Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chodzi o media

jest w Polsce bezrobocie Waszym subiektywnym zdaniem?

Polecane posty

Gość nie chodzi o media

nie chodzi o to co mówią media tylko o to co widzicie wokół siebie, to co obserwujecie na co dzień....jakie jest Wasze zdanie?

Gość nie chodzi o media
upup

Gość Myśle ze jak sie chce
to sie znajdzie prace, zawsze mozna dorobic, takiej tragedii nie ma jak ludzie mowia

Gość 7837897382
jest, duzo osob co znam straciło pracę i co gorsza nie moze znalezc

Gość nie chodzi o media
no własnie jak posłuchac ludzi to każdy gada inaczej- 1 że nie ma bezrobocia a ludzie sa leniwi bo roboty pełno tylko trzeba poszukać a inni twierdzą że na prawdę jest katastrofa. sama nie wiem...

Gość pracuje w sklepie
nie masz pojęcia ile osób przychodzi dziennie i pyta o prace

Gość 7837897382
a ty myslisz że bezrobocie jest na zasadzie ze albo wszyscy mają prace, albo nikt? Najwięcej młodych osob ma rpoblemy i co najgorsze wykształconych. Znalezc dorbą pracę nieraz się nie da. A sprzedawczyni zawsze sobie poradzi... tylko nie kazdy chce sprzedawac w sklepie.

Gość dsdsdsdsdfsdf
jak ktos jest bardzo wygadany, lub ma znajomosci to na pewno znajdzie prace, a jak ktos niesmialy, zero znajomosci to cienko

Gość nie chodzi o media
czyli jednak jest lipa...pytam bo sama zabieram się za szukanie pracy i chcę sie rozeznać...jak pytam znajomych to jest tak 50 na 50- jedni ze spoko, da sie robotę znaleźć inni ze lipa...aż się boję

Z jednej strony widzę, ze bezrobocie jest, ale mam też znajmoych związanych z produkcją, którzy mówią, ze ludzie przychodzą, popracują jeden dzień i rezygnują, bo myślą, ze będzie im się płacić za nicnierobienie. I zaznaczam, ze są to duże firmy, gdzie nie pracuje się na czarno, przestrzega się zasad bhp i gdzie wypłacają uczciwie każdą nadgodzinę. Wiec sama już nie wiem. :(

Gość nie chodzi o media
nie nie myślę tak jak piszesz po prostu chciałam zrobić rozeznanie czy faktycznie jest tak źle jak niektórzy gadaja czy całkiem nie najgorzej jak słysze od innych... po prostu człowieka bombardują sprzecznymi komunikatami i tak to jest:p

Gość ja szukam pracy w zawodzie
i praca jest - tylko pieniędzy nie ma na zatrudnienie. Oczywiście mogę szukać gdzie indziej, ale nie po to się uczyłam i ma zawód, na który - jak wspomniałam - jest zapotrzebowanie - żeby robić coś innego. Oczywiście, jak już nic nie wypali - to będę musiała poszukać gdzie indziej, ale.....

Gość nie chodzi o media
jak to jest praca ale nie ma pieniedzy na zatrudnienie?

Gość To znaczy, ze pracodawcy
chetnie przyjmuja na umowe zlecenie ponizej minimum krajowego, na wolontariat, na darmowe pseudoprzyuczenie itd. Tak mysle, bo ja sie spotykam z ogromna iloscia ogloszen o prace za pensje za ktora sie nie da zyc albo bez pensji. Wiec pracy jest od groma, tylko sie placic nie chce

Gość To znaczy, ze pracodawcy
Aha, ja nie jestem ta kolezanka z gory. Ja przez 5 lat pracowalam jako copywriter badz grafik, mam bogate portfolio, a "pracodawcy" do mnie pisza na zasadzie "potrzebujemy kogos, kto bedzie pisal artykuly do naszej gazety / portalu - wymagania to (bla, bla, bla), tylko niestety na razie nie mamy pieniedzy aby tej osobie placic, wiec w charakterze wolontariatu. To bardzo oplacalna propozycja, pomoze w przyszlosci znalezc dobra prace..." albo "pani popracuje miesiac na probe, zrobi pare projektow, jesli nam sie spodobaja, to za nie zaplacimy, a moze przyjmniemy pania na umowe zlecenie". A ja mam 28 lat, 5,5 roku doswiadczenia i dziecko. Nie mieszkam z mamusia

