Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiechWamBedzie

CV-prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość NiechWamBedzie

Czy bym by ktos z was na tyle uprzejmy zeby pomoc mi napisac CV? W zyciu tego nie robilam, znal polski wzor CV, przejzalam jak powininno wygladac brytyjskie. Nie bardzo wiem co powinnam w nim zamiescic, zakladajac, ze nie mam zadnego doswiadczenia i pracowalam tylko w jednym miejscu. Nie mam do kogo zwrocic sie o pomoc. I to nie wynika z mojego braku checi czy lenistwa tylko z faktu, ze sadze, ze poprawnosc stylistyczna/jezykowa powinnam byc nienaganna. Zastanawiam sie rowniez co zamiescic w "profile". Wszedzie pisza, ze Cv powinno byc orginalne i zwiezle, moje bedzie tak zwiezle, ze zajmie mniej niz pol strony. I mimo szczerych checi nie mam pojecia jak sie za to zabrac mimo, ze przejzalam juz nie jedna strone. Przepisywanie jakiegos przykladowego CV raczej nie ma sensu. Z gory dziekuje za pomoc. Prosila by o nie zarzucanie mi lenistwa, niezaradnosci, braku checi.

Gość NATALIA W LONDYNIE
nie moge sie powstrzymac co za bezczelnosc, kazdy nad swoim cv siedzi pare godzin przy pierwszej wersji, a panna prosi zeby jej napisac

Gość wiki327
przede wszystkim do jakiego kraju potrzebujesz te cv :D bo piszesz najpierw o polskim pozniej o brytyjskim :) z reguly cv sklada sie z czesci: dane osobowe (imie, nazwisko, adres, data urodzenia, telefon kontaktowy, email, zdjecie) wyksztalcenie ( z reguly ostatnie aczkolwiek jezeli np posiadasz dwa tytuly to zawsze dziala na twoj plus - uwzglednij tylko nazwe szkoly przedzial kiedy byla zaczynana konczona i kierunek/profil) doswiadczenie zawodowe (wymien przedzial, nazwe pracodawcy, stanowisko i obowiazki jakie niosło ze soba - najlepiej dokladnie je rozwinac, mozesz wpisac rowniec praktyki szkolne) pozostale umiejętnosci (znajomosci jezykow, umiejetnosci obslugi komputera, systemy, i inne) zainteresowania - (moim zdaniem zdbedne, nigdy nie umieszczam) klauzura o przetwarzaniu danych osobowych. w cv tylko podsumowujesz wiec nie przejmuj sie objętością w koncu kazdy zaczyna kiedys :P

Gość Uncle Adolf =D
simpls :-D

Gość NiechWamBedzie
Gdzie ja napisalam zeby mi "napisac"?! Proponuje czytac ze zrozumieniem. Piszac o Polskim mialam na mysli to, ze dokladnie wiem jak powinna wygladac, zaraz potem pisze o brytyjskim bo nie wiem jak sie za nie zabrac.

Gość mama dziewczynuni
pisz z czym masz problem, cos sie pomoze

Gość Uncle Adolf =D
ze zdjeciem.. :-D e heheheheheheehheh :-D ... zdjeciem majtek przed kapiela :-D

Gość Uncle Adolf =D
ale lipa tutaj wszystko kasuje na tym forum i entery i funty i wogule wszystko spadam :-D

Gość NiechWamBedzie
Co powinnam napiscc w czesci o szkole jesli nie ukonczylam zadnej? Nie, nie mam matury. I co napisac w doswiadczeniu jesli pracowalam w salonie frysjerkim jako asystentka, oraz w pizzerki jako kelnerka (przez niecaly miesiac). I czy powinnam zamiescic wziamnke o referencjach jesli sa niosiagalne? Czy powinnam napisac, ze skonczylam szkole, ktorej nie skonczylam? Bede poszukiwac pracy jako sprzataczka/klnerka.

Gość mama dziewczynuni
napisz kiedy rozpoczelas szkole, nie pisz daty kiedy ukonczylas, w razie co powiesz,ze szukalas pracy, ze przerwalas nauke,ale mozesz ja kontynuowac o referencjach nie pisz

Gość mama dziewczynuni
no i napisz kiedy, datami pracowalas na jakim stanowisku

Gość mama dziewczynuni
i powiedz mi jeszcze o co Ci chodzilo z tym brytyjskim cv?

Gość NiechWamBedzie
Jestem tu 1,5 roku, nikt nie uwiezy, ze tle szukalam pracy. W miedzy czasie bylam na EFL pol roku. Nie podeszlam do certyfikatu. Nie pracowalam w UK, pracowalam tylko w Polsce. Wiem,ze sa roznic pomiedzy POlski i Brytyjski CV, dokladnie wiem jak napisac polskie, nie do konca wiem co nalezy zmaiescic w brytyjskim jest jest sie w podobnej sytulacji jak moja. Nie dosc tego w Polsce pracowalam bardzo krotko. Mysle, ze moje CV bedzie wygladalo coanejmiej idiotycznie. Nie mam zadnych dodatkowych kursow poza EFL, zadnych certyfikatow, zadnych doswiadczen z wolontoriatem... I nie bardzo wiem jak okreslic moj poziom angielskiego.

Gość NiechWamBedzie
W niektorych ogloszeniach nawe prawka jazdy wymagaja... o.O Nie tylko CV, zreszta jakos trzeba zaaplikowac...

Gość D.BillI
sprzątaczce to teraz nawet bez języka ciężko;(

Gość NiechWamBedzie
W sumie brak jezyka jako przeszkoda wcale mnie nie dziwi. Przeciez sprzataczka tez clzowiek, i tez trzeba czasem cos do niej powiedziec, zadac pytanie, cokolwiek... Na co komu taka co nic nie kuma?

http://www.cv-library.co.uk/ siwetna stronka, bo masz wglad do cv roznych osob, wpisujesz w wyszukiwarce np. cleaner, engineer, itd.. i wyskakuje ci mnostwo przykladow, jak widzisz fajny layout;) to kopiujesz, tworzysz w wordzie i robisz konieczne zmiany, to ze nie masz matury nei znaczy ze nie skonczylas szkoly. Pamietaj w brytyjskim cv, nie zamieszczaj: zdjecia, nie pisz informacji czy jestes wolna, czy zamezna, nie rob zadnych wzmiaenek na temat religi, itd, data urodzenia tez zazwyczja nie jest miel widziana, wystarcza daty ukonczenia szkoly itd.. u gory na kazdej stronie (maksimum 2) ladnie umieszczasz w naglowku imie i nazwisko numer telefonu, email i adres, ponizej wpisujesz opis, czyli okolo 5 zdan o sobie, co cie najlepiej okresla.. np. I am a civil engineer with 5 years experience as a pipe designer.. I am a good team worker... same superklatywy, krotko i zwiezle.. potem prace chronologicznie, potem szkoly, potem dodatrkowe kursy, potem jezyki obce, potem znajomosc komputera i programow, potem zainteresowania, na koncu podajesz referencje lub piszesz references available upon request. i zawsze koniecznie znasz 2 osoby ktore ci dadza te referencje;) pzdr.