Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to nic groźnego?

Czy ktoś podejrzewa co mi może być? Boję się badania

Polecane posty

Gość czy to nic groźnego?

Kilka razy po wypróżnieniu zauważyłam na papierze krew. Nie przejęłam się tym specjalnie ponieważ jej ilość była nieznaczna. Po jakimś czasie po wypróżnieniu krwi było znacznie więcej (pojawiły się chyba również skrzepy) Krwi było mniej więcej tyle co przy dość obfitej miesiączce. Po tym zdarzeniu udałam się do lekarza. Doktor wykluczyła hemoroidy, które podejrzewałam. Dostałam skierowanie do laboratorium na zbadanie krwi i kału oraz na kolonoskopię :O Badanie laboratoryjne mogę zrobić dopiero w piątek a o wyniku dowiem się w poniedziałek. Niestety nie wiem czy w piątek będę miała możliwość wzięcia wolnego. O kolonoskopii to już w ogóle boję się myśleć i wolałabym tego uniknąć. Czy któraś z was miała podobne objawy i okazało się, że to nic wielkiego? Czy jeżeli okaże się, że w badaniu laboratoryjnym w kale nie pojawi się krew to oznacza, że już nie muszę robić kolonoskopii ponieważ mogłam się przewidzieć i to nie była krew tylko co innego? Dodam, że od momentu kiedy miałam te większe krwawienie więcej nie zauważyłam podobnych incydentów.

Gość ifeelblueee
zrob sobie test kałowy tumor (w aptece dostepny) - dosc drogi - prawie 200 zł, chyba że na allegro znajdziesz taniej . wysyłasz i po 2 tyg masz wynik. Jak bedzie pozytywny to radze sie wybrac na kolonoskopie. Albo 1. Zastosowac dietę alleluja http://www.dobreksiazki.pl/b18208-dieta-alleluja.htm Dr George H. Malkmus jest założycielem i prezesem stowarzyszenia Hallalujah Acres. Blisko trzydzieści lat temu zachorował na raka jelita grubego. Wcześniej na tę samą chorobę zapadła jego matka. Widział, co ona przeszła. Mimo że ufnie poddała się leczeniu zaproponowanemu przez współczesną medycynę, czekała ją śmierć w cierpieniu. Dr Malkmus nie chciał doświadczać tego samego. Rozpoczął poszukiwania na wielu polach naukowych. Zaryzykował. Oparł się na zaczerpniętych z Biblii wskazówkach zdrowotnych i zasadach racjonalnego odżywiania. Zastosował je i w kilka miesięcy jego choroba uległa całkowitemu wycofaniu. Swoim odkryciem postanowił dzielić się z innymi. Ludzie, którzy przyjęli te proste zasady, zaczęli w niezwykłym tempie powracać do zdrowia, mimo że lekarstwa, jakie brali przez lata, nie potrafiły tego uczynić. 2. albo raw food http://www.youtube.com/watch?v=_JJla_VrP-E wybór nalezy do Ciebie

Ja polecam delikatną lewatywę z głodówką doraźnie:classic_cool:.Po przeczyszczeniu radzę rozpoczać to co poprzednio polecalki czyli zdrową dietę:classic_cool:.Dodatkowo kilka sposobów aby zapobiec skutkom ewentualnych chorób np. nowotworów:classic_cool:.Znam sporo takich:classic_cool:.

Gość żółtek
Takie objawy dają pękające żylaki odbytu. Nie wiem, kto wykluczył hemoroidy i czy badał Cię per rectum? Idź do proktologa, bo tam trzeba spojrzeć "fachowym okiem"...:)

Gość żółtek
Miałam ten problem, na papierze żywoczerwona krew, nawet skrzepy...Wynik badania kału- krwi nie stwierdzono, bo w tym badaniu chodzi o krew utajoną (taką przetrawioną, brązowawą).Wtedy oznacza to krwawienie z wyżej położonej części układu pokarmowego. Żywoczerwona sugeruje problem w odbycie i dolnej części jelita grubego.Ja zrobiłam kolonoskopię i potwierdziła pęknięte żylaki odbytu, całe jelito jest bez zmian.:) Lekarz zalecił procto-glyvenol w czopkach i aescin w tabletkach.I przeszły mi wszystkie dolegliwości. To jeszcze nie koniec. Mam udać się do proktologa, który oceni, czy można na te hemoroidy założyć opaski i definitywnie się ich pozbyć, bo inaczej mogą nawracać...

prawdopodobnie masz hemoroidy! polecam prosterisan i nasiadówki z kory dębu