Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Looooser

Co myślicie o związku np. 32 latka z 18-stką?

Polecane posty

Gość świerszczyk 49
nie bo zatruje cie starymi jajami!:D

tylko z wiernoscia nie bylabym taka pewna..zwlaszcza tej 18tki, bo facet to juz zuzyty i wyzyty :)

Oboje musieliby byc baaardzo dojrzali emocjonalnie. Ona, zeby sprostac jego wymagania i on zeby nie zapomniec, ze jest w zwiazku z mloda osoba

nie mam nic do różnicy wieku, ale 18-stka to jeszcze nastolatka, duze dizecko, tak po 20-stce to mozna już mówić o tym ż edziewczyna jest dojrzała na swój wiek i że stworza partnerski związek

Gość 12+9= ?
Loooser chyba ma 32 lata

Gość 12+9= ?
no i prawikiem...

Gość maryszkulawagira
spoko bedzie git

eee facet w wieku 32 lat nadal jest cofniety emocjonalnie :) wiec z taka 20tka tworza pare idealna...

Gość mam 25 lat i sobie nie wyobraz
chodzenie z 18 nastka przecie to jeszcze dzieciak :O🖐️

Żyję sporo, ale jeszcze o nastce co by się nadawała do wspólnego życia rozumianego z perspektywy 30latka nie słyszałem. Cóż, już widzę jak ta nastolatka mieszka razem z facetem sprząta, gotuje, etc; pal licho! - chociaż wykonuje połowę obowiązków. Raczej ją będzie po knajpach i koncertach nosić. Na pewno młódka może być uroczą towarzyszką wieczorów, świeżą, niezatrutą goryczą, z młodziutkim jędrnym ciałem. Ale do życia? Spotykać się na pizzę i sex można, ale raczej czegoś poważnego z tego nie będzie.

Gość kogo to obchodzi sb
ty i tak nie masz szans na żaden związek. nawet jak będziesz 32 latkiem na utrzymaniu mamusi :classic_cool:

pewqnie ze moze byc to szczesliwe udane malzenstwo miedzy moja mama a ojcem jest 9 letnia roznica wieku a miedzy moja babcia a dziadkiem 18 letnia roznica wieku i jakos zyli i nie bylo problemu :)

Fajna sprawa sam bym tak chciał ale mam 30 i zdecydowanie starsza partnerke niz to w przykładzie bo moja ma 20 lat :D

Gość jowanka*
u mnie roznica jest 12 lat i jest super:)

Gość yrugfwu
Mam 22lata mój partner 31 i układa nam się świetnie. Partner kiedyś coś wspomniał, że szkoda, że nie poznaliśmy się wcześniej, jednak ja wiem, że gdybyśmy się poznali jak ja miałam 18lat to raczej nic by z tego nie wyszło. Myślę, że nie byłam jeszcze wystarczająco dojrzała. Jednak na to nie ma reguły, w każdym wieku znajdą się osoby mniej i bardziej "dorosłe"

Co to znaczy, że nie byłaś dojrzała? Trzeba wielkiej dojrzałości, żeby się z kimś spotkać czasem?

Gość yrugfwu
W wieku 18 lat miałam w ogóle inny światopogląd, styl życia. W głowie miałam imprezy itp. Teraz czuję, że już się wyszumiałam. Jednak każdy jest inny i nie każda osoba w danym wieku myśli czy postępuje tak samo

Gość Mysle ze z malymi wyjatkami
(moze jeden na 1 000 takich zwiazkow) jest to zwiazek chory. Normalna 18-latka, nawet dojrzala na swoj wiek, "nadaje na innych falach" niz 32-latek (nawet troche mniej dojrzaly i ustabilizowany niz przecietni faceci w tym wieku). A budowanie dobrego zwiazku na ladnej dupie czy na lekkim sponsoringu wydaje mi sie nieporozumieniem

Jakoś 30 lat temu wiele ludzi zakłądało rodziny w wieku 18 lat i te rodziny przetrwały, więc gdzie tu niedojrzałość. Niedługo wróci normalność.

Gość drenażysta
"Czy to może być szczęśliwe i wierne małżeństwo do końca?" - Jeśli facet ma duży wyższy status społeczny niż jego kobieta (nie koniecznie musi to być status materialny), dba o swoją krzepę, mimo wieku jest spontaniczny i potrafi doskonale odnaleźć się wśród znacznie młodszych ludzi, ma powodzenie u kobiet, potrafi się luźno, a zarazem gustownie ubierać, jest stonowanym przeciwieństwem pantofla - to tak, mogą stworzyć bardzo udany związek. Ludzie twierdzący, że to chore są po prostu uwięzieni w swoich kulturowych konwenansach, a szczególnie kobieta - rówieśniczka takich mężczyzn określa ich jako niedojrzałych, ale wynika to głównie z zazdrości o mężczyznę, który w jej wieku ma tak silnie wyodrębnianą swoją męską tożsamość, że jest atrakcyjnym facetem dla znacznie młodszych od niej kobiet.

Gość yrugfwu
Dodam, że w wieku 18lat miałam adoratora, który był ode mnie starszy o 10 lat i w ogóle nie byłam zainteresowana tą znajomością, byłam zdania, że jest za stary jak na mnie. Teraz 10 lat nie jest dla mnie wcale dużą różnicą wieku, w swoim związku w ogóle nawet tego nie zauważam, że partner jest tyle starszy. Powiem, że jest nawet lepiej niż z młodszym, ponieważ kiedy patrzę na swoich rówieśników to uważam ich trochę za niepoważnych :P Powiem, że wszystko zależy od konkretnej dziewczyny, każda jest przecież inna i raczej nie ma sensu generalizować z wiekiem. A jeżeli chodzi o otoczenie i ich opinie to nie ma co się tym przejmować. Najważniejsze aby wam było z tym dobrze a nie innym.

Gość drenażysta
"Jestem żywym gównem, niech mnie ktoś rozdepcze. Przegrałem życie, możecie po mnie jechać ile wlezie. " Fascynująca afirmacja.

Jak miałam 18 lat to faceci koło 30-stki to byli dla mnie starsi panowie, teraz patrzę zupełnie inaczej na miłych dżentelmenów :) Myślę, że wiekszosć dziewczyn ma podobnie :)

"miedzy moja mama a ojcem jest 9 letnia roznica wieku a miedzy moja babcia a dziadkiem 18 letnia roznica wieku i jakos zyli i nie bylo problemu" nie porównuj pokolenia naszych rodziców i dziadków do obecnego 🖐️ obecnie młodzież jest 1000 razy bardziej niedojrzała :o

Ja jestem w połowie między 20 a 30 i jakoś niespecjalnie widze w tym problem, jeśli tylko ludzie się dogadują to nie ma problemu, mam koleżankę która wyszła za mąż kiedy miałam 21 lat a jej mąż 40 ;) i sobie szczęśliwie żyją ;) co komu pisane :)