Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mam ugotowac

co dziś mamuśki gotujecie na obiad??

Polecane posty

Gość co mam ugotowac

jak w temacie.

Gość mamusieńka..
ja pulpety z ryżem w sosie pomidorowym tylko ni wiem czy do nich lepiej kasze czy ziemniaki??

Gość mama dwójeczki
do pulpecików ryż:)

Gość sandrasandraaa
a ja udka z kurczaka pieczone w majonezie i mam plan obłożyc je brukselkami nie wiem czy bedzie dobrze :)

Gość mama zaraz dwojeczki
Ja wlasnie kompletnie nie mam pomyslu na obiad... Jak sie robi te pulpety z ryzem w sosie pomidorowym??

Gość co mam ugotowac
hmmmm....myslalam ze ktoras wyskoczy z jakims prosciutkim szybkim przepisem i ulatwi mi zycie :D a tu same "rarytasy" a tak powaznie NIna _86 co za zapiekanke robisz??

Gość co mam ugotowac
uwielbiam brukselke.ja robie placki z brukselka i boczkiem czasami i wychodza wysmienicie

Gość a to ciekawe
a mi się zachciało barszczu, prawdziwego gotowanego na wywarze z burakami a nie taki z kartonika czy paczki. Ostatni raz gotowałam taki na wigilię:)

Gość mamuska26..
ja dzisiaj zrobiłam łazanki ;)

Gość mamusieńka..
ale ja mam ryz w pulpetach wiec na talerz też ryz proponujecie>>>?

Gość co mam ugotowac
ten barszcz to niezly pomysl. chyba zrobie barszcz ukrainski.mam fasole i kapuste wloska:D

a na dobra zapiekanke tez moge dac przepis:) potrzebne sa: ziemniaki cukinia cebulka mięso mielone albo parowki-jak kto woli pomidory i koncentrat pomidorowy smietana, jajko ser zolty ziemniaki, cukinie, pomidory kroimy w plastry, cebule przesmazamy z mięsem mielonym albo z parowkami i dodajemy 2 łyzki koncentratu pomidorowego, ukladamy warstwami zaczyjanac od zmieniakow,na gore scieramy troche sera zoltego i wszystko zalewamy sosem ze smietany i zołtka ..oczywiscie przyprawic według wlasnego uzania:)

Gość sandrasandraaa
a jak sie robi te placuszki z brukselki :)??

Gość co mam ugotowac
a macie jakies sprawdzone przepisy na cos pysznego??cos co wszystkim smakuje

Gość moja opinia .....
ja mam zupę pomidorową robiona wczoraj bo mam dziś 2 dzieci w opiece i jedno swoje.

Gość mamusieńka..
mięsko mielone, ugotowany ryz, cebula podsmażana jajko, bułka tarta, to wszystko mieszam i formuje w pulpety potem gotuje je i dodaje koncentrat pomidorowy zagęszczam maka i śmietana i gotowe. szybkie i tanie danie

Ja mam ten problem,że często muszę gotowac pożywny obiad dla 3-4 chłopa...:(Do tego pracuję w domu i mam 14m synka. W nocy ugotowałam barszcz czerwony z udkami, do tego kupne uszka, zastanawiam się czy nie ugotowac do tego ziemniaków-mam cały gar obranych ale to na jutro-kluski śląskie, sos z pieczarek i po wielkim schabie;) A może mi ktoś podpowie czym zająć dziecko w takim kieracie? Właśnie rozwinął po calym mieszkaniu 5 rolek papieru toaletowego. :/

Gość mamusieńka..
ja mojej 16 miesięcznej córce w czasie gotowania włączam bajki. A jak nie chce ogladac to daje kilka łyżek i garnków i niech gra:)

miss he he chyba niczym, takie maluchy mają swój świat mój syn uwielbia samochodziki wszelkiego rodzaju, czasami zajął się na jakieś 15 minut jazdą jednym z nich po np. pufie, albo kanapie

Wykończę się chyba,teraz jak śpi mogę w spokoju wypić kawę. Obiady gotuję w nocy, wszystko szykuję potem wstawiam, a ostatnio muszę przyrządzać konkretne posiłki, były tygodnie,że gotowałam dla 7dmiu facetów i wiadomo,że jak przyjdą po kilku godzinach ciężkiej pracy z budowy to obiad musi być konkretny. A jak uda mi się już posprzątać i panowie sobie pojadą budowac dalej to po spacerze z Małym i po zakupach trzeba robić konkretną kolację(taz poszły 3 chleby na kanapki) Starsza pani podpowiedziała mi,żebym dawała dziecku w trakcie snu butlę z kasza manną-kurcze zwykle spał w dzień 40 min do godziny teraz przesypia ponad 2;)

mój syn ma podobny czas spania, tylko budzi się po godzinie w swoim łóżeczku i chce dalej spać, ale w moim łóżku no i przenosze go, bo nie wstanie tylko dalej na stojaco oczy zamyka i zasypia jeszcze na 2 godziny w łóżku sypialnym dobre co?

Mój mógłby przespać cały dzień ale przy moim cycu-niestety nie mogę sobie na to pozwolić;/

Gość karolkajolka
a ja dziś gotuję zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym, pieczarkami i cebulką pychotka,