Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takiproblem

do ludzi z uk

Polecane posty

Gość takiproblem
"na ich miejscu nie oddalabym ci tego depozytu." na depozyt nawet nie licze. Ta agencja zawsze obcina depozyt do granic mozliwosci wiec sie nawet na niego nie nastawiam. Podzwonilam i sie dowiedzialam. Nie maja prawa mnie wyrzucac jesli mam dziecko w domu. Jesli jest w domu dziecko nie maja prawa nawet odlaczyc gazu czy pradu z mieszkania(jak sie nie placi rachunkow). Prawo stoi po mojej stronie. Moga mnie podac do sadu ale tego nie zrobia gdyz zabierajac nam caly depozyt sami lamia prawo,a robia to nagminnie(dom jest w idealnym stanie,sciany pomalowane,dywany wyprane,dziurki w scianach zagipsowane,wszystko wypucowane,nic nie uszkodzone). jesli natomiast oddadza nam depozyt to wtedy koszty sadowe mozemy sobie z depozytu pokryc;)

Gość takiproblem
acha jeszcze brojler mamy uszkodzony od momentu wprowadzki(zima wyszlo szydlo z wora),bylo zglaszane setki razy. Zawsze cos tam dlubali ale nigdy nie wymienili,zadnej czesci. Jeden facet co byl ostatnio to sie powaznie przerazil,bo ten piec trzeba natychmiast wymienic,bo stanowi powazne zagrazenie. Mimo to lanlordka nic sobie z tego nie robila narazajac nas na utrate zycia(moglo wybuchnac). Skoro ktos mnie oszukuje i ma w dupie to ja go potraktuje tak samo. Jak oddadza sprawe do sadu to bedzie wojna,bo sie tak latwo nie poddam.

Gość takiproblem
" wynajmij kontener na jeden dzien." musialabym chyba byc toba;)

Gość takiproblem
krycha mieszkam pod Londynem ale nie bede tu pisac dokladnej miejscowosci,bo tu sami "zyczliwi" siedza.

W Irlandii jest organizacja pomagająca osobom, które mają problem z landlordem-Threshold, przypuszczam, że w Anglii również znajdziesz podobną organizacje, zgloś się do nich, powinni Wam pomóc.

Gość takiproblem
acha dowod na to,ze piec stwarzal powazne zagrozenie mam do dzis(wezwalismy faceta do centralnego sami ktoregos dnia,bo oni zawsze mieli w doopie jak sie im mowilo i przychodzili sobie po kilku dniach dopiero,dlubali i wychodzili,a za tydzien byl znowu problem).

Gość takiproblem
dzieki krycha poszukam podowiaduje sie:) mam jednak nadzieje,ze sprawa rozejdzie sie po kosciach,a namiary na pomoc przydadza sie w przyszlosci:)

Czasami wystarczy powiedziec Landlordowi, że zglosisz tam sprawe, oni się boją takich organizacji.

Gość takiproblem
o dzieki wielkie. Zawsze sie przyda na wszelki wielki.

Gość takiproblem
i tak powiem jej. Niech sie tylko zjawi po te klucze. Bede walczyc z tym tatalajstwem ta sama bronia co oni ze mna.

Gość cfgfvtvjv
zdesperowana i belle przestancie jechac po tej kobiecie, przeciez ona nie chce tam siedziec nie wiadomo ile, po prostu jedna noc dluzej. przeciez sama pisze ze agencja w ostatnich dniach oznajmila jej ze mieszkane dostanie od jutra, wiec nie zmarnowala 2 tygodniu na byczeniu sie pogadaj z nimi, powiedz ze jutro rano juz sie zmywasz, moze zlituja sie na jedna noc

W tym bardziej jak mieszkalas tam tyle czasu, znają Cie i robią takie problemy:/ Jak brali kase to było dobrze, a teraz takie problemy robią.

Gość takiproblem
"pogadaj z nimi, powiedz ze jutro rano juz sie zmywasz" ale mowilam i moj maz mowil kilka razy ale im sie plyta zaciela i powtarzaja w kolko to samo...mam to w dupie. Juz nie bede prosic.Nic mi nie moga zrobic. Nie oddadza sprawy do sadu,bo wywleke sprawe z tym piecem,a za to lanlordka bardzo drogo zaplaci...Ja juz nie mam zamiaru dluzej sie prosic jak jakis przychlas ostatni. Poza tym oni sami nigdy nie trzymaja sie umowy! W umowie jest jasno napisane,ze depozyt sie zwraca w calosci jesli nic w mieszkaniu nie jest zniszczone,a jedynie sa slady normalnego uzytkowania.(czyli przypalony kiepami dywan NIE lekko przybrudzony TAK) Oni ciagle robia ludziom problemy i zabieraja depozyty,bo jakas ledwo widoczna plamka na dywanie,bo okno przybrudzone,bo w piekarniku stal niedoczyszczona. To mieszkanie jest w stanie idealnym naprawde. Nawet piekarnik doszorowalam zracymi specyfikami,zeby nawet te pierdolone stalowe poleczki lsnily metalicznym polyskiem.

