Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem co mam robić

podejrzanie odstający brzuch

Polecane posty

piszę tu, bo może któraś z Was ma podobny problem albo może wyksztalcenie medyczne i coś mi poradzi. Bylam z tą sprawą u lekarza, więc licze na poważne odpowiedzi. Chodzi o mój brzuch, jest dziwnie odstający i wygląda to jak 4 mc ciąży albo jakieś mega wzdęcia. Nie mam wzdęć ani problemów z wypróżnianiem więc to na pewno nie gazy. Wszystko zaczęło się jakieś 2 lata temu gdy okazalo się , że mam niedoczynność tarczycy, przytyłam w ciągu tego czasu ok. 10 kg, teraz się leczę i powoli waga spada, ale denerwuje mnie ten brzuch, bo wygląda jak piłka. Ostatnio pytałam lekarkę o to czy nie mam jakiegoś wodobrzusza, bo wiem, że przy niedoczynności to się zdarza, ale ona mi ten brzuch pomiętoliła i stwierdziła, że to tłuszcz. Według mnie tkanki tłuszczowej mam niewiele w tym miejscu i mam wrażenie, że coś jest nie tak. Dodam, że nie obżeram się, biegam żeby to zrzucić ale nie mogę. Proszę tylko o poważne odpowiedzi. Pozdrawiam.

podnoszę

Gość trele morele30
teraz to dopiero jestem w szoku. Mam tez niedoczynnosc, tez troche przytylam ale tak jak i u ciebie brzuch jest najgorszy. Ostajacy jak w ciazy. Reszta ciala w normie ale brzuch straszny. Coraz trudniej mi gi zamaskowac ciuchami. Nawet nie przypuszczalam ze to moze miec jakies glebsze podloze. A co czytalas i gdzie na ten temat? Jak sobie radzisz z ta paskudna choroba?