Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojjjjjj

jaki rozmiar buta maja wasze 2 letnie dzieci?

Polecane posty

Gość ojojjjjjj

Mam core , ktora ma 21 miesiecy i ma rozmiar buta 21 :/ Cos nie za maly?

Moja w takim wieku też miała 21. Teraz ma 3 lata i 25 jest niekiedy za duże, natomiast jej rówieśniczka z bloku ma 27 i jest pół głowy niższa.. Dzieci są różne, zresztą tak jak dorośli.

Gość ojojjjjjj
a jak byla wysoka? Bo moja ma problemy z chodzeniem i sie zastanawiam czy to nie problem w tym tkwi . Znaczy chodzi samodzielnie ale nie moze jakby na dluzej zlapac rownowagi i sie wywala. Ona ma dlugosc 92cm .

Gość rozmiar buta
syn ma 2,5 roku, nosi 25-26 przy 98cm wzrostu

Wysoka, na bilansie dwulatka miała 93 cm. Ale jak to się wywraca? Jak biega czy zawsze jak chodzi? Na bilansie dwulatka pediatra obserwuje, jak dziecko chodzi i w razie czego daje skierowanie do ortopedy, jeśli uważasz że coś jest nie tak, to lepiej to skontrolować..

Gość ojojjjjjj
jak chodzi rzadko ale sie zdarza a biegac jeszcze nie biega - chyba ze na czworaka bo chodzic zaczela pozno jak miala 18 miesiecy. Bylismy juz u ortopedy i nic niepokojacego nie widzial.

Skoro rzadko się to zdarza, to myślę że to normalne. Ale jak dalej będziesz się niepokoić, na bilansie zwróć lekarzowi na to uwagę. A ile waży córka?

Gość ojojjjjjj
wazy aktualnie 12kg - juz sama nie wiem co mam o tym myslec. To wyglada dziwnie - jakby tracila rownowage czasem ( jakby sie jej w glowie zakrecilo). Czasem pada tez na pupe.

Gość mój 2 lata i 3 miesiące
i nosi 21 jeszcze, choć na jesień już większe buciki kupiłam....biega jak szalony, chodzić zaczął w wieku 9 miesięcy - autorko moim zdaniem z rozmiarem buta wszystko u was ok, szukaj przyczyny gdzie indziej

Gość moj syn z drugiego malz.
20 miesiecy i noge 24,i ma 90 cm.ja sie boje,ze ma za duza noge jak na swoj wiek.

Gość mój synek
miał rozmiar 21 pierwszych bucików jakie mu kupiłam, jak miał niespełna roczek. Ale do tego był wysoki. Teraz ma lat 5 i numer 32;/ Młodsze dziecko ma 1,5 roku i nosi 21-22 w zależności od buta. Jest niewysoki.

Gość wiebferbv
wyobraźcie sobie, że moja podopieczna w wieku 18 msc miała rozmiar 26 to dopiero fenomen teraz zajmuję się inną i w wieku 18 msc ma rozmiar 19-20

Gość filipinka25
mój sym 23 miesiące ma rozmiar buta 25 ,ma 95 cm i waży 13 kg,będzie wysoki chłopak to i noga spora musi być :))

Gość pannaanna23
Ja ostatnio natrafiłam na bardzo dobrą instrukcję jesli chodzi o prawidłowe zmierzenie nóżki. Byc moze Wam tez sie to przyda przy kolejnych zakupach bucików http://www.mivo.sklep.pl/-chelp-pol-10.html

Gość KILKA DNI TEMU
skończyła 2lata rozm.26 wzrost 115 waga 18kg

Gość goscinnie9
www.bajce.pl Muminki, Reksio, Domisie, Koziołek Matołek, Olinek i inne...

Gość góraleczkaaa
Moja córka ma 2 lata i 4 miesiące, 98cm wzrostu i 14 kg wagi; rozmiar buta między 24 a 26 (zależy od marki)

Gość moja corka w wieku dwoch lat
maiala 21, jak skonczyla dwa latka miala 22 teraz ma dwa i pol roku i czasem jeszcze w 22 wejdzei ale rpzewaznie nosi 23 sa juz na styk i 24( troche za duze. w wieku 2 lat wzrost 87 i 11.8kg teraz:31 miesiecy: 94 cm i niecale 13 kg

Gość gość
moja córka ma 2 latka i 2 miesiące ma 100 cm wzrostu wazy 15,5 i nosi 27 rozmiar buta

Gość gość
Rozni ludzie , rozne stopy , mialam kolezanke , chudzina straszna 165 wzrostu i but 41

Gość gość
niby długość stopy dopasowuje się sama do wzrostu.. właśnie po to by utrzymać ciało w pionie... ale tak na prawdę różnie z tym bywa i czasem stopa jest jak gdyby (wizualnie) zbyt krótka do wysokości ciała, a czasem zbyt długa.. mój syn ma 24 miesiące i nosi 22, ale jest niski, jak na swój wiek.. syn dalszej znajomej ma chyba 27 miesięcy, buty w rozmiarze 24 koleżanka z liceum przy wzroście 171cm nosiła buty w małym rozmiarze -36/37, co jest rzadkie przy tym wzroście.. znam też chłopaka z 6 klasy podstawówki, ma ponad 180cm, a but już w rozmiarze 46 i jest prawdopodobne, że stopa mu jeszcze urośnie.. pytanie jest takie.. czy Twoje dziecko przewraca się gdy ma na nogach buty, czy gdy jest na bosaka.. może właśnie buty są nieodpowiednie, albo coś.. z drugiej strony jeśli ona chodzi dopiero od 3 miesięcy to niby normalne, ale trochę dziwne, że mało biega..

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.