Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipos77

Bóle okresowe a zaawansowana ciąża-POMOCY!

Polecane posty

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
jezuu no torbe jej ladnie spakowalyscie:) jeszcze dozyc koszule do karmieniai podpaski poporodowe:) moze byc od przeziebienie jezeli kaszlesz, to szyjka moze sie skracac:)

Gość lipos77
serio nieźle mnie nastraszyłyście, jeszcze 6 dni temu na wizycie z szyjką było wszystko wporzadku. ale z tego co ktoras napisala że to sie może raptownie zmienić

Gość nesteaaaaaaaaaaaa
no ale ja nie mowie, ze jest ok i ma zapomniec, ale jutro ma lekarza, wiec jej sprawdzi wszystko, ona ma delikatne skurcze, nie odeszly jej wody:) do jutra raczejnie urodzi:) ja wczesniej tez mialam takie skurcze i dlatego wlasnie dostalam magnez:) a co do pytania czy Cie zostawia, no to mi sie wydaje, ze raczej tak, ciezarne zawsze zostawiaja na obserwacje, ja ostatnio tez pojechalam tylko na chwile, za godzine bylismy umowieni na pizze a tu niespodzianka:) zostaje:)

Gość artemida z matplanety
nesteaaaaaaaaaaaa-racja,ale myslałam na szybko.Dobra dziewczyny,zbieram się do szpitala.Lipos-trzymam kciuki

Gość nesteaaaaaaaaaaaa\
artemida a Tobie co jest ze do szpitala jedziesz?

Gość lipos77
atermida daj znać jak tam po wizycie. nie znosze szpitali nie chce tam zostac:P

Gość chyba każda z nas wie
ja nie pisałam o "bólach" czy "bólu", a po prostu o uczuciu jakie jest, gdy przychodzi @ ja tego nie pomylę z niczym innym czuję się zawsze tak jakby choroba jakaś mnie brała i o tym pisałam warto to skonsultować z lekarzem w końcu chodzi tu o życie dziecka

zawsze słyszałam od lekarza, że lepiej pojechać na IP o 10razy za dużo, niż raz za mało. Zgadzam się z poprzedniczkami, u mnie bóle jak na miesiączkę spowodowały komplikacje, leżałam plackiem w szpitalu kilka tygodni, a potem w domu. Było to na podobnym etapie jak u Ciebie. Pamiętaj, że każda ciąża jest inna, u Ciebie to mogą być niewinne bóle, ale lepiej wszystko sprawdzić, niż później pluć sobie w brodę, że czekałaś za długo. Skoro bóle trwają już 3dni to możliwe, że coś się dzieje niekoniecznie dobrego. Powodzenia i daj znać

Gość mamaśka dwójeczki
lipos, kurna, siedzisz na necie zamiast biec do szpitala???? lepiej zadbać o ciąże niż drżeć przed szpitalem!!!!!! jedź, spradźto, że 6 dni temu było ok, nie znaczy, że jest teraz spokojnie, ale jedź!!!!!!!!!!!!!!

Gość mamaśka dwójeczki
aaaaa...no u u mnie bóle porodowe to było to samo co przy okresie, tylko mocniej, więc......

Gość lipos77
pisałam ze nie mam jak jechać do szpitala, mieszkam pod Warszawą gdzie nie ma komuniacji miejskiej a mąż wziął samochód.

Gość chyba każda z nas wie
dziewczyno! zamów taksówkę

Gość mamaśka dwójeczki
a tam gdzie mieszkasz nie ma ginekologa? przychodni? opiszesz sytuację to przyjmą cię na cito niech mąż zwolni się z pracy i przyjedzie po ciebie życzę ci dobrze, ale proszę, nie czekaj

Gość lipos77
zadzwoniłam do lekarza. mam brac 3 x magne b 6 i 3 razy nospe

Gość mamaśka dwójeczki
wydaje mi się że wyszukujesz argumenty by nie sprawdzić dziś swojego stanu ok twoja sprawa tylko po ci piszesz o tym w kafe skoro i tak wiesz, co zrobić lub raczej nie zrobić? pa

nesteaaaaaaaaaaaa-no jestem jeszcze na chwile U mnie koniec 32tyg ciaży(od środy 33tc) i mam skurcze.Zasuwam do szpitala.

