Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niepewna33

odstawiłam tabletki

Polecane posty

Gość Niepewna33
ok, teraz zaczynam rozumieć... ale skoro ja miewam zwykle dośc późno owulację....ok 16-17-18 dzień to moze i tym razem tak jest ???? chyba, że nie z powietrza bierze sie opinia, ze po tabletkach płodnośc jest wzmożona... pytanie czy wzmożona znaczy to samo co wcześniejsza owulka ?

Jak jest wzmożony ruch na ul. Marszałkowskiej to oznacza to, że jest tyle samo samochodów co zazwyczaj czy więcej? :)

Gość Niepewna33
no nie moja kochana !!!!!!!!!!!!!! jajko jest zawsze tylko jedno (chyba, ze bliźnięta) tylko chyba owulacja moze być w innym czasie...tak ja to rozumiem... przecież wzmożona nie moze być w taki sposób, ze nagle idzie 30 jajek ??? :)

Według mnie wzmożona w tym sensie, że organizm produkuje więcej hormonów przez co pęcherzyki szybciej dojrzewają i szybciej dochodzi do owulacji.

Gość Niepewna33
popatrz jak to jest .. zawsze mi sie wydawało, ze taka jestem "mądra i uczona" w temacie tabletek...że wsztysto wiem.. wiem, ze : - trzeba brać o stałej porze, - nie zapomnieć tabletki, - nie brać (niektórych antybiotyków, - nie mieć wymiotów i biegunek do 4 godzin po zażyciu, - nie żreć dziurawca :) i wtedy będzie zabezpieczeie na bank... Tak do tej pory myślałam... Ale nic nie wiedziałam, jak to działa kiedy przestaje sie brać i uprawia seks ostatniego dnia przerwy.... Jeszcze mówiłam : "będziemy musieli sie zabezpieczać w tym miesiącu, bo odstawiam..." - kurdę, ale nie sądziłam, ze zacznę sie bać po stosunku w 8 dniu...:( co za ironia losu ....

I jeszcze raz, w telegraficznym skrócie od początku. Zapytałaś czy istnieje ryzyko ciąży. Krótka odpowiedź-istnieje. Ale żeby była jasność. Seks bez zabezpieczenia w dni płodne nie daje 100% gwarancji ciąży. Był seks bez zabezpieczenia. Czy były dni płodne tego nie wiemy, ale mogły być. Jeśli jest jeszcze czas to możesz wziąć tabletkę 72po, ale jeżeli lekarz uznał, że kłopoty z ciśnieniem mogą być spowodowane przyjmowaniem hormonów to lepiej, żeby cały czas ktoś przy Tobie był i w razie czego wezwał karetkę czy zawiózł Cię do szpitala. Jeśli jest już za późno to po prostu zacznij zachowywać się jak dorosła kobieta i przestań panikować. A na przyszłość polecam więcej dystansu i poczucia humoru, bo to, że ktoś ma w stopce mail ze stwierdzeniem "dobrze ciągnę" nie oznacza, że jest nienormalny i nie posiada wiedzy na temat fizjologii i płodności kobiety. 🖐️

Gość Niepewna33
tak, wiem i przepraszam Cię za moje słowa ....z wczoraj.... Jestem zdeerwowana i tyle.... Przepraszam....

Gość Niepewna33
a na tabletkę "po" jest już grubo za późno... rzecz działa sie 29 września ....:( a betę mogę zrobić dopiero za kilka dni, zęby była naprawdę wiarygodna.... dlatego was tak męczę ...:)

Gość Niepewna33
mam Magdalena z bierzmowania :) ale nie żartuj...mam nadzieję, ze nic nie będzie ....

Gość Niepewna33
napewno dam znać jak zrobię :) w szpitalu czerniakowskim wyniki sa tego samego dnia :)