Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość entilka

moj pierwszy plaster evra, pytania !!

Polecane posty

Gość entilka

nareszcie wybralam sie na moją pierwsza wizyte do gina:) poszłam prywatnie co prawda zapłaciłam 150zł ale było warto, wszystko miło przyjemnie dostałam recepte na plasterki mimo że nie jestem pełnoletnia. Jednak byłam na tyle zestresowana że zapomniałam zadać pani doktor kilka pytań, a mianowicie : od kiedy działają plastry jeśli przykleiłam pierwszy w pierwszy dzień miesiączki i czy podczas 7 dniowej przerwy jestem zabezpieczona ?? oraz czy drobne pofaldowania na plastrze zmnieszaja jego skuteczność ?? pomóżcie dziewczyny !! na ulotce dosłownych odp na te pytania nie ma :(

Gość Perw
"na ulotce dosłownych odp na te pytania nie ma " To tylko świadczy o tym, że antykoncepcję hormonalną należy przepisywać osobom, które opanowały umiejętność czytania ze zrozumieniem. 🖐️

Gość entilka
no cóż nie wiem czy czytałaś ulotkę evry, jest tam napisane np. że po odklejeniu plastra 48 h jest się zabezpieczonym jeśli 24 h był na miejscu, inf w stylu " delikatne pofałdowania lub przesunięcia plastra nie wpływają na jego skuteczność" nie ma ;/ stąd moje pytania bo być możed ktoś zadał je swojemu lekarzowi, nie ma również informacji że jest się zabezpieczonym od pierwsego plastra, jest jedynie wspomniane iż w wypadku przyklejenia po pierwszym dniu okresu nalezy stosować dodatkowe zabezpieczenia z czego wnioskuje ze w odpowiednim czasie przyklejony plaster zabezpiecza od razu co nie zmienia faktu ze wolę się upewnić !

Gość wszystko jest
właśnie czytałam ulotkę i jest w niej napisane wszystko o co pytasz.. :/ no ale ok - jesteś zabezpieczona w tygodniu bez plastra i jeśli przykleisz pierwszy w pierwszy dzień okresu to tak,jesteś zabezpieczona od razu i nie-drobne pofałdowania nie zmniejszają skuteczności plastra.. I swoją drogą - skoro już byłaś i brałaś pierwszy raz receptę to mogłaś spokojnie o tym porozmawiać jak i tak już tyle zapłaciłaś za wizytę i to pierwszą :P