Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zproblememja

Problem z suknia , pozółkła...

Polecane posty

Gość Zproblememja

Chcialam sprzedac suknie, ale niestety pojawily sie na niej dwie zolte plamki, powiedzcie czy jest szansa ich sie pozbyc? I jak to zrobic...?? Moze ktos juz czyscil suknie i wie... ;)

Gość ja sama prałam suknię
Kupiłam suknię ecri z odzysku od koleżanki i była trochę pożółknięta, miałam ją oddać do pralni ale w pralni chcieli za wypranie sukni więcej niż za nią zapłaciłam więc pomyślałam że najpierw ją namoczę w proszku do białych rzeczy na trochę. Spód był trochę przybrudzony ale i tak trzeba było ją na mnie skrócić więc nawet go specjalnie nie czyściłam. Zdziwiłam się bo po tym praniu wyglądała jak nowa. na ślubie tez ją nieźle zmasakrowałam, nawet zalałam trochę żurawinówką, wyprałam ją w ten sam sposób tylko jeszcze mydełkiem czyściłam co mocniejsze zabrudzenia i spokojnie się doprało. Kumpela tak samo robiła z suknią która wypożyczyła. Miała zapłacić za pralnię a wyprała w rekach i nawet się nie przyczepili.

Gość mysle ze to racja
jesli chodzi o pranie suknie,wyprac,odprasowac i juz. Pralnie to tylko naciaganie na kase bo i tak najciezsze plamy w w tzw''suchym praniu'' nie nie dopiora :(

Też miałam podobny problem. Pralnia chemiczna wzięła jak za zboże a kilka plamek zostało. Odplamiłam zwykłym namoczonym w vanishu płatkiem kosmetycznym. Odprasowałam i odświeżyłam parą i jeszcze jedna panna młoda się nią cieszyła:-)

Gość ZproblememJa
W takim razie sprobuje sama cos zdzialac... :) Moze sie uda ;)