Gość palikot i jego dług
a smieciowe umowy to co sam rok robiłem z roka czasu na takiej umowie

Gość ja szukam pracy w zawodzie
służba zdrowia

Gość nie chodzi o media
to naprawdę śmieszne zeby proponować ludziom pracę za darmo ...co za tupet!:O

Gość Karoola1986
Wiesz co ? Na tej stronie są odpowiedzi na te pytanie :D Długo szukałam ale znalazłam :) http://skr9.pl/df

Gość nie chodzi o media
upupup

Gość Alice Prin
pracy jest sporo, ale najczęściej bez umowy o pracę, i za minimalną stawkę :O a najlepiej żeby kandydat był studentem/emerytem/rencistą bo wtedy nie trzeba płacić składek :O

Gość Alice Prin
i wszędzie słyszę, że młode pokolenie jest roszczeniowe bo nie chce pracować za te śmieszne stawki :O a przy dzisiejszych cenach należy zarobić min. 1500-2000 żeby jakoś żyć, bez szaleństw, ale spokojnie i normalnie żyć nie martwiąc się czy wystarczy.

Gość dfdfffgfgfgfggh
ja juz sobie dalam spokoj z szukaniem pracy

moja kumpela szukala pracy przez pol roku-takiej zeby miec odciagany zus i ubezpieczenie,reszta to tylko na czarno i kombinowanie...zreszta ta ktora znalazla,to tez 1300 na miesiac,ale przynajmniej lata leca

Gość blueeeclu
Ja sama szukam pracy od dawna takiej na stałe i co jedno wielkie nic. Miałam staż w urzędzie ale mnie po nim nie zatrudnili chociaż zwolniło się to stanowisko a ja świetnie wywiązywałam się z zadań i na dodatek pomagałam jeszcze na 2 innych stanowiskach bo wg kierowniczki byłam za młoda ( byłam wtedy na 3 roku studiów zaocznych), potem znalazłam następny staż jako księgowa-kadrowa po 9 mcach chcieli mi przedłużyć do roku ale urząd pracy nie miał kasy, ani na przedłużenie ani na prace interwencyjne więc zostałam z niczym. Potem znalazłam prace na 10 mcy na zastępstwo jako kadrowa, skończyła się umowa osoba, którą zastępowałam wróciła i znów szukam. Byłam na kilku rozmowach w ciągu miesiąca bezrobocia i co? Albo mam za duże kwalifikacje ( skończyłam studia mgr administracji), albo mam za mało doświadczenia bo 2,5 roku, albo nie mam znajomości. Więc nie gadajcie że jak ktoś chce znaleźć prace to zawsze znajdzie bo to gówno prawda! Na produkcje cię nie wezmą bo jak to mgr a na produkcji chce pracować, do sklepu chcą doświadczenie w handlu, i zawodówke, a konkursy w urzędach są ustawione.Taka nasze rzeczywistość.

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ale moim zdaniem pracy jest od chuja. Sam niedawno wpadłem na pomysł kolejnego biznesu i wprowadzam go niedlugo w zycie. naprawde można znaleźc i prace i inspirację na własne działanie wystarczy troche pomyslec no i miec cokolwiek na start. Ludzie teraz biednieją w oczach i można na nich zarabiać.

Gość Adriankkkka
Nie ma bezrobocia tylko bezpłacie. Jak bym szukała pracy i przyszło i w sklepie za 5,50/h tyrać to bym wolała na zasiłku siedzieć. Mam sporo znajomych które właśnie po tyle dostają w sklepie, ale są w sytuacji bez wyjścia. A dodatkowo co to za robota na um, zlecenie lub o dzieło. Na takie coś bym na pewno nie poszła. Znaleźć pracę można, ale znaleźć pracę za jakieś godziwe pieniadze to faktycznie masakra.

Gość nie chodzi o media
upup

Gość media opłaty qrewsko kosztują
żeby to płacić regularnie + coś tam jeść czasem nawet sobie więcej pozwolić + jakieś wyjście z domu tak dla kulturalnej przyjemności kino kawiarnia spacer choćby po muzeum to wszystko coś kosztuje .........

Gość uwyeuwyu
Ludzie teraz biednieją w oczach i można na nich zarabiać. Vamos, a ty na czym zarabiasz? Masz lombard?