Gość takiproblem
no i przeczytalam umowe od deski do deski i pisze tam,ze jesli wyprowadzka bedzie opozniona odejma mi z depozytu 50f od dnia:) takze zonka i ta druga wiecie prawo prawem ale umowa najwazniejsza;) a jesli chodzi o twoj pobyt w hotelu w zime z dziecmi i calym dobytkiem to chyba tez jakos do dupy sobie zorganizowalas. Tylko ty pewnie jestes z tych co gowno wiedza,a najwiecej sie madrza.

Gość takiproblem
acha i masz okropny nochal;) to tak z mej zlosliwosci dla ludzi zlosliwych pragne dodac:)

Gość Dolores_
Do taki problem nie przejmuj sie co tu pisza, obydwie co sie wypowiedzialy a raczej ci pojechaly nie majac zupelnie racji a wiec zdesperowana zona i belle de jour 82, pokazaly po co na forum siedza. Na pewno nie po to by komus doradzic a zwlaszcza belle de jour twierdzaca ze niby nie powinnas odzyskac depozytu. A z jakiej racji? Mozesz go odzyskac w calosci a jezeli beda chcieli ci cos obciac to mozesz sie nie zgodzic i klocic a do tego celu wlasnie stworzona zostala Tenancy Deposit Protection Scheme na ktora landlord mial obowiazek wplacic twoje pieniadze. Teraz nie moze ani agencja ani landlord tak poprostu sobie wziac co im sie wydaja ze moga z tych pieniedzy bo mozesz ich zaskarzyc i klocic sie ze nieslusznie chca kase ci zabrac. A agencja to juz w ogole nic nie ma do twojego depozytu! Pierwsze co, to musisz sie dowiedziec czy te pieniadze zostaly tam wplacone, ja mialam przypadek ze landlordka chciala mi cos odjac to jej powiedzialam ze ja podam do sadu za to ze nie wplacila tych pieniedzy na to konto ochronne (nazwa powyzej). W ciagu 10 dni mi oddala , tyle wlasnie ma landlord na oddanie tej kasy, 10 dni od wyprowadzki. Tenancy Deposit Protection Scheme zostalo utworzone w Angli jakies 5 lat temu wiec jeszcze 3 lata temu nie kazdy landlord sie stosowal ale dzisiaj jak ktorys to oleje to lamie prawo. Po to wlasnie zeby chronic tenantow przed nieuczciwoscia landlordow. Podejrzewam ze twoja nie wplacila wiec pierwsze co robisz teraz to dzwonisz i pytasz czy depozyt zostal wplacony na to konto , jesli nie to podajesz do sadu a ona zostanie przysadzona kara pieniezna i to napewno nie mala. Wiem bo sama omal nie musialam tego zrobic ale moja odpuscila sobie kladzenie lapy na mojej kasie jak ja zapytalam czy tam wplacila moj depozyt. Juz chyba wiedziala co jej grozi i ze nie odpuszcze. Poczytaj w necie co jej grozi jesli faktycznie bedzies zmiec z nia problem. To nie jest tak ze cos takiego wymyslili tylko dla chetnych landlordow to ich zasrany obowiazek. Wiec sa i kary za unikanie go. Na marginesie po tym jak 4 lata jej splacalas kredyt to szmata ma wiec obowiazek teraz isc ci na reke i ten jeden dzien pozwolic ci zanocowac. Czlowiek normalny na takie cos by sie zgodzil bo to zadna laska jesli tam mieszkalas 4 lata. Takze do boju, walczyc o swoje , dowiadywac sie jakie macie prawa a nie sluchac rad Polek w stylu zdesperowanej czy belle de jour na tym forum ktore siedza tu pare lat, a nic nie wiedza i nie umieja doradzic tylko jeszcze przypieprzyc bez sensu, ale to juz sama wiesz. Napisz jak to sie zakonczylo i nie odpuszczaj depozytu !!!pozdrawiam i powodzenia P.S. A propo zdesperowana zono, ja na twoim miejscu bym sie nie chwalila taka organizacja jaka sie wykazalas w zimie mieszkajac 2 tyg. w hotelu z dzieckiem- ty to dopiero sobie nie zorganizowalas!!! Nie mowiac o tym ze realnie patrzac na jedna noc do kotenera zawiezc wszystkie bety, wlacznie z meblami to dosyc nie madre nie sadzisz? Taki wysilek, dzwiganie wszystkiego do jakiegos kontenra na jedna noc, i to przy malym dziecku, co za durny pomysl!!!!!

Gość racja to racja
Ten ostatni wpis dobrze radzi.