Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka162

CO NAJLEPSZE NA TRĄDZIK?

Polecane posty

Gość anka162

CZEŚĆ! a wiec od paru lat meczy mnie dość obfity trądzik. Byłam u dermatolog ale przepisała mi maść(Hascoderm), która nic nie pomogła. Ogółem tak dermatolog pier* jakieś farmazony o solarium zamiast zając się moim problemem(chodzę na solarium). Kieruje pytanie do was. CO NAJLEPSZE NA TRĄDZIK HLEP PLS!

Gość ewikkks
przede wszystkim przestać chodzić na solarium i zmienić lekarza

Gość anka162
tzn chciałam napisać ze nie chodzę na solarium a u mnie w mieście nie ma więcej dermatologów

Jeśli wizyty u dermatologa nic Ci nie pomagają, to może warto spróbować przejść się do lekarza medycyny estetycznej. Może on wykonać szereg zabiegów, które mechanicznie złuszczą Twój naskórek. Tego typu zabiegi zazwyczaj są praktycznie bezbolesne, co najwyżej będziesz czuła lekkie mrowienie. W efekcie Twoja cera stanie się czysta i promienna! Oczywiście zanim zdecydujesz się na jakikolwiek zabieg sprwadź, czy lekarz do którego się wybierasz jest lekarzem certyfikowanym!

Dokładnie...widocznie lekarz się nie przyłożyć. Zalecam wizytę u ginekologa, który skieruje na badanie poziomu hormonów. Masz jakieś problemy z wątrobą? z tarczycą? przyjmujesz jakieś lekie, jeżeli tak to wypisz dokładnie jakie? jaka do tej pory była Twoja pielęgnacja? przyjmujesz doustną antykoncepcje? jak przebiega miesiączkowanie?

Gość anka162
z hormonami wszystko w porządku parę miesięcy temu byłam u endokrynologa A jeśli chodzi o zabiegi to jaki polecacie? Czy, któraś z was miała już jakiś? (bo chyba tu muszę szukać ratunku)

Gość anka162
a może jakieś opinie na temat tego leku?

Gość katarzynkkka
anka162, czytałaś co wyżej podlinkowała Mrówa?? ;)

Gość ramoneska
Masc brevoxyl probowałas? mi pomogła

Gość trądzikówna
to jest kuracja,,,cala,badania potrzebne i kosztuje,ale bardzo skuteczna i znam kilka przypadkow moze nie koniecznie ten lek ale ciagle sa nowszej generacji,to witamina A,skora robi sie cieniutka,zero peelingów wtedy,depilacji bo jest na calym ciele wrazliwa ,no i najwazniejsze trzeba sie pilnowac z antykoncepcja ciąza wykluczona w tym czasie,

Gość m.martuxa
ale izotek to jest ostateczność, jeśli nie zadziałają retinoidy zewnętrzne, dieta, kwasy, właściwa pielęgnacja, a dziewczyna niczego z tego - poza odpowiednikiem Skinorenu - nie wypróbowała...

Gość anka162
poczyta zaraz te link co podała mrowa. Próbowałam visaxinum peeling brusher z garniera, toniki wszelakie

Gość anka162
te linki od mrowy to nie wszystkie działają

Gość ale czy u endokrynologa
mialas tylko hormonu tarczycy czy meskie mi damskie tez? bo to one moga byc problemem. Ja moge polecic z domowych kuracji to picie ziol pokrzywy lub bratka. A u lekarza to peelingi kwasami, ale skoro masz jednego w mieście, a nie zaproponował, to może nie robi.

Gość katarzynkkka
Jak nie działają to wystarczy je skopiować link do paska adresu i usnąć w nich spacje. Kafe ma to do siebie, że bruździ z linkami i trzeba im "pomagać" ;)

Gość fajnoł dziołszka
pij herbatę z bratka ,skrzypu , pokrzywy i nagietka, 2 litry w ciągu całego dnia ,

jesli chodzi o tradzik to nie jest go latwo wyleczyc i dermatolodzy zmieniaja leki aby dosjd do tego, co na Tobie zadziala. po prostu zmien lekarza i nie oczekuj, ze po 1 wizycie dostaniesz cudowny lek i po tygodniu uzywania bedzie ok na zawsze - to dlugi proces

Może krem kolagenowy by pomógł na tego rodzaju problemy skórne? Szukałam odpowiedniego kremu z kolagenem i zwrócił moją uwagę głównie Neolagen, powertowałam i dowiedziałam się, że jest to żywy kolagen a nie tylko produkt zawierający kolagen. Myślę, że się skuszę, zwłaszcza, że przez ostatnie miesiące skóra na mojej twarzy nieco się pogorszyła a zawsze miałam piękną i gładką :(

