziła, że to może być na tle nerwowym. Ale nasz szpital tez jest rozgarniety, moja kol nazywa to hospicjum ostatniego dobicia, pracujący w nim są ordynarni i wypisuja ludzi chorych lub tez tlumacza ze nie maja funduszy zeby przetrzymywac chorego, albo ze nie maja karetki tymczasem woza sie po miescie bez celu.

Gość oschłaOla
A szczegółowych badań jak widac nie chce im sie tez robic, wola sie dalej zastanawiac co to jest.

Ja miałam dokładnie to samo,to są takie ataki na chwilę się poprawi i zaraz znowu,miałam okropnie spuchnięty brzuch,na noszach mnie wynieśli z domu,lekarz dał mi 2 kroplówki i do domu,na drugi dzień byłam znowu na pogotowiu i lekarz stwierdził kamice nerkową,od tamtej pory przestały występować te ataki,brałam wtedy mase leków

Gość oschłaOla
Być moze te kamienie odnawiają się i to tak boli. Usg ich nie wyhwytuje, a lekarze widac malo kompetentni są. Nie ma się kogo nawet zapytać co dalej, bo lekarze prowadzący nie są wpisani i nawet nie wiadomo kto się tym zajmuje. Patrzą na nią jak na symulantkę. Kiedy poprosiła pięlegniarkę o zastrzyk znieczulający, ta przyjęła to do wiadomości, ale nie spełniła prośby. Na szczęście tym razem ból ustał. Chce się wypisać na własne rządanie, bo szpital nie podaje jej nic do jedzenia, po kryjomu jje jedynie jakies chrupki, po prostu głodzą ją, niby że ścisła dieta. Ale ona tez dobrze wie że jak się wypisze i będzie w domu to nikt kroplowki ani zastrzyku jej nie poda i nikt jej nie pomoze kiedy wszyscy pracują albo uczą się w tych samych godzinach. Niewiem co dalej.

Gość oschłaOla
Wyczytałam w internecie ze to moze Kamienie bezcieniowe (rodzaj kamienicy nerkowej). Jest nie wykrywalna na usg i rtg. To by się nawet zgadzało.

Gość gospodarna pani domu
w takim razie w tym kierunku trzeba się badać

Gość ale z cieie kre....
no i co że były usuwane mogły nowe narosnąć przeciez to na 90% kamienie 🖐️

twoja mama koniecznie musi byc na ostrej diecie skoro tak te kamienie jej sie robia

max, won

Gość oschłaOla
max, głodowka trwa od trzech dni, predzej z glodu mozna umrzec niz z choroby

Gość oschłaOla
..kamienie cystynowe lub ksantynowe które ciężko wykryć..;/

" 23:32 [zgłoś do usunięcia] gospodarna pani domu max, won" Jak nie pomagasz to won kto inny powinien zrobić:P. " 23:33 [zgłoś do usunięcia] oschłaOla max, głodowka trwa od trzech dni, predzej z glodu mozna umrzec niz z choroby" Zależy jaka to choroba:P.Przeważnie prędzej się umiera z powodu nieleczonej choroby:P.No i czy wiesz jak długą głodówkę miał M.Gandhi:D?Ja miałem nawet 12 dniową i do śmierci z głodu mi sporo brakowało:P.