Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3tyg po porodzie

3tyg po porodzie dzisiaj zobaczylam ze podczas zalatwiania krwawie z odbytu,i ma

Polecane posty

Gość 3tyg po porodzie

i mam takie kulki wokol odbytu,czy to hemorojdy?????

Gość byc moze ....
smaruj prawdziwym miodem conajmniej 2 razy dziennie, po kapieli i po kazdej wizycie w toalecie , oczywiscie po umyciu sie

Gość neferetiti;)
tak, hemoroidy, ale nie martw sie w aptece dostaniesz krem jakis i przejdzie

Gość mnie nie pomógł krem
miałam proctoglivenol i posterisan. żaden nie pomógł, a ze nie chcę iść do lekarza to tak z tym żyje już 5 lat. Czasem krwawi, czasem przestaje. Nie jest jakieś wyjątkowo dokuczliwe. Mam niewielkie i też wyszły po porodzie.

Gość ja też się zdruzgotałam;)
jak mnie dwa dni po porodzie zaczął tyłek boleć i nie miałam pojęcia o co chodzi, dlaczego zamiast z dnia na dzień być lepiej jest gorzej i co się okazało, że to hemoroidy :(:( trochę się zdołowalam tym ale teraz 6yug po porodzie jest oki. stosowłałam czopki posterisan, podmywałam się korą dębu i dostałam jeszcze jedna maść ale już jej nie musiałm uzywać. Wiadomo teraz musze na siebie uważać żadnego siadania na betonie, przeziebienia tyłka etc. cóż starośc nie radość :)

A co ma siadanie na betonie do hemoroidów? Hemoroidy to inaczej żylaki odbytu. Od siedzenia na betonie mozesz co najwyzej zapalenia pecherza dostac.

Gość bbhjk
Potrzeba 10-15 kasztanów Kasztany obierasz ze skórki i te same skórki zalewasz wrzątkiem i odstawiasz na kilkanaście godzin. A potem to się pije... Ohydne w smaku ale pomaga na hemoroidy!

chodzi o przeziębienie tyłka i odrazu wyjdą hemoroidy. usiądz na betonie to zobaczysz czy ci nie wyjdą.

A wlasnie zimno jest najlepsze na hemoroidy, babcine gadanie ze trzeba to trzymac w cieple mozna miedzy bajki wlozyc!!!!! Cieplo tylko poprawia ich ukrwienie i nic nie pomaga tylko je "odzywiajac", zeby zanikaly i sie zmniejszaly trzeba zmniejszac ukrwienie np okladami z zamrozonego lodu, TAK

też mi wywaliło hemoroida w te wakacje, sama nie wiem od czego :( Jeszcze jakby tego było mało to na wczasach za granicą i weź się człowieku dogadaj:O dobrze że babka w aptece była kumata, dała mi jakąś maść i już po pół godziny ulżyło ;)

Siedze na betonie. Nawet dziś mialam okazję ;) i nigdy nie zauważylam, zeby po tym wychodzily. Ta myślac to w zimie musiałabyś sobie poduchę na ylek doczepić żeby nie wyszły. Od betonu mozna przyziebić pęcherz i będzie takie uczucie ze chce ci się sikać a się nie sika ;) na to nasiadówka z rumianku pomaga, albo gorąca kąpiel.Hemoroidy są od wysilku takiego jak poród.

To się nazywa u nas "wilka zlapać" Moj znajomy ginekolog dr Wilk zawsze powtarzal nie siedźcie dziewuchy na betonie bo złapiecie Wilka ;)

no tak się u nas mówi :) każdy robi jak uważa :) siadajcie, zamrażajcie róbta co chceta :D

"Hemoroidy są od wysilku takiego jak poród." "hemoroidy sa od braku blonnika w naszej diecie a co za tym idzie z zaparc" Nie rodziłam, nie mam zaparć. Od czego złapałam? Z gorąca? :D

Gość do becia
ty zjebańcu jakaś ty kurewsko mądra ja pierdole!

No kazdy robi jak uwaza jesli ktos twierdzi ze trzymanie dupska w cieple pomoze to niech trzyma, mi pomogly oklady z zamrozonego lodu, rozbitego tluczkiem, zawinietego w gaze i wsadzonego miedzy poslady, po trzech wieczornych sesjach sie zmniejszyly i wchlonely i mozna byla stosowac np. czopki POLECAM to nic nie kosztuje a mozna sprobowac!