Gość Anna1965
Polecam kurację z mumio. To rewelacyjny środek. Poczytaj sobie: Mumio - Pradawny tajemniczy środek leczniczy na wiele chorób Ta zagadkowa substancja jest uważana i ceniona od wieków, za swoje wspaniałe właściwości lecznicze. Posiada unikalny skład chemiczny; witaminy z grupy B, olejki eteryczne, sterydy, kwas hipurowy i benzoesowy, oraz ponad 50 mikroelementów; chrom, krzem, glin, żelazo, magnez, sód, fosfor, bar, wapń, potas, srebro, miedź, cynk, tytan, ołów, nikiel, bizmut, cynę, siarkę, wanad, beryl, mangan. .etc Tubylcy nazywa mumio "Krwią Gór" lub "Łzami Gór". Ponieważ występuje tylko w kilku miejscach, jest bardzo trudno ją zlokalizować, od wieków miejsca jej zbiorów są ściśle strzeżoną tajemnicą. Przez wiele lat, eksport mumio z Rosji był zabroniony, mumio było i jest uważane za narodowy skarb. Ta rosyjska broń przeciw chorobom, nie ma sobie równej. Mumio w Rosji zostało dokładnie przebadane i oficjalnie licencjonowane do użycia medycznego. Jest ono tam bardzo znanym i szeroko stosowanym środkiem leczniczym wielu schorzeń. My oferujemy naturalne oczyszczone oryginalne Mumio z Rosji i Kirgizji w płynie, dokładnie takie samo, które używane jest na dalekim wschodzie od wieków. Przy: chorobach nowotworowych, w tym także: białaczka, rak kości, kręgosłupa, osteoporoza, rak macicy, rak prostaty, rak przewodu pokarmowego, rak płuc i piersi, rak węzłów chłonnych (limfatycznych) i tarczycy. Inne zastosowania : wrzodach przewodu pokarmowego, -wrzody żołądka i dwunastnicy, chorobach wątroby , nerek i trzustki. chorobach serca, nadciśnieniu i niedociśnieniu, żył i tętnic. różnych odmianach gruźlicy, procesach zapalnych, anginie, katarze, przewlekłych stanach zapalnych dróg oddechowych, ostre i przewlekłe bronchity, , zapalenia płuc. nadkwasocie i niedokwasocie żołądka, zapaleniu ucha środkowego i przytępionym słuchu, żylakach, cukrzycy, bólach głowy, migrenach, padaczce, półpaścu i trądziku, astmie, reumatyzmie, złamaniach kości, stanach pourazowych, dyskopatia, (przyspiesza regenerację tkanki). egzemie i łuszczycy, bezpłodności mężczyzn i kobiet, procesach zapalnych u kobiet, nadżerkach szyjki macicy i pochwy, hemoroidach, ropiejących ranach, poparzeniach, zainfekowanych ranach, uszkodzeniach skóry, poparzeniach, odleżyny, łojotokowe zapalenie skóry. do kuracji odmładzających, Badania kliniczne i analityczne potwierdziły, że przyspiesza regenerację skóry, likwiduje podrażnienia, odbudowuje jędrność skóry oraz chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się, wzmacnia włosy, działa korzystnie przy swędzeniu skóry głowy, pomaga w zwalczaniu łupieżu, niszczy gronkowca złocistego. sekretmumio@gazeta.pl http://kobiecawiedza.blogspot.com

Jednym z zabiegów godnych polecenia dla cery trądzikowej jest zabieg Ellipse, w pełni bezpieczny i sprawdzony klinicznie. Zabieg polega na tym, że operator Ellipse kieruje rozbłysk widocznego światła na miejsce zabiegu. Unikalny system Ellipse I2PL dzięki dwóm niezależnym systemom zapewnia, że do Twojej skóry dociera tylko światło o poprawnych parametrach (długość fali). Światło, które dociera do powierzchni skóry, jest pochłaniane przez hemoglobinę czerwony pigment, który występuje we krwi. Światło z lampy błyskowej podgrzewa hemoglobinę w drobnych naczyniach krwionośnych znajdujących się tuż pod powierzchnią skóry. To powoduje niewielkie uszkodzenia w gruczołach łojowych i spowalnia nadprodukcję tłuszczu, która jest przyczyną powstawania trądziku. Pełen zabieg twarzy wymaga około 60 błysków. Łącznie z konsultacją i przygotowaniem do zabiegu, nie powinno to zająć dłużej niż 20 minut. Typowa kuracja obejmuje 4 zabiegi, z zachowaniem 3 - tygodniowej przerwy miedzy nimi. Kto może się poddać zabiegowi? Jeżeli masz trwałe problemy z trądzikiem, zabieg na pewno Ci pomoże. Najlepsze rezultaty osiągane są w przypadku kuracji stanów zapalnych trądziku czyli powszechnie znanych czerwonych, bolących wyprysków. Ważne jest, aby Twoja skóra była relatywnie blada w momencie wykonywania zabiegu, gdyż w przeciwnym przypadku zbyt duża ilość światła zostanie pochłonięta przez Twoją ciemniejszą cerę.

Gość na trądzik
REWELACYJNY jest żel CLINDACNE. Dostępny na receptę. Też można kupić w wresji maści. Ja stosowałam tylko żel i naprawdę świetnie działa. Szczerze polecam.

Samodzielna walka z trądzikiem może być bardzo czasochłonna i bardzo często kończy się niepowodzeniem - tak było w moim przypadku. Na szczęście kilka miesięcy temu trafiłam w ręce specjalistów z Kliniki Krajewski i dziś stan mojej trądzikowej cery jest o wiele lepszy.