Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mycha87

Czy antykoncepcja jest w pelni zachowan??

Polecane posty

Gość Mycha87

Hej mam pytanie biore regularnie artizje tabletki antykoncepcyjne od niedawna mam klopoty z żeładkiem lekarz wypisal mi metronidazol plpharma tabletki na żeładek czy któras z was moze tez je stosowała równolegle z antykoncepcyjnymi i czy działanie antykoncepcji jest w pelni zachowane czy trzeba sie dodatkowo zabezpieczac???z gory dziekuje za odpowiedz

Gość Mycha87
Bardzo prosze o odpowiedz jesli ktoras z was cos wie na ten temat

Gość bziumwzium
Na ulotce powinny byc takie informacje Najlepiej bedzie jak skonsultujesz sie z lekarzem (choćby telefonicznie) w tej sprawie

Gość Mycha87
Dzieki na ulotce nie ma za bardzo nic napisane moze ktoras we cos wiecej czekamna odp.

"Antybiotyki z grupy penicylin i tetracyklin mogą zmniejszać stężenie etynyloestradiolu i osłabiać skuteczność preparatu - zarówno w czasie ich przyjmowania jak i przez 7 dni po odstawieniu antybiotyku należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne. Jeżeli okres jednoczesnego przyjmowania innych leków obejmuje również przerwę między kolejnymi opakowaniami preparatu, kolejne opakowanie należy rozpocząć bez zwykle stosowanej 7-dniowej przerwy." Chyba potrafisz sobie sprawdzić jaki jest składnik czynny antybiotyku, który przyjmujesz. 😴

Gość Mycha87
dziekuje bardzo!!! pozdrawiam

Gość Mycha87
niama tam ani jednego z skladnikow takze wydaje mi sie ze niepowinnam stosowac dodatkowego zabezpieczenia