Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jabardzo

9t ciąża i złe samopoczucie

Polecane posty

Gość Jabardzo

Proszę o poradę. Wizytę u gina mam 10 października, teraz jest na urlopie. Od kilku dni mam złe samopoczucie (do tej pory było ok). Ogólne wrażenie podwyższonej temperatury, budzę się spocona, brzuch mi wywaliło aż skóra jest napięta (wyglądam jak w 4m). Czy to objaw czegoś złego, czy normalka? To moja pierwsza ciąża, więc jestem zielona w tych sprawach.

Gość RUDAMAMA
KAŻDA Z NAS PRZECHODZI TO INACZEJ I MYŚLĘ, ŻE JEŚLI NIE KRWAWISZ LUB TP, TO NIE MA POWODU DO BAW. JA CAŁĄ CIĄŻĘ CZUŁAM SIĘ ŚWIETNIE- GDYBY NIE TO, ŻE PRZYTYŁAM 15KG, TO BYM DO SAMEGO KOŃCA NIE WIERZYŁA ŻE JESTEM W CIĄŻY :) A MOŻE BIERZE CIĘ PO PROSTU PRZEZIĘBIENIE? JA PIŁAM KILKA RAZY DZIENNIE CIEPŁĄ HERBATĘ Z MIODEM I NAPRAWDĘ POMAGAŁO :) A JEŚLI CHODZI O BRZUCH, TO PO PIERWSZE MOŻESZ ZACZYNAĆ ZATRZYMYWAĆ WODĘ (CHOCIAŻ JESZCZE TROCHĘ ZA SZYBKO NA PUCHNIĘCIE W TYM PRZYPADKU), LUB PO PROSTU ZMIANA PRZEMIANY MATERII, CO JEST CZĘSTE W CIĄŻY... NAJLEPSZA RADA: DUŻO OWOCÓW I WARZYW, PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH PEŁNOZIARNISTYCH, RÓŻNEGO RODZAJU PESTKI; DYNI, SŁONECZNIKA, I POSIŁKI CZĘSTE, ALE LEKKIE. TAKA DIETA NA PEWNO POMOŻE NA WZDĘCIA I BĘDZIE ŚWIETNĄ INWESTYCJĄ W ZDROWIE TWOJE I MALUSZKA :) POLECAM ;)