Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anitkabluu

Czy można wybrać się na basen w ciązy ?

Polecane posty

Gość Anitkabluu

Oczywiście nie szalałabym w tym basenie ale chodzi mi tylko o to aby zabrać córkę i żeby ona sobie popływała ,czy można wchodzić do takiej wody ?

Gość ty chyba żartujesz sobie
:O przecież basen jest najbardziej wskazana forma sportu w ciąży

Gość jajobuszko
Tak, tylko jak ktoś jest wrażliwy na infekcje to lekarz ci odradzi, przynajmniej w I trymestrze, dopóki czop sie nie wytworzy. Można łatwo złapać zapalenie pęcherza, infekcje pochwy itp

Gość no pewnie ze wchodzic
Basen jest rewelacyjny na ciazowe bole kregoslupa :)

Nie polecam basenów chlorowanych, ani dla ciężarnej ani dla dziecka.

Gość chwilowa emigracja...
jezeli masz sprawdzony basen to jak najbardziej. ja tez mam zamiar zaczac chodzic, tylko najpierw zapytam lekarza. u mnie na basenie nawet sa specjalne zajecia dla ciezarnych.

Gość mireczkaa
ja całą ciążę chodziłam na basen- mój lekarz nie widział przeciwskazań, wręcz zachęcał :P

Gość mamaKacpraMałego
czemu nie polecasz chlorowanych ? niestety u nas są tylko takie, najbliższy ozonowany mam 50 km ode mnie

"Pływanie polecam wszystkim ciężarnym, pod warunkiem, że będą korzystać z basenów, gdzie woda jest ozonowana, a nie chlorowana. Wysokie stężenie chloru może mieć szkodliwy wpływ na płód. Powinna też Pani wiedzieć, że z wizyty na basenie należy zrezygnować w przypadku stanu zapalnego pochwy. Odpowiada: prof. dr hab. Bogdan Chazan, ginekolog położnik"

Gość mama zaraz dwojeczki
Pewnie, ze mozesz! W pierwszej ciazy chodzilam cala ciaze na normalny chlorowany basen na zajecia dla kobiet w ciazy i jakos wszyscy jestesmy zdrowi :) W drugiej chodze sporadycznie, bo mi sie zwyczajnie nie chce :)

Gość Mozesz ale lepiej
dla bezpieczenstwa higieny intymnej na czas kapieli zaloz tampon, wtedy minimalizujesz ryzyko infekcji drog rodnych, ktora w czasie ciazy nie jest przeciez wskazana. A plywanie w ciazy - jak najbardziej :)

Gość gość
Jak najbardziej.. ciąża to nie choroba.

Gość ja spodziewam sie coreczki
Mnie lekarz zalecal basen, ale odradzal "zabezpieczenia" typu tampon czy srodki bakteriobojcze

Ja bywałam na basenie i lekarz to pochwalał. A jak pojechaliśmy nad morze to nawet i w Bałtyku się zamoczyłam. Przed wakacjami lekarz dał mi tylko takie globulki zabezpieczające- ale to wynikało raczej z ogólnej troski - bo różnie to z czystością w nadmorskich pensjonatach bywa, nasz na szczęście był super, ale czułam się lepiej mając takie zabezpieczenie.