Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drobinekkkkkk

do mam ktore maja drobne dzieci ile jest takich maluszkow

Polecane posty

Gość drobinekkkkkk

ja mam corcie za pare dni 9mc i wazy 7kg i ma 68,5 cm jest zdrowa urodzona o czasie z waga 2850 i 50 cm, a jak u was ? ciekawa jestem ile jest takich drobinek :)

Moja córcia ma 2 lata i waży 10 kg przy wzroście 86. urodziła się z waga 3200 i miała 52 cm

Moja córeczka ma prawie 13 miesięcy i waży około 9 i pół kg, jak sie urodziła to miała 3310 gram i 57 cm.

Gość jsnaj
Kamilka to raczej normalna waga, do drobinek bym nie zaliczyła.

Gość dfghdr
Kamilka bardziej bym sie martwiła o wzrost Twojego starszego syna dziecko prawie 4 lata i 98 cm

Mojego synka mierzyłam ostatnio rok temu i nie wiem ile ma teraz wzrostu. A moja mała w porównianiu do dzieci w jej wieku jest chudziutka, np na tym forum wrześniowym jestem jednym z najszczuplejszych dzieci. Nie powiem ma apetyt, sama już chodzi o ponad miesiąca, i napisałam że waży około 9 i pół kg, może ważyć mniej bo ostanio nie ważyłam jej. Jest leciutka jak sie ją nosi.

Moja wlasnie konczy 4 lata (waga urodzeniowa to 2850 g). Ma 99 cm i wazy 14,5 kg. Jest niska i drobna w porownaniu z rownolatkami, ale ja tez jestem niska (158 cm), i w dziecinstwie bylam bardzo drobna. A poza tym , to niejadek.

Gość drobinekkkkkk
abcd... a na roczek ile wazyla?

Gość drobinekkkkkk
cos czuje, ze moja do 8 nie dociagnie na roczek :)

Gość aniowamamamamamamamam
Moja córka ma 9,5 miesiąca i waży 7,7 kg. Ma apetyt i zajada jak należy. Ale coś słabo przybiera. miałą już badania krwi ale nic nie wykazały. Mam polecenie od lekarza by zapisać ją do gastrologa, nie widzi mi się to, nie chcę narażać jej na ból i strach. Trochę mnie to martwi.

Gość drobinekkkkkk
tak do wzrostu akurat masz racje, co do badani ja nic nie robilam moja mala jest alergiczka pije bebilon pepti i to mleczko nie jest tak kaloryczne jak normalne,moj lekarz jak i ja jestesmy niskiego wzrostu i mowi jak zdrowa to najwazniejsze, a ze mala to po mnie i ze ludzie sa rozni

Gość Moje dzieci też są
drobinki, starsza 4 lata wzrost 99 cm, waga ok 15 kg a młodsza 2 lata, ok 86 cm i 10 kg (bilans w tym miesiącu to dokładniej będę wiedziała). Oboje z mężem jesteśmy dość niscy i chudzi i nie oczekuję cudów, że będę miała duże dzieci. Lekarka przy każdej wizycie powtarza, że taka ich uroda.

Gość dffdd
moja 7 latek ma 115 cm i wazy 16 kg ,ale nie choruje prawidlowo wszystko pozatym

moja córka w wieku 5 lat miała 101 cm i 17 kg... bardzo malutko.. Ale z zalecenia laryngologa wycięli jej 3 migdała i w ciągu pół roku urosła 10 cm i teraz waży 20 kg.. migdał hamował jej wzrost.

Gość D.BillI
a wy nie wpisujecie wzrostu i wagi na siatki centylowe? w ten sposób można kontrolować, czy dziecko się w miarę równomiernie rozwija...

ja sprawdzałam w siatce. Mała zawsze trzymała się tej dolnej kreski, która określana była "w normie" czy jakoś tak.. ale jak od 5 miesięcy nie urosła nawet 1cm odwiedziłam endokrynologa, który wysłał córkę najpierw do laryngologa. Mówił, że jak ktoś genetycznie jest niski np po rodzicu, to nie znaczy że taka jego uroda, tylko mógł przejąć wadę po rodzicu, który również ją miał. I w porę leczona może odnieść świetny efekt. Mi postawił od razu diagnozę i się sprawdziło. Radzę dla świętego spokoju iść do endokrynologa, bo potem może być za późno na odpowiednie leczenie, a rodzice będą się łudzić, że w wieku 16 lat z 145 cm "może jeszcze podrośnie".

Gość an2anet
moja pierwsza corcia wazy 8 kg i ma 15 mies i z 70- kilka cm dawno jej ne mierzylam urodzila sie w 34 tyg wazyla1540 i miala 33 cm, a druga wazyla 2450 a cm ok 40 teraz ma 7 tyg wazy ok 3800 i mierzy ok 50 cm ur sie tydz przed terminem

Gość moj Zuzolek ;)
a moja mala ma 13 miesiecy 84cm wzrostu i 8,5kg :D z zaznaczeniem, ze nie omija zadnego z 5 posilkow dziennie, do tego pomiedzy owoce, paluszki, chrupki kukurydziane, wafle ryzowe itepe moja lekarka mi powiedziala ze ten typ po prostu tak ma :) ma 16 zebow juz :) ogolnie jest po tatusiu tzn jak tak dalej pojdzie to serio dobije do tych jego 187cm :D

Gość mój ma 3 lata 2 miesiące
97,5cm wzrostu i waży 14,5 kg i nie jest jakiś wychudzony na pewno