Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipos77

Bóle okresowe a zaawansowana ciąża-POMOCY!

Polecane posty

Gość lipos77

Witam jestem w 28 tygodniu ciąży od trzech dni niepokoją mnie bóle w podbrzuszu takie typowe pms przed okresem czy powinnam sie martwić?bardzo prosze o pomoc

Gość takie bóle to skurcze
a na nie za wcześniej. Ja miałam zalecenia, że bóle na @ przed 36tc nie są dobre,. ale miałam ciążę zagrożoną, więc może troszkę dmuchali na zimne

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
zapytaj lekarza, pewnie zwiekszy magnez. To sa skurcze, dla Ciebie duzo duzo za wczesnie. Ja mam tak od 3 tyg przed terminem

Gość lipos77
magnezu nie biore w ogule bo mi nie zalecił:( bardzo się boje, jutro mam wizyte mam nadzieje ze to nic grożnego.

no niestety, do tego czasu leż jak najwięcej i najlepiej bierz no-spę, magnez. Ja bym leciała na izbę przyjęć, jeśli będą się powtarzać

Gość lipos77
bardzo sie boje mam nadzieje że jutro u lekarza się wrzystko wyjasni a czy takie skurcze groźne są? dziecko się rusza prawidłowo

skoro masz już skurcze, to poród się zbliża. Przepowiadające na tym etapie powinny być bezbolesne, ale tylko lekarz powie Ci jak jest. Ja bym tego nie bagatelizowała, bo szyjka może Ci się z każdym tym skurczem skracać

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
no nie zalecil Ci magnezu bo pewnie do tej pory nieialas skurczy:) to lec do apteki kup sobie magnez, przeciez to bez recepty:) polecam Chela magB6:)

Gość lipos77
one nie są jakies bolesne, tylko takie pms przed okresem taka czuje sie na pompowana i czuje ze coś sie dzieje w dole brzucha ale nie sa to jakies bóle nie do wytrzymania

Gość lipos77
one nie są jakies bolesne, tylko takie pms przed okresem taka czuje sie na pompowana i czuje ze coś sie dzieje w dole brzucha ale nie sa to jakies bóle nie do wytrzymania

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
ojjj juz porod sie zbliza:) bez przesady:) poprostu masz skurcze, nie musi to swiadczyc o niczym zlym:) byc moze szyjka sie skraca:) skoro nie krwawisz nic az tak zlego sie nie dzieje:) ale magnez mozesz sobie kupic, magnezu mozna brac bardzo duzo:)

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
no tak, to wlasnie skurcze:) ja tez mam teraz takie, mierze juz czas, bo jestem w 40 tyg wiec mam nadzieje, ze cos sie rozwinie. A u Ciebie byc moze szyjka sie skraca:)

słuchaj nikt Ci tutaj diagnozy nie da. Ja miałam powiedziane, że przy powtarzających się bólach miesiączkowych przed 36tc mam jechać do szpitala. I tak zrobiłam w 31tc. Szyjka mi się skróciła bardzo w ciągu trzech dni od wizyty. Zrób jak uważasz

nesteaaaaaaaaaaaaalew jak w 28tc szyjka się skraca, to bardzo źle

Gość lipos77
ja nie oczekuje diagnozy a rady. Jutro mam lekarza , po prostu zastanawiam się czy takie skurczę są bardzo groźne, i mogą faktycznie wywołaś poród? niedługo zaczynam szkole rodzenia wiec dowiem sie o tym wiecej

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
no wiadomo, ze nie za dobrze, ale to tez nie jakas tragedia, i nie koniecznie doprowadzi do natychmiastowego porodu. dziewczyna ma wizyte wiec nie ma co jej straszyc:) lekarz wszystko posprawdza:) mi dal poprostu magnez:)

Gość mama w 26 tc
Skoro nie chcesz jechac do szpitala tylko czekac do jutra to Twoja sprawa. Wez magnez- dziewczyny dobrze Ci radza. On nie zaszkodzi a napewno pomoze. Ja biore dziennie 6 tabletek Asmag-forte i no-spe nawet 3-4 tabletki jak mnie cos pobolewa.

Gość lipos77
nawet nie mam innego wyboru jak czekać do jutra, nie ma mnie kto zawisc do szpitala w tym momencie.

Gość chyba każda z nas wie
jak się czuje przed @ i nie pomyli tego z niczym innym zatem: jeśli faktycznie czujesz się tak jak ZAWSZE, gdy przychodzi @, to jest to powód by zgłosić się do lekarza jeśli zaś to uczucie jest podobne czy przypomina tylko uczucie jakby @ się zbliżała, to na pewno NIE JEST TO SAMO i nie demonizowałabym, że poród się zbliża ja w ciąży poczułam się jakbym miała dostać @ dokładnie w dniu terminu porodu i nigdy wcześniej i pomimo, że przez wiele godzin wydawało mi się, że nie rodzę, to jednak RODZIŁAM

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
a jak sie boisz to poprostu zadzwon do swojego gina:) kazdy lekarz inaczej sie zapatruje na takie skurcze. choc i tak podejrzewam, ze bez badania sie nie wypowie. Ale magnezu mozesz brac duzo:)

Gość artemida z matplanety
Kurcze,u mnie 32 tydz i mam to samo.Ja dzisiaj jade na wizyte bo po niedzieli mam dość.Tez lepiej biegnij do gina.Duzo zdrowia.

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
a ja na okres czuje sie od 3 tyg wiec nie ma co uogolniac:)

Gość lipos77
właśnie podejrzewam ze przez telefon to on mi nic nie doradzi, czuje sie dokładnie jak by okres sie zblizał. ale to chyyba za wczesnie na poród jeszcze!:(

Słuchaj Jezeli te skurcze masz czesto to koniecznie lec do szpitala.Nawet mozesz wezwac pogotowie.I przypominam-za wezwanie pogotowia nic nie płacisz! Ja sobie musze poradzic sama,bo najpierw zawoze 2,5rocznego synka do babci a dopiero potem do gina

Gość chyba każda z nas wie
w takim razie nie czekałabym ani chwili i pojechała do szpitala weź taksówkę jeśli nie ma Cię kto odwieźć

Gość lipos77
boże nastraszyłyście mnie bardzo. zaczynam panikować:((

Daleko masz do szpitala?Ja jade na Madalinskiego (Wwa)

Lipos-na razie spokojnie spakuj kilka podstawowych rzeczy-dokumenty,karte ciazy,ubezpieczenie,pieniadze,tel kom,ładowarka,kapcie,koszule,recznik,mydło,bielizne

dziewczyny, ja nie chciałam nikogo straszyć, chociaż uważm, że lepiej nastraszyć niż napisać, że jest ok. Opisałam moje doświadczenia. U mnie to nie były nawet bóle jak w trakcie @, a delikatne jak przed. Na szczęście pojechałam na IP i nie urodziłam w 31tc. nesteaaaaaaaaaaaa widzisz Ty jesateś w 40tc i masz te bóle od 37tc,. Autorka jest dopiero w 28tyg

Gość lipos77
myslisz ze mnie zatrzymaja w szpitalu? a czy takie coś moze byc przyczyną przeziebienia? bo aktualnie jestem tez przeziębiona