Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolaa37

I jak tu reagowac gdy limit kar sie wyczerpal??

Polecane posty

Gość pozostala 2 ile
ma lat?

ale kazde z nich ma sporo za uszami i nie zalicza sie do normalnej spokojnej mlodziezy Ale CO TO ZNACZY NORMALNA MŁODZIEZ?????????????? Zdefiniuj to !!

Gość blablabla....
kiedy ostatni raz rozmawiałaś z córką? Rozmawiałaś a nie prawiłaś kazanie lub wygłaszałaś monolog, bo to nie jest rozmowa? Twoje metody sprawdzały się w przypadku dwójki dzieci ale w przypadku córki nie i niestety musisz zacząć od nowa. Ona nie chce być traktowana jak jej rodzeństwo, chce być indywidualnością, wyjątkowa... I przede wszystkim z nikim nie porównywana. Autorko do psychologa wybierz się na razie sama, może podpowie Ci jak masz postępować ze zbuntowaną nastolatką. Nie wtajemniczaj rodziny w tę wizytę. I rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa, co oznacza dialog, Twoja córka mówi i Ty mówisz (byle nie jednocześnie). Zapytaj jakie ma problemy, co ją "gryzie"

Gość iuiuiui
wydaje mi się, że w tym wieku nasze dzieci już są wychowane .teraz już za późno na poprawki .możemy tylko obserwować ,wspierać ,jak się da -rozmawiać ,bo teraz to oni już dokonują wyborów i jeśli sobie zasłużymy to zapytają nas o radę...

Gość Jolaa37
Enfant Terrible normalna mlodziez czyli ta ktora nie weszla w konflikt z prawem i przestrzega jakis zasad moralnych ,kultury osobistej i slownej,, wie na ile sobie moze pozwolic i gdzie lezy granica tych szalenstw Jej rodzenstwo chodzi do 2 klasy technikum

Gość Jolaa37
blablabla.... " corcia jest calkiem inaczej traktowana niz rodzenstwo, naprawde, chodzilo mi o to ze do kazdego z osobna mam inne podejscie i w przypadku siostr sprawdzila sie moja intyicja co i jak wobec nich postepowac, do niej rowniez inaczej podchodzilam , wszystko bylo dobrze zanim sie nie przeprowadzilismy i nie poznala swoich tych znajomych blokerrsow z rynsztoka,

Gość Lila***
Widzialas wogole jej znajomych? Rozmawialach z nimi? Skad wiesz o nich takie rewelacje? Z tego co tu piszesz, to glownie Ty masz problem, nie Twoja corka.

Gość Jolaa37
widze codziennie i slysze ich codziennie jak drą geby w nocy pod okenm rzucając bluzgi i butelki po piwie czy winie

Gość Lila***
Aha, cos przesadzasz kobieto...

Gość blablabla....
A jakie córka ma kontakty z siostrami? Nie mają na nią żadnego wpływu? Nastolatki tak się czasem zachowują po to by zwrócić na siebie uwagę, po to by prowokować albo naprawdę wpadła w złe towarzystwo.

Gość Jolaa37
przesadzam z czym...??bylabys naocznym swiadkiem takiego zachowania to zapewne buzia by ci sie nie zamykala ujadając na tą "wstętna niewychowaną"młodzież, a wedlug ciebie ja skolei przesadzam

Gość Jolaa37
blablabla...." tluką się co nie miara przy byle jakiej okazji

Gość blablabla....
o matko, serio czy to podszyw?

Gość Lila***
Nie rozumiem z czym masz problem? Chleja Ci pod oknami i sie dra? Znasz numer na policje czy tam Straz miejska? Napewno. To zadzwon! Z tego co widze to Ty tylko narzekac potrafisz, ale wykazac jaka kolwiek inicjatywe to juz nie za bardzo. Tak jak ktos powiedzial, powinnas udac sie po pomoc do specjalisty.

Gość Lila***
Chociaz jesli mam byc sczera to nie chce mi sie wierzyc w rzeczy, ktore tu wypisujesz...

Gość Jolaa37
to nie podszyw, naprawde potrafią sie poszarpac jedna z drugą E..?!!!kogo ja nie znam znow????

Gość blablabla....
Autorko wybierz się do psychologa jednak. Może córka szuka akceptacji po za domem bo w domu jej nie znajduje. Trudno powiedzieć bo przecież nie znam Cię Autorko i nie widziałam na własne oczy Waszych relacji domowych. Dla mnie dziwne jest, że dziecko woli jak ojca nie ma w domu (czemu ojciec jest źródłem takiego napięcia?), czemu siostry się "tłuką" (no chyba że to był podszyw). Masz pogmatwane relacje w domu tak na pierwszy rzut oka ale jak jest w rzeczywistości? Trudno powiedzieć. Masz trudne dziecko i pomóc Ci może tylko specjalista od trudnej młodzieży. Postaraj się tylko uniknąć "specjalisty". który wmówi Tobie lub córce przemoc psychiczną w domu lub "zwali| winę na rodziców czyli na Ciebie. Niektórzy psycholodzy chodzą po najprostszej linii oporu.

Gość blablabla....
Jeszcze jedno, lepiej żeby Ci córka nie towarzyszyła w pierwszej wizycie u psychologa, to on oceni czy jest to konieczne, może wystarczy tylko Ci podpowiedzieć metody postępowania. Niektóre nastolatki to odbezpieczone granaty, nigdy nie wiadomo kiedy wybuchną... Cóż, życzę powodzenia i pozdrawiam

Gość Jolaa37
woli gdy ojca nie ma w domu bo jest to nastepna osoba,ktora zawsze trzyma moja strone i popiera mnie , a nie ją.Jutro bedą goscie caly dzien, az sie boje jakie ona fochy moze odstawiać

zwariowałąbym w domu, w którym mam karę na wszystko :O ja nigdy nie dostałąm szlabanu, na szczęście