Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kseniaa...

przyjazd pana młodego do domu młodej pytanie

Polecane posty

Gość kseniaa...

czy powinno sie witac mlodego przy wejsciu do domu czy mozna w pokoju przywitac?

Gość nie rozumiem takich ludzi
Przywitaj go gdzie tylko chcesz. Po co ludzie odstawiają takie szopki na tych ślubach :O

To Pan Młody wita przyszłą żonę. Ty sobie stoisz w pokoju i czekasz:)A po co te cyrki?Wiesz taka jest tradycja - żeby było uroczyście i i naczej niż codzień:)

Gość nie rozumiem takich ludzi
Całe szczęście, że ja nie będę miała takiego cyrku

Gość beniass...
a kiedy do was ktos przychodzi odwiedziny np to nie wychodzicie u naprzeciw? tu chodzi o kulturę pan mlody przychodzi do domu panny mlode wiec ona go wita u progu.czyz nie tak?

Gość stara mężatka
Twoi rodzice go witają i wprowadzają do ciebie ,do pokoju,za nim idą jego rodzice

a jak narzeczeni mieszkaja ze soba od wielu lat - to wtedy panna mloda wita pierwsza slowami "przesun sie lepiej i podaj mi paste do zebow";-))))

Gość Meena
Według savoir-vivre nigdy nie witamy nikogo przy wejściu, nieważne, czy o ślub czy wizyta - witać należy się w pokoju. W przedpokoju otwiera się drzwi, ale nie wyciąga ręki na powitanie!

U mnie mąz wszedł do pokoju, dał mi ślubne kwiaty, wymieniliśmy pocałunki w policzek razy 3 i ustawilismy się do blogosławieństwa i uważam, ze tak jest ok, chociaż widziałam np. jak Młoda mieszka w bloku i wychodziła po młodego na schody przed klatką, tam się witali i szli razem na blogosławieństwo.

Gość ajajajaja
losie ale macie problemy :O ja w ogole to chcialabym zeby moj przyszly maz widzial mnie dopiero w kosciele ale z 2 strony nie da sie tego zrobic z blogoslawienstwem, bo trudno zeby blogoslawienstwo robic 2 godz albo wiecej przed slubem, jak myslicie ?