Gość lipos77
co za brednie piszesz? zadzwonilam do lekarza i spytalam co mam robić? nie kazał mi jechac do spzitala tylko lezec i brać nospe z magnezem i tyle. gdyby mi kazal pojechałabym do szpitala i mąż również z pracy by się zwolnił

Lipos-staraj się lezec i bierz leki. Ja nie mam mozliwosci by lezec bo mi 2,5roczny synek gania

Gość jezuuuu jakie wariatki
dobrze ze nie posluchalas tych panikar:) widzisz, nawet lekarz kazal magnez brac:) a te by juz na porodowke chcialy:) tymbardziej, ze jutro masz wizyte. A skoro mialas 6 dni temu i masz jutro to co tydzien masz wizyty?

dlatego zawoze gadiszona do babci i jade na madalinskiego.Jak mnie zatrzymaja to chociaż sekunde poleze spokojnie :)

Gość lipos77
nei nie co tydzien po prostu chodze do dwóch lekarzy panstwowo i prywatnie , jutro ide prywatnie

Gość Nesteaaaaaaa
a czemu chodzisz do dwoch?

Gość lipos77
mam takie prawo.

Gość Nesteaaaaaaa
a czy ktos powiedzial ze nie masz? Pytam z ciekawosci bo dla mnie to dziwne

Gość mama w 26 tc
Co za idiotki tu piszą. Oczywiscie mam na mysli te, ktore naturalna obawe o ciaze nazywaja panika. Autorko zapamietaj - nikt nie lubi lezec w szpitalu - NIKT! Tylko, ze Twoje jeszcze nienarodzone dziecko moze czuc sie zle, mozesz miec skroconą szyjke i trafic d szpitala za pozno. Juz tyle tygodni udalo Ci sie nosic ciąze..po co wszystko zaprzepascic. Chcesz czekac do jutra - ok - ale skad w takim razie wezmiesz magnez skoro wiesz,ze musisz teraz lezec? Ma zabral samochod do pracy - ja bym dzwonila, ze ma natychmiast byc w domu bo trzeba do szpitala jechac. Ale ja to nie Ty.

Gość mamaaaa
ja mialam wlasnie takie bole w 28 tygodniu. Lekarz zalecil luteine, magnez i wiecej odpoczynku. Porod mialam wywolywany po terminie wiec glowa do gory:) Pozdrawiam

Gość lipos77
Ludzie ale zadzwoniłam do lekarza i nie kazał mi jechac do zadnego szpitala! a magnez i nospe mam w domu wiec nie musze nigdzie wychodzic i go kupowac proste. co do dwóch lekarzy lepiej miec dwóch i opinie od dwóch niż od jednego.

Gość Kupidyn Malutki
zadzwonilam do lekarza i spytalam co mam robić? nie kazał mi jechac do spzitala tylko lezec i brać nospe z magnezem i tyle. gdyby mi kazal pojechałabym do szpitala i mąż również z pracy by się zwolnił Porada lekarza przez telefon to to samo co diagnoza poważnej choroby przez internet...... albo coś w stylu - wypełnij test, wyśli płatnego smsa, a dowiesz się bez usg czy urodzisz chłopca czy dziewczynkę. Te wszystkie kobiety, które straciły swe dzieci tez były pod opieką lekarza i tez pewnie niejedna usłyszała przez telefon - leżeć i łykać....

Gość mamaśka dwójeczki
artemida - trzymam kciuki by było wszystko ok

Gość mama w 26 tc
Okej, masz magnez i no-spe. To teraz leż i nie stresuj sie. Jutro wszystko sie okaze. Napisz czy czujesz chociaz lekką poprawe po magnezie i no-spie?