Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Neco

mamy styczniowe/lutowe/marcowe 2012

Polecane posty

witam :) zapraszam na pogaduchy kobiety/dziewczyny,które zostaną mamami w styczniu/lutym/marcu 2012 :) ja jestem obecnie w koncówce 24 tygodnia,czekamy na synka :)

Gość ja spodziewam sie coreczki
na poczatek lutego (moze ciut wczesniej). Jak samopoczucie?

ja mam termin na koniec stycznia więc luty też może być :D samopoczucie w miare ok,jutro mam wizyte u gina i ciekawa jestem co u mojego smyka :) a jak u Ciebie? imie macie już wybrane?

Wybrane, juz daaawno (jeszcze przed staraniami - zeby bylo smieszniej, tylko dla cory tak planowalismy - intuicja? ;) ), ale postanowilismy powiedziec jak sie urodzi. Po co mi komentarze? A Wy? Macie/mowicie? Jak stoicie z wyprawka? My mamy gore ubranek, teraz czas myslec powoli o duzogabarytowych rzeczach.

rozumiem Cie :) niby mamy ale zastanawiamy sie nad innym więc też nie mówie :P co do wyprawki to mam tylko jeden kaftanik i śpiochy. Może to głupio zabrzmi ale bałam sie wcześniej cokolwiek kupować bo w ubiegłym roku straciłam ciąże. Teraz też jeszcze tak sie waham z kupowaniem. Zresztą dużo rzeczy dostane po siostrzeńcu. Będziemy musieli kupić tylko wózek,łożeczko.

Wpolczuje wczesniejszych problemow. Ale teraz na pewno bedzie juz dobrze :) W koncu ponad polowa ciazy za nami! Ja tez wiekszosc rzeczy mam po kims, chociaz nie moglam sie powstrzymac i troche sama tez zakupilam. Teraz sie zastanawiam na wozkiem (nie chce byle czego, tz. ma byc wygodny i dla dziecka i dla mnie, ale ceny mnie powalkaja) i lozeczkiem.

Mufi dzięki za zaproszenie :) no ceny wózków to masakra.... ale kupić trzeba jakiś za rozsądną cenę ;) łóżeczko odkupie od koleżanki bo dostała do swojej córeczki jest nawet nierozpakowane bo mała spała w innym :)

Gość ale wam zazdroszczę
ja jestem mamą ze stycznia 2011 i chciałabym mieć jeszcze jedno dzieciątko ;*

Gość ale wam zazdroszczę
no tak :)w przyszłym roku o tym pomyślimy:) teraz bede podczytywac co u was i po cichutku zazdroscic:)

Gość przyszlamamusiaOlusia
hej ;) Ja mam termin na koniec stycznia/ poczatek lutego ;) bede miala Synka i to moja pierwsza ciaza. Mam 24 lata. Nie moge sie doczekac kiedy moj maluch bedzie na tym swiecie ;)))

Gość Pauluś88
Hej! ja zostane mamusia na poczatku lutego, juz sie nie moge doczekac:) mam 23 lata, to moja pierwsza ciąza.... i mam troche stracha....

Gość Pauluś88
a Wy macie jakies obawy? ja najbardziej boje sie porodu no i pozniej czy sie odnajde w tym wszystkim

Moim objawem jest straszny apetyt hehhehehehe ;) czasami mam zgage albo kurcze łydek no i czesto robie siusiu ;P porodu tez sie bardzo balam ale juz sie nie boje bo wiem ze bede miala cesarke.

Gość Pauluś88
ja apetyt bez zmian, wogole od samego poczatku żadnych mdlości, smakow itp. teraz juz coraz ciezaej sie robi:)

a brzuszek juz masz? bo mi powoli rosnie;) juz sie nie moge doczekac kiedy bedzie na tyle duzy ze wszyscy zobacza hehehehehehe;) Mdlosci tez nie mialam

a i nie boj sie czy sie w tym odnajdziesz i poradzisz itp bo z pewnoscia dasz rade ;) inne kobiety daja rade to czemu my nie mamy sobie poradzic?:) gorsze nie jestesmy :P

Gość Pauluś88
brzuszek też powoli rośnie, ale tez jeszcze nie widac ze ciązowy.... niektore dziewczyny szybko maja taki wzgoreczek ze zaraz widac ze cioąza sie szykuje czasem wieczorem staje przed lustrem i widze ze zaczyna sie zaokraglac, no ale jeszcze nam urosną ze ciezko bedzie udzwignac

Gość Pauluś88
probuje sobie tłumaczyc ze kazda kobieta sie odnajduje w tym, wiec chyba tez sobie poradze. a mieszkasz z mama, albo kims kto bedzie przy tych pierwszych dniach maluszka i z doswiadczeniem pomoze?

Gość sdfghjkl;p'
ceasrka jest gorsza ni z sn. Miałam. Dochodziłam do siebie 4-8 tygodni po :/

Gość Pauluś88
no wlasnie slyszalam, ze trudniej sie pozbierac po cesarce. a Wasi panowie chodza z wami do gin.?

zalezy to od kobiety, mam znajome ktore mialy cesraki i czuly sie dobrze, nie ma na to reguly. Mieszkam ze swoim chlopakiem i pewnie mi pomoze a jak bedzie taka potrzeba to i pewnie moja mama przyjdzie ;) Moj chlopak byl ze mna u lekarza 2 razy na usg ale sie nudzil hahahahah bo moj synek zaslanial sie i nic nie bylo widac:P a jak tam u was z waga?

Gość Pauluś88
ja tez mieszkam z chlopakiem, mama pracuje do 18stej. a facet pomoze.. moj bardziej oszaleje na punkcie dzidzi niz ja sama :D nie byl ze mna na usg bo zawsze nie pasowala z godzinami pracy teraz sie szykuje na wizyte 20 października. powiem Ci ze ja ta teraz to średnio 1,5 kg na miesiąc, nie jest zle ... a Ty?

ja przytylam na razie ok 2 kg, miesiac temu zaczla waga wzrastac. Planuje do 15 kg ale jak bedzie zobaczymy :))))

a 1,5 kg na miesiac to oki :))))))

Gość Pauluś88
moja kuzynka przytyla w ciazy 30 kg, ale jadla jak opetana.. mam nadzieje ze ja sie opanuje:D:D:D masz juz cos na wyprawke dla maluszka?

jeszcze nic nie mam, tzn mam jedna pare skarpetek heheheh ;) mysle ze tak za 2 miesiace bede musiala juz zaczac kupowac