Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mercilon

niedoświadczona w braniu tabl. antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość mercilon

Chciałabym zacząć zażywać tabletki antykoncepcyjne, ale mój chłopak za 2 miesiące wyjeżdża za granicę na dość długo, więc po tych 2 miesiącach chciałabym te tabletki odstawić na jakieś kilka miesięcy, a może nawet na zawsze. Czy jest sens w ogóle brać tabletki tylko przez 2m-ce? Czy przez te 2-mce będę w stanie ocenić jak mój organizm na nie reaguje? Czy po 2 m-cach to będzie duży szok dla mojego organizmu jęśli odstawię tabletki? Czy cykl może mi się jakoś drastycznie rozregulować?

Gość tabletaksonka
jak chcesz to bierz, jak nie to nie

Gość darluizka
zapytaj lekarza co o tym sadzi

Gość zmartwionamonika
lepiej nie bierz bo możesz wykitować najlepsza metoda to strosunek przerywany i tylko pilnuj by nie dochodził w tobie

Gość ghgfjhgjg
Oczywiście, że nie powinnaś ich brać na 2 miesiące, tylko sobie rozregulujesz organizm. Jak już koniecznie chcesz brać tabletki to poczekaj aż chłopak wróci. na 2 miesiące to nie ma sensu. poza tym lepiej dobrze poczytaj jak tabletki wpływają i nie bagatelizuj sprawy. Ja zbagatelizowałam i się potem 2 lata męczyłam.

Gość merciloneczka
właśnie boję się bo teraz mam regularny okres, wiem mniej więcej kiedy mam dni płodne a potem może mi się wszystko rozregulować.