Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipos77

Bóle okresowe a zaawansowana ciąża-POMOCY!

Polecane posty

dziewczny, ona pisze ze ma bóle jak na okres, dlaczego wy piszecie o skórczach ?? mnie od paru dni brzuch tez boli jak na okres, jestem w 29 tyg ale boli tylko jak leze i musze zmienic pozycję jak chodze to nic nie czuje byłam w pt u gin na wizycie kontrolnej, ta swierdziła przy badaniu tetna ze słyszała skurcz, ale nie wysłała na ktg, nie przepisała magnezu tylko kazała lezec w domu i za 2 tyg znowu na wizyte przyjsc.

Gość nesteaaaaaaaaaaaaaaaaaa
azalia autorka pisala przedewszystkim o twardnieniu brzucha, a twardnienie to skurcze

azalia właśnie skurcze to bóle jak na @, powtarzające się. W czasie @ też macica się kurczy, stąd te bóle. Oczywiście, nie wszystkie są groźne

Gość Afkajak
Autorko byłam w podobnej sytuacji i martwiłam sie bo mam krotka szyjke. Tyle,ze bole nie trwały u mnie tak długo. Po kilku dniach byłam u ginekologa i na szczescie szyjka bez zmian. Oby tak dalej:) Biore nospe i magnez bo tez skurcze wczesnie sie zaczeły. Trzymam kciuki. Napisz jutro po wizycie ok:) Powodzenia

Gość mama w 26 tc
azalia - wybacz ale masz chyba kiepską lekarkę. Skoro usłyszała skurcz to powinna chociaz minimum rozwagi zachowac i kazac wziasc magnez i no-spe. Ja jestem w 2giej ciazy - pierwsza stracilam i zarowno w 1szej jak i w 2giej ciazy lekarz zalecił branie magnezu obowiazkowo i no-spy jakby cos sie dzialo. Nie moge sobie pozwolic na skurcze (twardnienie brzucha). Dodatkowo biore leki na podtrzymanie i duuuuuuzo leze. A w zaawansowanej ciązy bierze sie FENOTEROL (oczywiscie jak sie nie ma plamien). Autorko - koniecznie przedyskutuj z lekarzem to twardnienie brzucha - zapytaj o koniecznoesc Fenoterolu. Drąz temat bo chyba nie chcesz jeszcze urodzic, prawda?

Afkajak ja tez mam krótką szyjke, i to tego zmiękła dlatego mam leżeć, ale nie biorę nospy bo przeczytałam na innym wątku że ona może skracać szyjkę, zreszta moja gin tez mi jej nie zlecała naszczescie nie zaobserwowałam twardnienia brzucha

azalia12 BZDURA! Nospa nie powoduje skracania szyki wręcz zapobiega skurczą, które mogą powodować skracanie

Gość Loleczka
Twardnienie brzucha to skurcze Braxtona-Higgsa coś normalnego w ciąży. Wręcz jak ich nie ma to nalezy się martwić. Z tym, że nie każda kobieta je odczuwa - pomimo że są. Nospa powoduje ustąpienie skurczy wszelakich - oprócz porodowych :) - czyli jeśli dzieję się coś faktycznie złego - może nie uradzić temu. Jesli lekarz nie zaleca - nie brać, bo np dzięki skurczom B-H ciało przygotowuje się do porodu. Ból brzucha jak na okres - w moim przypadku to było skracanie i otwieranie się szyjki, po czym nastąpiło rozwiązanie

Gość Afkajak
Azalia12 - nospa działa rozkurczowo, musze przyznac,ze bardzo mi pomaga. Ja mam krotka szyjke od 13tc, teraz jestem w 27tc i na szczescie do tej pory nie skracała sie,jest tez twarda. W ktorym tc jestes? Co do nospy to ufam swojemu lekarzowi, zreszta i w szpitalu mi ja zalecili jak zgłosiłam sie ze skurczami. Powodzenia:)

jestem w 29 naprwde czytałam nie jedna opinie o skracaniu szyjki po nospie.. ufam swojej lekarce za tydz mam wizyte, póki co leze plackiem, i staram sie obserwowac szyjke, a takie bóle jak na okres moja kolezanka miała cała ciaze, owszem była to ciaza zagrozona ale urodzila w terminie. wydaje mi sie tez ze jak sie ruszałam to czulam sie lepiej niz jak leze :( i ruchy malego tez byly mocniejsze, od kad leze to mały słabiej sie odzywa :( takze nie mam czarnych mysli, jesli tylko zauwaze cos nie tak to napewno zglosze sie do lekarza badz szpitala